Bart schreef:
Ach ja, wat is een hype? De laatste jaren heb ik iets te vaak dit woord voorbij zien komen. Het is veelvuldig genoemd bij de albums van Franz Ferdinand, Bloc Party, Kaiser Chiefs en nu bij The Arcade Fire.
Ik word moe van het woord hype.
Vele bands worden nu eenmaal door de pers gehyped, maar daar had ik het niet eens over! Ik wou alléén maar zeggen dat door het feit dat er veel te doen bleek (ik wik mijn woorden maar want ...) hier op MusicMeter dat mijn interesse gewekt was... en dat ik bijgevvolg TAF netals Bloc Party trouwens ben gaan uitproberen!
En dat in het geval van TAF het MIJ eigenlijk wat tegenvalt.. Dat is al!
Bart schreef:
Een band maakt muziek, een band maakt goede muziek en vervolgens komen er goede recensies. Veel mensen gaan de plaat beluisteren en raken enthousiast en hop: er is - volgens velen - weer een hype geboren.
Ik wéét wat je bedoelt, en kan je volgen, maar vergeet niet, zo simpel is 't niet.... die recensies;. tja... dat Bands wel degelijk gehyped worden door bepaalde pers, dat kan je moeilijk ontkennen... of dat goed of slecht is, da's weer wat anders...
Maar idd: "iets is goed, of is het niet" - volgens de SMAAK van eenieder ... . Dààr hélémaal akkoord
Bart schreef:
Laten we daarmee ophouden. Het is helemaal niet belangrijk of iets een hype is of niet.
Heb ik ook niet beweerd.
Bart schreef:
Muziek moet goed zijn. Dat is belangrijk. Voorop staat dat ze, volgens velen, goede muziek maken. Je mag zeggen wat je wilt over het album, maar ga het niet afschepen met 'Het is overhyped', want dat is een goed argument en dat zijn ze absoluut niet waard.
ik zal zelf wel bepalen wat IK van dit album vind hoor, màg ik?
Ik zei trouwens niet "het IS overhyped". Dat zei ik nergens, ik zei letterlijk: "VOORLOPIG heb de INDRUK dat het overhyped is..."
voorlopig = wil zeggen indruk NU
Indruk = het komt mij nu zo voor.
Wel lezen wat er staat voor je me gaat citeren en foutief gaat interpreteren he
luc011190 schreef:
Je zou je bijna gaan schamen dat je een gitaarbandje goed vindt.
Dar heb ik toch ook helemaal niets over gezegd? Het heeft ook met de hele zaak niets te maken! oJezus christus wat een lange tenen.
Er zijn menig gitaarbandjes - origineel of niet, hype of niet... pfff... - die ik ook goed vind, zo -ook Bloc Party, die ik ook via Music Meter ontdekte, en die ik wél te pruimen vind!
Franz Ferdinand niet nee, vanwege net iets té veel gejat van The Fall & Joy Division - om er maar twee te noemen (!), zelfde bemerking voor Interpol. Voor die bands ben ik nu WEL van mening dat daar meer rond gemaakt wordt dan dat ze waard zijn, de bands waarbij zij de mosterd haalden worden te vaak vergeten door diezelfde pers die de bands als Interpol & FF zo bejubelen
Goh... dan zet een mens een voorzichtig bericht neer bij dit album, met de melding dat het volgens zijn INDRUK toch niet zo goed is als wordt gesuggereerd... en.... worden er meteen mensen lastig.. jammer dan.
Was van plan opnieuw te posten als ik het album nogmaals belusiterd had, en dan pas te stemmen, maar dat bericht plaatsen zal ik maar zo laten als het mij dan nog niet bevalt, of men leest weer ik weet niet wat in mijn post