Wat is het toch moeilijk om kunst te reviewen. Ik heb wel eens geprobeerd om mijn gevoel te omschrijven bij muziek, maar lees je dat dan terug na een tijdje gaat het eigenlijk toch nergens over. Hetzelfde met het verloop van de muziek beschrijven. Hartstikke leuk voor mensen die het album niet kennen en zo kunnen nagaan of het mogelijk interessant voor ze is, maar het blijft iets dat ik niet wil. Hoe kan ik nou in godsnaam zo een groots gevoel overbrengen als dit album me schenkt. Het liefst zou ik mezelf nog filmen terwijl ik dit luister en dat aan jullie laten zien. Maar misschien kan het ook te gek
Allereerst even een tip. Geniet je van dit album, koop het dan meteen en luister het nooit meer als gedownloade versie. Het verschil is te groot! Geen idee of dit bij elke originele cd zo sterk is (ik heb voor de rest alleen Ok Computer in me bezit), maar mijn mond viel er van open en steeg na de eerste luisterbeurt meteen naar 5 sterren. Mijn consumentgehalte gaat duidelijk omhoog vanaf nu

. Ik heb dit album trouwens op een geweldige manier gekregen. Ik had net de hele dag in het tikibad gespetterd toen ik thuis kwam en er opeens een pakketje uit Amerika op de vloer lag: mijn vriendje die in Zwitserland zit heeft het album deluxe helemaal over laten vliegen en het was nog niet eens gereleased in Nederland toen ik het binnenkreeg. Hoe lief! Marc, ik hou van je (L).
Goed, dit is dus groots meeslepend! Vanaf dat eerste fantastische uitstapje in Black Mirror grijpt het album me net als Neighborhood 1 al meteen bij de strot. Niet geleidelijk, nee meteen, en net als Funeral word ik bij Neon Bible ook niet meer losgelaten. Arcade Fire :´). De rijkelijke ideeën in de muziek spreken me zo enorm aan en waar gaan ze soms echt over. In No Cars Go bijvoorbeeld: GO…..NO GO en dan zo´n melodie. Ik kan wel janken zo gaaf. Zo een nummer zou volgens mij heel wat kinderen zielsgelukkig maken als afsluiting van een interactieve euro disney show of iets dergelijke (duinrell!). Die instrumenten ook en die melodieën, prachtig, lekker glad ook inderdaad. En dat gelikte doet het voor mij nou heel goed. Ik heb echt het gevoel dat de drijf, die al zo sterk was, daardoor nog sterker is geworden. Ik verdwaal althans in al die mooie geluiden die 1 worden, ik zou haast zeggen dat het psychedelisch aanvoelt. Ik voel niet voor niets zo een extreem fijne warme gloed in mijn hoofd en wandel de dag door met het gevoel dat ik alles aankan. Maar die drijf dus, voor mij het belangrijkste aspect aan (The) Arcade Fire, die is ongelofelijk. De manier waarop alle nummers zijn op- en uitgebouwd met al die uitstapjes erin verwerkt, dat is toch te tof? Dan krijg je geen Rebellion (Lies) nee, maar wat wel!! Neon Bible, wieuw! En welke nou beter is, tsja, je gaat toch geen gevoelens vergelijken bij iets dat beide zo groots aanvoelt

Ik geniet op het moment harder van Neon Bible. Deze staat zo boordevol hoogtepunten, ik ga geen eens beginnen met opsommen.
Bedankt Lieverd!
En bedankt Musicmeter voor het ontdekken van (The) Arcade Fire.