Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
avatar van Nautilus
Ik moet 10 maanden na de release uiteindelijk toch toegeven dat ik het debuut beter vind... Maar Ocean of Noise is een kandidaat voor song van het jaar.

dan liever intervention of antichrist television blues, echt geweldige nummers zijn dat

Dn!S schreef:

Ach bijna elk nummer komt in aanmerking voot die verkiezing.
De volledige Neon Bible als plaat van het jaar lijkt me de gemakkelijkste keuze.
Ik vind Ocean of noise ook heel mooi uitgewerkt naar het einde toe, net als No cars go! (misschien wel hét beste nummer op dit album).
Klasse hoe elk nummer blijft boeien van begin tot eind.

Ik heb dit album de laatste tijd weer een paar keer gezet en ik heb gemerkt dat ik het toch bij lange na niet zo'n goede plaat vind als het debuut. De hoge toppen van dit album (Intervention, No Cars Go, het laatste nummer) scheren wel het niveau van Funeral, maar over het algemeen mist het een beetje de spontaniteit en de geldingsdrang van het debuut. Ik kan me ook helemaal niet inleven in Win's aversie van religie (alhoewel ik zelf geenszins religieus ben). Ik ga wat omlaag met mijn stem (door de genoemde nummers blijft het nog wel een 3,5*).

avatar van TerryA
DikkeDarm schreef:
Ik zoek meer van dit soort muziek enig idee?

heb je al naar Prefab Sprout geluisterd? ... zie mijn eerdere post van 26 april 2007, 13:23 uur bij hun album Steve McQueen:

------

en over Arcade Fire, ik vind deze album "iets" beter dan Funeral. Wel een van de beste bands van de laatste 3 - 4 jaar

avatar van Yamato
herman schreef:

Ik vind dit album juist iets beter dan het debuut en geef daarom een 4,0* waar ik Funeral maar 3,5* geef.

wanneer krijgt deze een top 250 waardering? Die heeft hij inmiddels toch wel verdiend lijkt me.

avatar van Facedown
Over een jaar of 2

waarom duurt dat zo lang? om te zien of hij een houdbaarheidsdatum heeft ofzo? Ik ben hier nog niet zo heel lang dus ik begrijp niet echt hoe die top 250 werkt

avatar van Yamato
Het album moet minstens twee jaar bestaan en de notering houdt ook verband met het aantal mensen dat het album in hun top 10 geplaatst hebben. Als je precies wilt weten hoe het werkt moet je even lezen wat er boven de top 250-lijst staat.

Roelof
geweldige plaat
eindejaarsrecensie volgtt

Verbazingwekkend dat No Cars Go voor velen favoriete track is. Dit nummer staat namelijk ook al op een eerdere EP: the Arcade Fire (hun debuut). Daar heb ik 'm ook aangevinkt. Overigens is dat eerder een album dan een EP, met 6 lange tracks. Als je dit goed vindt, check that out to.

En dit oh zo prachtige album groeit en groeit en groeit naar 5,0* Samen met Favourite Worst Nightmare mijn favoriet van het jaar. Blijven draaien zou ik zeggen: wat een mooie muziek deze Ocean Of Noise!

avatar van Paalhaas
west schreef:

Deze opmerking raakt volgens mij kant noch wal.

avatar van itchy
Inderdaad. Ik vind ook hét minpunt van deze plaat: er staat een oud nummer op (en dat dat ook één van de beste is). Een zwaktebod.

avatar van LittleBox
En deze opmerking raakt eveneens kant noch wal. Waarom zou No Cars Go geen favoriet nummer kunnen zijn? Enkel omdat het in een andere versie op een EP staat? RRRRaaaaaaaaaarrrrrrrr!

avatar van itchy
Ik zeg dus het tegenovergestelde (mijn "inderdaad" is om Paalhaas te beamen). Het is júist een favoriet nummer van me. Ook op deze plaat. Maar ik vind het tegelijk een zwaktebod dat een nummer wat al eerder was opgenomen een favoriet nummer is. Dat zegt wat over de overige nummers. Snappu?

Lost Highway
Dat hoeft niets te zeggen over de overige nummers, als -ik zeg maar iets- Black van Pearl Jam op gelijk welk album zou staan, zou het op elk album het beste PJ-nummer zijn. Volgens jouw theorie betekent dat dat Pearl Jam enkel nog matige nummers heeft gemaakt.
Verder zijn er weinig albums waar het zo moeilijk is voor mij om favorieten te kiezen.

avatar van itchy
Laat ik het zo zeggen, ik vind dat er op deze cd een paar duidelijke uitschieters staan waaronder No Cars Go.
Voor wat betreft het Pearl Jam voorbeeld: hartgrondig mee eens. Maar Pearl Jam was slecht als voorbeeld neem ik aan

LittleBox schreef:

Inderdaad raar, veel bands stellen een (debuut) album samen op basis van allerlei oude tracks die al op EP's hebben gestaan.
Maar ook op tweede albums gebeurt dat wel. Bijv. a time to be so small van interpol, die stond ook al op een oude EP.

Lost Highway schreef:

Lost Highway: we zijn het helemaal eens!

Overigens: juist hierom verbaasd mij de keuze voor No Cars Go. Omdat er dus zoveel anders moois op staat dan dit al eerder uitgebrachte nummer. That's all.

Samen met Favourite Worst Nightmare is dit mijn album van het jaar. Ik vind 'm na vaker luisteren inmiddels net zo goed, zo niet beter dan Funeral.

Sven Bersee
Ik ben na lang beraad tot de zelfs voor mij opmerkelijke conclusie gekomen dat Neon Bible beter is dan Funeral. Toont alleen maar aan hoe geweldig Arcade Fire is. Album met enkel toppers.

en dan keer twee, dat is in deze tijd waar singles lijken te regeren toch heel zeldzaam.

Lost Highway
Ik vind de bijbel ook (gevoelig) beter dan de begrafenis, al kent die ook zijn meer dan fijne momenten.
Het valt me wel vaker op dat ik meer van de tweede/derde plaat van een band hou, terwijl algemeen het debuut als meesterwerk wordt gezien.
Misschien ligt het aan mij, of misschien staren sommigen zich toch wat blind op dat 'heilig debuut'.

Ik heb hetzelfde met bloc party en arctic monkeys. Iedereen die ik ken, en van bloc party houdt, vindt silent alarm het beste, maar ik vind AWITC gewoon als een geheel veel beter klinken.

In het geval Arcade fire weet ik het nog niet, ik zal onderzoek doen

Na lang wikken en wegen vind ik Neon Bible nog beter dan Funeral. Wat zegt dat? Dat deze band 2 fantastische albums heeft gemaakt. De hoeveelheid briljante tracks is ongekend!

avatar van Paalhaas
west schreef:
De hoeveelheid briljante tracks is ongekend!

Zelfs al waren het stuk voor stuk briljante tracks, er zijn genoeg artiesten die meer dan 21 briljante tracks hebben afgeleverd. Neem bijvoorbeeld de Minutemen.

Maar zij hebben daar 6 albums voor gebruikt, terwijl arcade fire ook echt 21 nummers officieel heeft uitgebracht (de ep niet meetellend).

Daarnaast vind ik ook weet niet dat ieder nummers briljant is. In the backseat bijvoorbeeld, vind ik toch een wat matige afsluiter. Ook op neon bible is het (net) niet alles goud wat er blinkt. Ocean of Noise en My body is a cage zullen nooit favorieten van mij worden.

Hmm, My Body Is A Cage vind ik juist een van de weinig echt overtuigende nummers. Smaken verschillen.

avatar van Arrie
Zeer goed album, dit tweede album van AF, ook een stuk beter dan hun debuurt naar mijn mening. Vooral Intervention is geweldig, met dat orgel, en dat nummer is voor mij echt gegroeid. Het hele album is zelfs gegroeid, en daarom verhoog ik m'n score van 4 naar 4,5*. Enige nummer wat ik niet zo vind is de afsluiter, My Body Is A Cage. Desondanks is dit hét album van 2007!

Edit: Wat ik nog wou zeggen, mooie cover ook!

Als je dit album goed vindt, luister dan ook eens naar the Annuals met Be, He, Me. Ik noem ze de rustige versie van Arcade Fire. Ook prachtige muziek.