Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
avatar van The Scientist
Ik ben het met Paalhaas eens dat vooral de even nummers me overtuigen..

Intervention, Keep the Car Running, No Cars Go en (Antichrist Television Blues) zijn de topnummers voor me.

En als geheel vind ik Funeral ook wel beter

avatar van Jonasds
Geweldig plaat, maar van mijn kant was er toch enige teleurstelling...
Funeral is gewoonweg te groots!

Arcade Fire halen met hun tweede album een eervolle tweede plaats op de jaarlijst van Musicmeter.

Dankzij de enorme schare Radiohead fans hier werden zij natuurlijk nummer 1. De nummer 2 van Arcade Fire, Neon Bible, doet kwalitatief niet onder voor de nummer 3: het ook briljante vervolgalbum van the Arctic Monkeys Favourite Worst Nightmare. Opvallend: het zijn beiden tweede albums volgend op een uiterst succesvol en bejubeld debuut. Dat is knap!

deze moest op 1 gestaan hebben, no doubt! achja...

Lost Highway
Ach Radiohead is qua populariteit eenn beetje de Sven Nijs van het gehele MM gebeuren dus is deze tweede plaats een halve overwinning.
Meesterwerk ( al had er bij de opnames toch minstens één iemand zo slim moeten zijn om te beseffen dat dit album moest stoppen bij No Cars go ).

avatar van misorabi
Mag ik vragen waarom velen van jullie My Body Is a Cage geen goed lied vinden, of is het een kwestie van smaak?

Lost Highway
No Cars go heeft zo een geweldige climax dat deze song je vol bewondering achterlaat.
Ideaal als afsluiter. Daarnaast vind ik My Body is a Cage ook gewoon een matig nummer, bovendien klikt het niet tussen het einde van NCG en het begin van MBIAC. Een soort wrang gevoel dat iets muzikaal niet helemaal klopt.

avatar van misorabi
Oke, De vraag ging eigenlijk niet over de samenhang in het album, maar over het lied apart. Ik ben namelijk wel benieuwd wat mensen matig aan MBIAC vinden.

Ik denk dat ik de tekst iets te matig vind en dat er (op de climax, die je van ver aan ziet komen, na) te weinig afwisseling in het nummer zit. Daarnaast is dit zo'n beetje het enige nummer waar de zanger lichtelijk irritant zingt.

Ik vind het best een leuke track hoor, maar valt kwalitatief een beetje buiten zijn tien voorgangers. No cars go had het denk ik ook goed kunnen doen als afsluiter.

misorabi schreef:

Ik vind het een heerlijk zeikerig en best triest nummer, ook weer net anders dan de rest en dus heel origineel.

Overigens gaat de tekst erover dat hij een gevangene is van zijn geest. Zijn mind maakt het 'm zwaar, wat de titel My Body Is A Cage in een ander licht zet. Hij kan geen kant op.

avatar van Arrie
Ik vind het ook zeikerig, maar dan juist op een negatieve manier. Ik denk dat het gewoon niet mijn smaak is. En West, bedankt voor de tip, ik ga The Annuals ook eens proberen.

tuktak
nog maar eens geluisterd, maar het pakt nog steeds totaal niet. daar waar funeral dit nog wel enigszins doet. ik laat het album vanaf nu maar verstoffen vrees ik.

Voor iedereen die Neon Bible kan waarderen: luister eens naar British Sea Power met Do You Like Rock Music?
In De Pers noemden ze dit album: Do You Like Arcade Fire?
Leden van the Arcade Fire produceerden dit album overigens. Het werd net als Neon Bible (deels) in Canada opgenomen.

JustaRascal
Ik vind er niet op lijken .

Timmebol
Het niveau van Funeral word niet gehaald,
(wat opzich onmogelijk was) maar hij komt aardig in de buurt. Verscheidene nummers hebben een prachtige opbouw,
vooral o.a. Ocean Of Noise en Black Mirror.

EVANSHEWSON
In de eindejaarsperiode zocht ik naar deze plaat in Mediamarkt, helaas, ik vond hem niet.

Enfin, misschien is dit maar beter, misschien ook niet, ik heb geen idee, ik lees gewoon heel veel positieve dingen en zie een vrij hoge gemiddelde score...
Maar hoe of dit klinkt is voorlopig voor mij een groot geheim; Ik zal de clipjes eens moeten bekijken dan, maar hier kijkt steeds iemand televisie en clipjes zonder geluid is ook maar niets...

Maar blinde aankopen ben ik totaal afgeleerd, na enkele totale miskopen - Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, laat ik de nieuwe lichting popbandjes voorlopig maar voor wat ze zijn...

Ik neem voorlopig geen risico's meer met bejubelde platen zomaar in huis te halen.

avatar van Kos
Kos
Na Funeral al weer zo'n tegenvaller, het is me een raadsel wat iedereen zo geweldig vindt aan dat depri geneuzel.

misorabi schreef:

Ik vind my body is a cage zowat het beste nummer op heel de plaat. Winteravond, stereo op maximum, achteroverzakken in de zetel, en kippenvelgenieten maar!

avatar van misorabi
Ik vind het ook een van de betere nummers op het album.

avatar van timhardt
Kos schreef:

luister je ook naar de tekst of zeg je maar wat om ook iets te zeggen?

avatar van misorabi
Maakt de tekst dan dit album zo mooi? Of gewoon de muziek?

avatar van Arrie
misorabi schreef:
Maakt de tekst dan dit album zo mooi? Of gewoon de muziek?

Allebei natuurlijk, en die twee gecombineerd maken het tot een geweldig album!

Gsus
Geweldig album en waardige opvolger van het debuut. Het eerste meesterwerk van deze band is voor mij onovertroffen, en ik denk ook niet dat dit ooit gaat veranderen, gezien het feit dat dit album al sinds uitkomst mijn favoriet aller tijden is.

Maar terug naar de reden van het bericht; Neon Bible. Zoals ik al zei, prachtig. Wederom pakkende nummers, geweldige melodiën, goede teksten, goed zangwerk. Een hele hoop klopt dus. Net niet genoeg voor 5.0*, maar dat is zeker geen schande, omdat enkel 2 albums hier dit voorlopig nog maar krijgen.

4,5* _o_

avatar van Carolaah
Lastig. Ik vind dit album in z'n geheel momenteel minder dan Funeral. Daar tegenin vind ik dat 'Neon bible' een paar songs bevat die duidelijk boven de rest uitsteken, waar dit bij 'Funeral' weer niet het geval is. Toch staat dit album dicht bij Funeral..
Het is een goed album, weer Arcade fire klasse.

Momenteel even een 4*

avatar van thetinderstick
Prima opvolger van Funeral. Net niet zo goed en consistent, maar bevat wel twee van mn favoriete Arcade Fire nummers: 'Intervention' en het uitbundige 'No Cars Go'.

avatar van Dielie
ik zou hem eigenlijk alleen al moeten aanschaffen voor 'No Cars Go', wat een single is dat

Sven Bersee
Ik zou hem ook alleen kunnen aanschaffen voor Keep the Car Running. Of voor Intevention. Of Ocean of Noice. Nou ja, ik móet deze plaat dus gewoon hebben.

misorabi schreef:

Persoonlijk denk ik dat ze MBIAC gewoon meteen op #1 hadden moeten gooien. Een mooie opening die een grimmige sfeer brengt met een, imho, geweldige climax.

De rest van de cd kan dat je geest bevrijden

Ik vind Black Mirror anders ook wel een hele mooie openingstrack. Ik zou ook niet weten waar je die anders zou moeten installeren. No Cars Go had wel een betere afsluiter geweest dan MBIAC, maarja zoals het nu is ben ik ook dik tevreden.

Gsus
Ja daar zat ik later ook al aan te denken, Black Mirror begint wel heel subtiel en is duidelijk een openingstrack.

Mss MBIAC en No Cars Go dan omdraaien, maar ja, het is nu eenmaal niet zo. Ik vind het gelukkig beide topnummers, alhoewel MBIAC in het begin wel een beetje als mosterd na de maaltijd kwam. Nu geen last meer van