Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob (2007)

Rock / Pop
Label: B-Unique

1. Ruby (3:25)
  2. The Angry Mob (4:48)
  3. Heat Dies Down (3:57)
  4. High Royds (3:19)
  5. Love's Not a Competition (But I'm Winning) (3:17)
  6. Thank You Very Much (2:37)
  7. I Can Do It Without You (3:24)
  8. My Kind of Guy (4:06)
  9. Everything Is Average Nowadays (2:44)
  10. Boxing Champ (1:31)
  11. Learnt My Lesson Well (3:54)
  12. Try Your Best (3:42)
  13. Retirement (3:53)
  14. Admire You * (3:41)
  15. I Like to Fight * (4:06)
  16. From the Neck Down * (2:29)
  17. The Angry Mob [Live in Berlin] * (5:05)
  18. Everything Is Average Nowadays [Live in Berlin] * (3:24)
  19. Ruby [Live in Berlin] * (3:57)
  20. Retirement [Live in Berlin] * (4:18)
  21. Heat Dies Down [Live in Berlin] * (4:47)
  22. Highroyds [Live in Berlin] * (4:37)
Als het album zo slecht is als het artwork haak ik af
Ik moet eerlijk zeggen dat het debuut erg leuk was, maar ik heb hier niet echt heel veel belangstelling voor.
Ik laat het wel van de berichten hier en in andere media afhangen of die belangstelling er alsnog gaat komen.

avatar van Facedown
Is dit de officiele Tracklist?
Ik hoopte dat bv. Take my temperature er ook ging bijzitten (geweldig nummer is dat)...
Mijn belangstelling hebben ze nog altijd.

Hier ben ik wel nieuwsgierig naar.

avatar van Den7482
Nieuwe single Ruby is toch best leuk vind ik.... Het is geen knaller als Oh My God toen was als debuutsingle, maar hij blijft wel hangen.

@ aEROdynamic:
Toch raar dat je er geen belangstelling voor hebt, terwijl je het eerste album wel goed vindt...

Den7482 schreef:
@ aEROdynamic:

Waarom is dat raar? Er zijn zoveel bandjes die een leuk, spetterend debuut hadden en die me daarna telkens weer tegenvielen.
Ik verwacht hier niet veel meer of minder van. Het is ook typisch een bandje waarvan ik vond dat ze een leuke cd hadden gemaakt. Ik heb voor de band zelf verder geen enkele belangstelling en zodoende ook minder voor hun opvolger (die ik ongetwijfeld ga beluisteren en waardoor ik misschiennog terugkom op deze mening).
Voorbeelden van andere bandjes bij wie ik dit ook had: Kings of Leon, Delays, Black Rebel Motorcycle Club, Interpol, Bloc Party, The Magic Numbers, en zo kan ik nog wel even doorgaan: allemaal bandjes waar ik de 2e albums nog wel van ben gaan luisteren terwijl ik er eigenlijk nauwelijks behoefte aan had en bij bijna allen had ik ook het gevoel wat ik vooraf al had ('eentje is op zich voldoende').

Ik kan me deels bij aERo aansluiten. Het debuut was "wel een leuk album" met een 3-tal geweldige singles, maar behoefte aan meer van de Kaiser Chiefs voel ik gewoon niet.

Overgens zal ik hem zeker eens een luisterbeurt geven als de reacties goed zijn, maar ik zal hier niet voor naar de winkel rennen.

Ik moet zeggen dat hun nieuwe single Ruby erg goed klinkt... alleen maar hopen dat ze dit op de rest van het album kunnen vasthouden

*Laura*
Ik wil deze cd zeker wel beluisteren. Ruby is alweer een catchy beestje zoals we het van de Chiefs gewoon zijn.

avatar van Den7482
aERodynamIC schreef:

Ik snap je punt ook wel en het klopt dat veel debuutjes worden opgevolgd door mindere albums, maar het is ook misschien wat je onder de term 'belangstelling' verstaat. Als ik een debuutalbum goed vond, ben ik wel benieuwd naar de opvolger en dus heb ik belangstelling. Ik verwacht niet gelijk dat het de voorganger wegblaast ofzo, maar ik ben er dan wel benieuwd naar.... Maar das dus gewoon een verschil tussen ons

avatar van chansadres
Ruby is een lekkere nieuwe single dus ik kijk er wel naar uit!

chansadres schreef:
Ruby is een lekkere nieuwe single dus ik kijk er wel naar uit!

Ik word ook wel blij van dat nummer

Als het om het artwork gaat ben ik het met aERodynamIC eens, dit ziet er zeker niet al te vrolijk uit terwijl ik toch wel het idee had dat dit min of meer een feestband is.
Hun vorige album vind ik geweldig, maar over dit nieuwe album kan ik nog niks zeggen want daar heb ik nog niks van gehoord.
Overigens deel ik ook wel de mening dat over het algemeen van veel nieuwe bands het debuut geweldig is en dat het daarna vaak minder word.
Maar dat is denk ik ook een beetje het teken des tijds: bands komen snel en gaan ook weer vrij snel.
De muziekcultuur is sneller geworden, en bands die decenia lang mee gaan en ook populair blijven worden steeds schaarser, ik denk dat dat meer iets van vroeger is.

avatar van AriTupari
Ik vind dat er niets mis is met de hoes. Tof lettertype, beetje een vuilige tint met de bandleden naast elkaar. Doet mij zo'n beetje denken aan de sixties platen. Tof!

avatar van chansadres
Uit een interview uit december had ik begrepen dat deze plaat serieuzer zal worden. Minder feestnummers en meer goede rocksongs.

chansadres schreef:

Inderdaad. In de OOR meldden ze ook al dat ze meer richting de kant van Queen opgingen. Hopen dat ze zich niet groter gaan voelen dan ze zijn, want het is gewoon een vrolijke festivalband. Niets meer en niets minder.

chansadres schreef:

Ruby doet nochtans vermoeden dat het weer een sterk feestalbum zal worden...

Ruby ruby ruby ruby ruby
Do ya, do ya, do ya, do ya

Facedown schreef:

Ruby doet nochtans vermoeden dat het weer een sterk feestalbum zal worden...

Ruby ruby ruby ruby ruby
Do ya, do ya, do ya, do ya

Daarom ook gekozen als eerste single waarschijnlijk.

Kid A(cid)
Misschien koop ik dit. Maar serieus zijn kunnen ze toch niet.

Kid A(cid) schreef:
Misschien koop ik dit. Maar serieus zijn kunnen ze toch niet.

Dat is ook wel weer een ander uiterste. Natuurlijk zijn de Kaiser Chiefs wel serieus.

Heb ik het nou mis of hebben ze in Ruby voor het eerst een gitaarsolo?? ik heb hun vorige album Employment, maar daar zijn de eventuele gitaarsolo's me nooit opgevallen

Kid A(cid)
Ruby vond ik al slecht klinken. Deze mannekes kunnen geen serieuze muziek maken. De serieuzere nummers op Employment waren al een stuk minder. Als je voor serieus gaat, ik heb gehoord dat er een nieuw Editors album aankomt.

Kid A(cid) schreef:

Modern Way is toch een geweldig nummer op Employment, zo niet het beste...

Ruby ruby ruby ruby...
het begin is goed..
ben benieuwd naar de rest

Mojo Pin
Ik heb niet veel met de Kaiser Chiefs maar die nieuwe single is wel erg aanstekelijk zeg.

Ruby Ruby Ruby Ruby!

nice video van Ruby, en ook mooie song

avatar van KampF

KampF schreef:
Ik neem aan dat iemand van Kaiser Chies zelf voor de 5,0* heeft gezorgd?

En me oma is verslaafd aan borrelnoten.

Anyway: Ruby is inderdaad een erg aanstekelijk nummer met een geweldige clip.
Ben toch wel benieuwd naar het nieuwe Chiefs album.

KampF schreef:

Waar maak je je druk om?

Mojo Pin schreef:

Waar maak je je druk om?

Ik denk omdat er iemand al gestemd heeft, zonder dat het album al uit is of zonder het al klaarstaat om te pindakazen

Mojo Pin
Huh? Ik dacht dat ie al gelekt was, niet dus?