Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob (2007)

Rock / Pop
Label: B-Unique

1. Ruby (3:25)
  2. The Angry Mob (4:48)
  3. Heat Dies Down (3:57)
  4. High Royds (3:19)
  5. Love's Not a Competition (But I'm Winning) (3:17)
  6. Thank You Very Much (2:37)
  7. I Can Do It Without You (3:24)
  8. My Kind of Guy (4:06)
  9. Everything Is Average Nowadays (2:44)
  10. Boxing Champ (1:31)
  11. Learnt My Lesson Well (3:54)
  12. Try Your Best (3:42)
  13. Retirement (3:53)
  14. Admire You * (3:41)
  15. I Like to Fight * (4:06)
  16. From the Neck Down * (2:29)
  17. The Angry Mob [Live in Berlin] * (5:05)
  18. Everything Is Average Nowadays [Live in Berlin] * (3:24)
  19. Ruby [Live in Berlin] * (3:57)
  20. Retirement [Live in Berlin] * (4:18)
  21. Heat Dies Down [Live in Berlin] * (4:47)
  22. Highroyds [Live in Berlin] * (4:37)
Ik vind het gewoon een heerlijk album. Draai het album nog steeds regelmatig, en kan er nog steeds van genieten, gewoon lekker!

avatar van Arrie
Ik vind dit echt niet in de buurt komen van Employment!

EVANSHEWSON
Ik vond Employment al zo zwak, dus heb ik lekker gepast voor de opvolger...

WernerGSF
dat scheelt in iedergeval een 0.5* voor dit album

EVANSHEWSON
yep!

WernerGSF
terwijl die toch best een 'leuk' album is.

Pieter Paal
Redelijk album met 'Ruby' als visitekaartje. Net zoals bij The Kooks is het bij Kaiser Chiefs ook een beetje teveel van hetzelfde.

Ruby is 1 van de meest catchy songs ever. Na 1000 maal nog aanhoorbaar.

Sven Bersee
Pff, die wil juist niet vaak horen. Ik schaar dat nummer in de categorie goeiemoggel. Wordt erg irritant.

Tja, met zo'n instelling kun je beter helemaal geen muziek meer luisteren.

Gsus
Of je voorkomt zo een verkeerd beeld door hier een score aan te geven terwijl je toch al van te voren weet dat de stijl jou niet aanstaat en dus geen objectieve mening hierover kunt geven.

Nou, ik vind dit ook bitter weinig aan, maar geniet hoe dan ook nog steeds heel veel van muziek...

avatar van Tijn79
Das nog eens op zeer slimme wijze voortborduren op eerder succes

avatar van Reijersen
Hap-slik-klaar. Dat is de beste omschrijving van dit album en de muziek van deze band. Beetje hetzelfde recept als het vorige plaatje, dus wederom nergens vervelend.

avatar van SoNick
Niet ingewikkeld, maar catchy en pakkende melodieën. Een fijne plaat om naar te luisteren!

avatar van LucM
Het tweede album van Kaiser Chiefs ligt muzikaal in het verlengde van hun succesvol debuut, zij dat het wat minder uitbundig klinkt en dat er ook ballades opstaan zoals "Love's Not a Competition (But I'm Winning)" en "Boxing Champ".
In ieder geval zijn Kaiser Chiefs vooral bedreven in het schrijven van catchy popsongs zoals de hit "Ruby" duidelijk aantoont. Het beste nummer hierop vind ik evenwel het stevig rockende "Everything Is Average Nowadays". Maar het ganse album vind ik sterk en na verscheidene beluisteringen is het nog steeds genietbaar.
Het enige puntje van kritiek dat ik zou kunnen aanhalen is dat het ietsje te gladgestreken is, het mocht gerust wat rauwer klinken.

khonnor
SoNick schreef:

pakkende melodieën? waar hoor jij die dan?

ik hoor simplisme en non-talent ten top.

khonnor schreef:

pakkende melodieën? waar hoor jij die dan?

ik hoor simplisme en non-talent ten top.

Ik vind het altijd wel vermakelijk al die berichten hier. Waarschijnlijk staat 90% alsnog los te gaan als Kaiser Chiefs weer eens op een festival speelt.

Niet dat dit muzikaal hoogstaand is, absoluut niet, maar zeer geschikt voor een leuk feestje. En een heleboel bands zouden nog wat kunnen leren van hun live kwaliteiten.

avatar van Memphis
In het begin vond ik dit album helemaal niks. Je hoopt en verwacht dat er weer een I predict a riot, oh my god enz. van het eerste album op staat. De kracht van dat eerste album is dat je de nummers meteen oppikt en staat mee te zingen. Maar dat valt bij dit album echter vies tegen. Het lijkt in het begin a-melodieus en niet pakkend. Maar, zoals zo vaak met echt goede muziek het geval is, komt de schoonheid naar meerdere draaibeurten na boven en blijven deze nummers hangen en worden ze zelfs pakkend. Respect voor de chiefs dat ze een andere weg zijn ingeslagen. Nummers en love competition en i can do it laten een ander geluid horen. Ben benieuwd hoe deze band zich verder gaat ontwikkelen.

avatar van LucM
Een andere weg zou ik nog niet noemen, maar inderdaad hebben sommige, de meer ingetogen nummers meer draaibeurten nodig om ze te waarderen, waar het debuut veeleer een hitverzameling lijkt. Mensen hebben altijd de neiging om een album af te keuren als de muziek niet meteen inslaat. Het zijn juist de albums waar je meerdere luisterbeurten voor nodig hebt, die een langere houdbaarheid hebben (zgn. groeiplaten).

avatar van floris013
ik vind hem gewoon leuk!
Ruby is geweldig!
and thank you very much, schrijf het maar eens!
altijd positief blijven he!

avatar van sierrra
Redelijk album. Ruby kan er mee door. Vind Love's Not a Competition er ver boven uit steken. De rest is meer van het zelfde.

avatar van Tijn79
Een aardig album, al wordt ik inmiddels wel gestoord van het grijsgedraaide Ruby.
Everything Is Average Nowadays bekt erg lekker weg vind ik

avatar van ridiski
wat een album!!

ongelofelijk lekker nummers zitten ertussen, oke niet alle maar zeker een mooi album

ze zijn met dit album wat meer main stream gegaan(wat ze denk ik wel even nog nodig hadden)

ik keek echt uit naar hun 2de album en ik daai hem nu al meer als een jaar en nog steeds vind ik het geweldig

avatar van lauradance
1,0
als ik ruby hoor dan zing ik het gelijk de rest van de week. best een lekker liedje maar de rest van het album is echt een ramp.

avatar van A_K
A_K
lauradance schreef:

Ruby is juist veel te commercieel geworden. De andere nummers zijn veel beter, bijv Heat Dies Down.

avatar van lennon
Hoogtepunten en dieptepunten maken dit tot een 3 sterrenalbum!

avatar van Madjack71
In de grote vijver die Engelse bandjes heeft, overleeft KC op dit moment nog redelijk aardig. Tussen al die meuk van de Top40 dezer dagen, is dit een fris welkom.

Ruby is mijn favoriet, klinkt nog steeds goed, maar ik luister dan ook geen radio en muziekzenders.
Angry mob...lekker ritme...tamboerijn...een mantra achtig refrein..we are the agry mob..we read te papers every day......
High royds, heeft best wel een lekkere drive... whoehooeeehoeehoeewhieeehoeeeh, met bonkende pianoriedel.

Thank you very much is een aardig tussendoortje, zal het live wel goed doen denk ik zo.
I can do it withou you en hop daar is de tamboerijn weer, eenvoudig rimte, catchy refrein en lalalala en klaar is weer een nummer van KC. (maar klinkt best wel lekker)
My kind of Guy, klinkt in 1ste instantie wel wat veel van hetzelfde, zanglijn is zelfs wat peuterspeelzaallevel, maar de break is dan wel weer zeer catchy.
Everything is average nowadays, lekker ritme, zelfs een prima onderwerp. Begint wel op te vallen dat de zanger vaak dezelfde zanglijn heeft als de gitarist bijv.
Learnt my lesson well..niet veel bijzonders, wel wederom een catchy gitaarrif...die mij (in de verte) doet denken aan Radar Love van Golden Earring.
Try your best, is hun beste poging om een paar versnellingen lager te spelen. KC heeft hier toch wel wat weg van DuranDuran. Niet onaardig.
Retirement...stamperdestampstampstamp..gitaartje a la Radar Love wederom...Mantra refreintje en hop...het albumpje is klaar.

Heat dies down/Love's not a competition/Boxing Champ zijn middelmatige nummers die niet veel toevoegen.
Al bij al: Not Good Not Bad, zou ook een leuke titel voor dit album geweest zijn, of Everything is Average Nowadays.

avatar van evil23
De Kaiser Chiefs hebben wat mij betreft nog geen slecht album gemaakt ,en ook deze Angry Mob klinkt weer goed doordacht.Knappe popmuziek!

Staaajn_
op deze cd staan er goede en slechte liedjes , zoals ruby ,Heat Dies Down , Learn My Lesson Well , .. dat zijn goede , maar dan is The Angry Mob en Love's Not a Competition (But I'm Winning) ,.. wat minder.
Daarom 3.5*