Pearl Jam - Ten (1991)

7. Oceans (2:41)
  8. Porch (3:30)
  9. Garden (4:58)
  10. Deep (4:18)
  11. Release / Master/Slave (9:05)
  12. Alive [Live] * (4:54)
  13. Wash * (3:33)
  14. Dirty Frank * (5:38)
  15. I've Got a Feeling * (3:42)
  16. Brother * (4:00)
  17. Just a Girl * (5:03)
  18. Breath and a Scream * (5:59)
  19. State of Love and Trust * (4:49)
  20. 2,000 Mile Blues * (3:58)
  21. Evil Little Goat * (1:30)
  22. Why Go [Live at the Academy Theater] * (4:01)
  23. Even Flow [Live at the Academy Theater] * (5:10)
  24. Alone [Live at the Academy Theater] * (3:26)
  25. Garden [Live at the Academy Theater] * (5:42)
Was denk ik een cynisch bedoelde opmerking
Alhoewel muziek die te braaf en te mooi is gecomposeerd me wel kan gaan vervelen op den duur.

Feeder
Was denk ik een cynisch bedoelde opmerking

(u gaat me vermoorden )
Valt disintegration daar af en toe niet onder ?

uilenei
orbit schreef:

Ben ik met je eens. Hoeft niet eens te braaf of te mooi te zijn. Ik vind zelf muziek die perfect en heel clean (bijna klinisch)wordt gespeeld, zoals Steve Vai, snel gaan vervelen.
Voor mij is dat teveel van het goede.

Feeder schreef:

(u gaat me vermoorden )
Valt disintegration daar af en toe niet onder ?

Erg mooi, maar niet zo braaf vind ik. Daarvoor kermt Smith iets teveel en zijn de composities mij toch te zwaar. Maar het is natuurlijk prachtig vlekkeloos uitgevoerd, dat wel.

Feeder

Phew, we begrijpen elkaar dus nog steeds

Feeder schreef:

Phew, we begrijpen elkaar dus nog steeds

Broeder!

avatar van AGE-411

is geen echt topalbum.

Het lijkt wel alsof hij alles wat geen echte Hardrock of Metal is op voorhand al minder vind... jammer dat je dan wel andere topalbums bezoekt

avatar van dvdschaaf

Dubbel

DonDijk
frankvankesteren schreef:

is hij dezelfde user die de cd nevermind vergelijkt met de nummers november rain en nothing else matters?

DonDijk schreef:

, mja sommige mensen hebben veel fantasie, of kennen niet genoeg vergelijkingsmateriaal

avatar van Ghans
topalbum, by far .....

avatar van Ghans

Ghans schreef:

dan kunnen zich jammer genoeg nog veel mensen gaan schamen

dan kunnen zich jammer genoeg nog veel mensen gaan schamen

Diep triest inderdaad, hoe je het album ook vind, je moet het gewoon een keertje geluistert hebben.

Louis2703 schreef:

Vind ik niet.. muziek kenmerkt zich juist doordat er geen verplichting op zit

Als je ergens verplicht naar moet gaan luisteren komt er toch niks van terecht

Dat zeg ik

avatar van orbit
Met alle respect, maar Pearl Jam en grunge waren 15 jaar terug 'hot' en het gesprek van de dag.. dat jongeren nu liever naar Muse of Radiohead luisteren is toch niet zo raar Je hoeft deze plaat helemaal niet verplicht te luisteren, Pearl Jam heeft allerminst een genre uitgevonden, ze hebben het met veel gevoel bijeen geraapt uit de 60s en 70s. Dan lijken de grote bluesrock mastodonten uit die tijd me eerder verplichte kost!

avatar van Klumpie

Net of Radiohead nu hot is, die had zijn piek ook midden jaren '90

Net of Radiohead nu hot is, die had zijn piek ook midden jaren '90

Nouja, The Arcade Fire dan!

avatar van Klumpie
orbit schreef:

Nouja, The Arcade Fire dan!

Je hebt wel een punt, maar het is nooit mis voor de mens om een stukje muzikale geschiedenis te ontdekken. En daar heeft Pearl Jam ook een klein aandeel in. Net zoals The Cure.

Klumpie schreef:

Dat ben ik wel met je eens, maar ik vind 'verplichten' veel te sterk uitgedrukt. Alsof je iets in je muzikale ontwikkeling zou missen als je Pearl Jam niet hebt gehoord, daar zijn ze toch echt niet invloedrijk genoeg voor geweest. Bij The Cure is dat ook maar de vraag.. maar daar hadden we het niet over

Klumpie schreef:

dat klopt, maar dat is heel wat anders dan:

voltazy
was muziek niet van alle tijden , ik luister nu ook neil young en charles mingus enz.

voltazy schreef:

Natuurlijk, maar wat heeft dat er mee te maken?

Jazper schreef:

Natuurlijk, maar wat heeft dat er mee te maken?

nou het volgende: orbit beweerd dat jongeren dit niet hoeven te luisteren aangezien die liever naar andere muziek schijnen te luisteren omdat dit al te oud is volgens hem.

En ik ben jongere, tenminste volgens mijn leeftijd, en orbits argument waarom niet iedereen dit hoeft te luisteren vind ik dus zeer slecht.

Maar orbit vermeld er niet bij dat hij zelfs grunge loopt aftezeiken bij metallica's titel album, dus dat hij dit gewoon niet zo goed vind

voltazy schreef:

Je leest niet goed, ik zei dat ik niet snap waarom dit 'verplichte kost' zou moeten zijn voor mensen, zeker jongeren die de grungehysterie niet hebben meegemaakt.
Ik heb verder niet zoveel tegen grunge, ook weinig voor eigenlijk maargoed.. dat terzijde.
Bij metallica zei ik dat er nog veel verschrikkelijker genres zijn ontstaan ná grunge, ik zei niet zoveel negatiefs over grunge zelf. Wel goed lezen voltazy

orbit schreef:

sorry, maar ik reageer meteen fel als het pearl jam aangaat
ik zie ook niet het nut waarom iedereen dit zou moeten luisteren, maar dit album gaat wel verder dan grunge.
daarom zou je dit los kunnen zien van de hele "grungehysterie" en is dit gewoon een geweldig goed album met schitterende nummers.