Linkin Park - One More Light (2017)

Rock / Electronic
Label: Warner Bros.

1. Nobody Can Save Me (3:45)
  2. Good Goodbye (3:31)

met Pusha T en Stormzy

3. Talking to Myself (3:51)
  4. Battle Symphony (3:36)
  5. Invisible (3:34)

9. One More Light (4:15)
  10. Sharp Edges (2:58)
avatar van Mr. Sunset
The_CrY schreef:
Ik moet toegeven dat het moeilijker wordt om dit album te verdedigen...

Nou ja als je kijkt naar de albums "minutes to Midnight" en "A Thousand Suns" dan sta ik nergens meer van te kijken. Zodra het "Soft" wordt of "anders dan normaal" dan is het al heel snel slecht en commercieel en onzinnig.

Dit album verdedigen heeft geen enkele zin, hoeft ook niet. Ik zie de bandleden (met name Mike en Chester) zichzelf keihard verdedigen en dat is zonde. Lekker doen waar ze zin in hebben en lekker luisteren waar wij zin in hebben. Dit album scoort maximaal een 1.5 op musicmeter en dat zegt meer over musicmeter dan over het album.

avatar van Venceremos
Er circuleert een filmpje waarin Linkin Park lookalikes op een bankje zitten in een park in Lincoln. Dit alles wordt gadegeslagen door een Abraham Lincoln-imitatie die komt langsrijden in z'n dikke vette Lincoln.

Mr. Sunset schreef:

A Thousand Suns kun je toch moeilijk wegzetten met commercieel en onzinnig, of je hebt het met een half oor beluisterd. Electronisch gericht gaat niet automatisch samen met het woord pop, echter dit album gaat wel heel ver. Ik blijf het album kopen. Ik geef het een kans, maar een beetje zenuwachtig ben ik wel.

avatar van coldwarkids
Mr. Sunset schreef:

En waar slaat dit op? Mensen geven niet voor niets lage stemmen. Dat wil toch wel degelijk iets over het album zeggen. Dat is namelijk waarom mensen stemmen. Op muziek! Beetje rare opmerking van je, vind je niet? Dit album is gewoon slecht en dan kan je moeilijk tegendraads 3, 4 of 5 sterren geven.

avatar van hidalgo
0,5
Fleet Foxes - Crack-Up 3.79 colwarkids geeft hem een 2.5 dat is toch een kwestie van smaak
ik ga er vanuit dat iedereen een eerlijke mening heeft over een album
mister sunset ik ben het niet met je eens

Ach een band staat natuurlijk altijd vrij om een andere richting te kiezen. Zijn voorbeelden zat van bands die eerder het hardere pad bewandelde en vervolgens een heel ander geluid lieten horen. Linkin Park is hier echter al een hele tijd mee bezig. Het pad werd al ingezet met Minutes To Midnight en vanaf daar is het per album maar weer afwachten waar de groep mee komt.
Enigszins te prijzen voor de heren dat ze niet kiezen voor de makkelijke weg en muziek maken die ze zelf willen laten horen. Het kost ze waarschijnlijk ook meer dan het ze oplevert, dus ik vraag me af hoever de commerciële gedachte hier achter zit. Tenminste was de band dezelfde stijl blijven aanhouden als de eerste twee albums had ik ze nog steeds erger in de top zien spelen en hadden ze wellicht een zelfde positie als bands als Rammstein, System Of A Down enzo hebben. Totaal niet vergelijkbare muziek uiteraard, maar ik denk dat de band een veel betere positie zou kunnen hebben.

Ik geef albums van Linkin Park altijd wel een kans, puur om te kijken of ik nog iets terug kan horen van de muziek die me als tiener destijds zo aansprak. Nu weet ik dat ik dat bij dit album niet hoef te verwachten. Wat dat betreft ligt de muziek ook mijlenver van elkaar weg en is de kritiek van de fans prima te begrijpen. Er is niets mis met popmuziek, maar dit klinkt gewoon saai en niet vooruit te branden.

Album is gelekt, hopelijk is er bij die 6 andere nummers iets bij voor in men itunes collectie, maar ik hou men hart vast.

avatar van mattman
conspiracy schreef:

Dit album is gemaakt op de makkelijkste manier die er bestaat: het door iemand anders laten doen. Of toch tenminste: schrijven. En qua sound is het ook niet bepaald avontuurlijk. Makkelijk scoren met brave, 13-in-een-dozijn popliedjes. Makkelijk is wel het juiste woord hier. Makkelijk.

Ik geef makkelijk een lage score aan dit wanproduct. Of gewoon géén sterren. Maar dat doe ik niet, want het zou té makkelijk zijn voor mij, aangezien ik nooit wat van deze band moest hebben. Ook niet tijdens hun zogenaamde 'goede' periode (lees: eerste album).

Als je nooit iets van LP moest hebben, snap ik ook niet goed wat je op hun albumpagina komt doen, maar met je eerste stuk ben ik het eens.

Helaas...waar de Hunting Party na het vreselijke Living things in mijn oren weer een zeer goed verteerbare stap in de goede richting was, is One more light niet om aan te horen.
Wat een gedrocht.
Andere woorden heb ik er niet voor.

avatar van milesdavisjr
De eerste 2 albums hadden nog wel een bepaalde charme ook al zijn het zeker geen klassiekers.
Wat de heren op deze plaat ten gehore brengen gaat helemaal nergens over. Dat je de laatste jaren minder platen verkoopt en een manier probeert te vinden om wat terrein terug te winnen snap ik, maar de wijze waarop men dat nu heeft aangepakt bevestigd mijn vooroordeel. De tienermeisjes in de VS moeten ingepakt worden. Dat doe je uiteraard door alle scherpe randjes er af te halen, een samenwerking aan te gaan met wat hippe gasten maar ondertussen uiteraard wel je stoere imago aanhouden als angry young man. Pijn en verdriet verkoopt natuurlijk dus titels als; Nobody Can Save Me, Sorry for Now en One More Light gaan door merg en been. Nee, zo'n aanpak is niet aan mij besteed, deze schijf is echt van een bedroevend niveau.

avatar van pos
pos
Nou net een eerste en laatste keer beluisterd. Dat is voldoende om er 1,5 ster aan te geven. 1 ster was net als 2 sterren ook een mogelijkheid. Meer valt er eigenlijk niet te zeggen over een kinderlijke plaat van een band vol volwassen mannen.

RichardKoning
Zonet integraal beluisterd.

Ik heb er even geen woorden voor.

Wat is dit slécht..

Rudi1984
Ik heb het album (nog) niet geluisterd, maar zijn die twee singles (video's in de tracklist hierboven) zulke grote uitschieters dan vergeleken met de rest van de nummers? Ik vind ze beide erg lekker. Helemaal niks mis mee.

avatar van jerome988
Heavy is wat mij betreft het minste nummer dat ze ooit uitgebracht hebben Smaken verschillen

Rudi1984
Hmm nee, dan zit ik echt helemaal aan de andere kant van het spectrum. Heb hem al een paar keer gedraaid vanavond, heerlijk nummer. Toch het album maar eens checken dan. Was ze al zeker 10-15 jaar uit het oog verloren.

avatar van hidalgo
drama een klucht
linkin park goes disco

avatar van joko150
Wat een bagger plaat is dit zeg....
Hoe gaan ze dit live vertonen ook aan de fans want er is namelijk zoveel kritiek van fans.
Mischien wat meer distortion op de gitaar?
Het enige gangbare nummer is Nobody Can Save Me maar dan houdt het ook op.
Verder heb ik er gewoon geen woorden voor hoe slecht dit is,
daarom voor mij een 1.

avatar van The_CrY
Wat een circle jerk hier. Iedereen heeft van tevoren al een oordeel klaar, luistert het één keer vluchtig, en gaat dan laag stemmen. Leuk jongens. Jullie hebben het album echt een kans gegeven.

The_CrY schreef:

Ik vrees dat één of honderd luisterbeurten weinig verschil maakt als je zo'n vastgeroeste houding hebt.

avatar van Eriktm25
Wat een inwisselbare meuk. Stiekem had ik hoop dat er nog wel wat aardig nummertjes op zouden staan, maar helaas. Gelukkig zijn LP albums altijd lekker kort

Oh en Talking to Myself klinkt als Eric Cartman: "I'm just talking to myseeeheeeelf"

avatar van Pinsnider
Linkin Park goes Disco..??
Hum... Ik had altijd een grafhekel aan die mislukte en geforceerde stoerdoenerij van hun eerste platen en mijn interesse is nu juist gewekt!!! Getormenteerde teksten met een discobeat doen het altijd goed alhier!! Respect voor die mannen dat ze dit durven terwijl ze weten wat de reacties zijn.

avatar van Mausie
Grappig om te zien dat een aantal mensen in de bres springen voor LP en de zeer lage onvoldoendes wijten aan een 'circle jerk' of 'vastgeroeste houding'. Maar sorry hoor, ik kan mij niet voorstellen dat een MuMe gebruiker echt kwaliteit hoort in nummers als Heavy of Battle Symphony. Of je nou van pop, rock, disco of iets anders houdt, dit is toch tenenkrommend slecht? Ik ga overigens niet stemmen, want ga het mijzelf niet aandoen om het hele album te luisteren.

Mausie schreef:

Nou blijkbaar is het dus niet zo zwart-wit als je dacht. De genoemde nummers vind ik toevallig heerlijk. Wat nu? Is je wereldbeeld nu op zijn kop gezet?

avatar van Don Cappuccino
Ik ga dit album niet volledig beluisteren, want in mijn vrije tijd heb ik liever plezier aan muziek luisteren. Ook heb ik niet de behoefte om warme nostalgische gevoelens naar deze band lichtelijk te slopen. In 2001 was dit dé band die er zorgde dat ik echt muziek ging luisteren, mijn eerste CD's kocht en nu op dit punt ben gekomen. Toen klom rock/metal (2001 tot 2003) nog genoeg naar de top van de hitlijsten toe: Last Resort van Papa Roach, Chop Suey van System of A Down of de Smooth Criminal-cover van Alien Ant Farm. Het is maar een kleine greep.

Anno 2017 is rock/metal een hele kleine vertegenwoordiger in de hitlijsten. Ook merk ik dat Bring Me the Horizon de nieuwe Linkin Park is geworden; daarbij bedoel ik, een ''gateway''-band voor jonge luisteraars die verder in de rock/metal gaan. Luister maar naar de track Throne van That's the Spirit en probeer daar geen Faint van Meteora in te horen. Linkin Park maakt nooit meer een plaat als Hybrid Theory of Meteora, dat is inmiddels wel duidelijk. De band hopt constant op nieuwe trends om relevant te blijven bij een nieuwe groep luisteraars: de track Heavy sluit echt naadloos aan op de aanbod van de huidige popradio.

Toch, in de tijd van ''recommended''-lijsten op Spotify en YouTube-playlists die automatisch zaken op interesse genereren, zou het me niet verbazen dat nieuwe LP-luisteraars vanuit deze plaat wel eens naar het oude werk gaan luisteren en zo weer het hardere werk inrollen. Het is alleen niks meer voor mij en Linkin Park lijkt heel tactisch te werk te gaan.

avatar van Mausie
The_CrY schreef:

Nee, zeker niet. Maar jij stelt dat de lage stemmen veroorzaakt worden door een circlejerk en je oordeel al klaar hebben, dan kan je tegenreacties verwachten

avatar van The_CrY
Ach, het is cool om Linkin Park te haten tegenwoordig. Daar een goed argument voor verwachten is kennelijk teveel gevraagd, als het al voldoet om zogenaamd rhetorisch te vragen "Of je nou van pop, rock, disco of iets anders houdt, dit is toch tenenkrommend slecht?". En ja, het is vrij duidelijk dat dit album al gefaald was in de ogen van deze 'fans' van de eerste albums, nog voordat het album uit was. Men hoort een electronische, poppy omgeving en het is alweer niet goed. Vervolgens wordt het album alleen nog geluisterd om legitiem een laag cijfer te kunnen geven. En natuurlijk om met zijn allen eens lekker te schelden op een makkelijk doelwit: Linkin Park.

Het is niet moeilijk om waar te nemen dat dit kuddegedrag werkelijk belachelijke vormen kan aannemen, zoals bij dit album over het hele internet het geval is. Als ik dan afgestraft wordt met een argumentatieloze aanname dat deze stijl "tenenkrommend slecht" is, dan zegt dat genoeg, lijkt me.

avatar van coldwarkids
The_CrY schreef:

Oké kappen nou man. Je bent niet grappig meer. Heel irritant begint het te worden. De melodieën, de songs, het is gewoon kut. Waarom moeten mensen altijd maar hoge scores geven? Komaan zeg. Geef jij nou maar gewoon 5 sterren dan kan jij nog wat aan het gemiddelde doen. Koerswijziging vind ik niet erg maar dit is muziek onwaardig! En mensen stemmen daar ook naar. Dat is meer dan logisch.

Haha, ik ben nu stiekem toch wel benieuwd... Ik heb LP altijd al slecht gevonden, op een paar middelmatige nummers na.
Nu zie ik dat ze weer met de nodige moeite 35 schamele minuutjes op een schijfje hebben gepropt. Wat is dat toch tegenwoordig?
Dit weekend eens luisteren. Misschien vind ik het geweldig