Pearl Jam - Vs. (1993)

6. W.M.A. (5:59)
  7. Blood (2:51)
  8. Rearviewmirror (4:44)
  9. Rats (4:15)
  10. Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town (3:16)
  11. Leash (3:09)
  12. Indifference (5:03)
  13. Hold On * (4:39)
  14. Cready Stomp [Studio Outtake] * (3:21)
  15. Crazy Mary * (5:39)
Thijssie024
^ Ik ook, naast de singles van Ten kende ik eigenlijk vrij weinig van PJ en kon die box niet laten liggen. Vooral de wat rustigere nummers (Daughter, Elderly Woman en Indifference) zijn waanzinnig goed maar de wat meer rockende nummers kunnen me ook bekoren.

Joy schreef:
enige lichtpuntje, ben harper's indifference

Ik vind Ben Harper ook heel goed, hij speelt dit nummer inderdaad soms op zijn optredens, maar om te beweren dat Indifference zijn nummers is, vind ik wel wat ver gaan

Zeer goed album, dat zijn voorganger overstijgt. Go is een ongeloofelijk goede en harde opener, Animal trekt deze lijn subliem verder. Als derde 1 van mijn favoriete rustige nummers van Pearl Jam: Daughter. En zo gaat de cd maar verder, zeker 1 van mijn favoriete albums. Kvind WMA en Elderly Woman niet echt passen op de cd, daarom zet ik dit album juist onder Vitalogy en Binaural.
Hoogtepunten: Go, Daughter en Rearviewmirror. Maar zonder deze 3 nummers zou het nog een fantastisch album blijven, Animal, Leash, Indifference en Dissident zijn ook ongeloofelijk goed, de rest is opvulling van hoog niveau.

Elderly Woman is juist prachtig

avatar van Kronos
Pearl Jam had er na het succes van Ten voor kunnen kiezen daar op voort te bouwen met een toegankelijke erg meezingbare tweede plaat. Maar gelukkig deden ze dat niet en hebben ze Vs. gemaakt. Die is wat rauwer en ontoegankelijker. Degenen die door Pearl Jam enkel in de massastroom van de hype werden meegesleurd haakten meteen af. De liefhebber van onvervalste rockmuziek met een rafelig randje raakte weer wat meer verknocht aan deze bijzondere band.

avatar van rkdev
Bijna net zo goed als het debuut.

avatar van James Douglas
In ieder geval is de productie krachtiger zonder daarmee die van Ten tekort te willen doen. Ik schiet met name bij de stevige songs uit mijn schoel maar ook de bezielde momenten van Vedder en co zijn heerlijk te noemen. Hele beste opvolger van het legendarische debuut.

avatar van barrett
Wat is dit toch een stevige rockplaat, geen Ten van Pearl Jam maar het is daarom zeker niet slecht. Wat kan ik toch genieten van deze plaat ik ga ze onmiddelijk nog eens beluisteren.

Devlab
Hier kan ik helaas helemaal niets mee, ik ben een groot fan van de "grunge" stroming. alleen Pearl Jam weet me op geen enkele manier te pakken, zowel dit album als Ten niet.
waar Ten nog wat nummers heeft die ik wel kan waarderen weet dit me nergens te boeien. helaas

Jorencl schreef:
Heb toen ik de nieuwe van Metallica ging kopen dit album samen met Ten in 1 Box zien liggen voor een leuk prijsje, heb het meegenomen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben.

Heerlijk, die Sony-lijn van 2-voor-1. Erg voordelig geprijsd allemaal en dubbel zoveel luisterplezier. Zo heb ik al wat Vai en Jeff Buckley bemachtigd. Deze zag ik, samen met Ten, ook voor een spotprijsje liggen bij de Bijenkorf.
De 4 studio-albums van RATM zijn ook op deze manier te bemachtigen.

stuart
Eerlijk gezegd heb ik op de één of andere manier deze nooit een kans gegeven destijds; ik zal 'm binnenkort eens even ergens 'opvissen'....

Ik ook niet stuart. Als 12 jarige leerde ik Pearl Jam kennen, maar ik heb nooit de behoefte gehad na Ten nog meer te luisteren. Ook al hoorde ik allerlei goede verhalen over de andere albums.

Nu is het er dan toch eens van gekomen. Tja, het komt een beetje overeen met mijn verwachting. Het is best goed, maar tegelijkertijd een flinke stap achteruit t.o.v. Ten. Ten greep me de eerste keer al direct (al vind ik dat daar ook een aantal mindere nummers op staan), bij deze blijft bij mij simpelweg weinig tot niks hangen.

Ten zit voor mij tussen de 4 en de 4.5, deze moet het met 3.5 doen. Dat vind ik toch een grote stap terug.

Ik vind het juist een stap vooruit, vooral kwa productie.

avatar van Rogyros
Ik vind dit album een waardig opvolger van Ten. Vitalogy, wat hierna is uitgebracht, vind ik zelfs nog beter. Ik ben dan ook wel een Pearl Jam fan.

W.M.A. vind ik echt schitterend. Indifference is ook prachtig. Niet alles is super, maar dat hoeft ook niet. Dit album staat zeker in mijn top 20.

Lukk0
Ik vind dit als opvolger van Ten niet eens zo heel erg tegenvallen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er nog zo'n sterke plaat in zou zitten en zeker niet dat er na deze nog enkele redelijke albums zouden volgen. Het geluid van Pearl Jam klonk met het eerste album eigenlijk al af en daaraan is dus niet veel verbeterd, maar nummers als Rearviewmirror doen het toch erg goed bij mij, net zoals Nothing As It Seems op een van de volgende albums.

avatar van TheFunkyM
Ik had deze cd al een tijd liggen. Ten is 1 van mijn favo cd's allertijden.. maar deze vond ik altijd tegenvallen.. Misschien omdat ik een 2de ten had verwacht. Nadat ik Pearl Jam - Pearl Jam had gekocht en deze ook erg goed vond.. ben ik steeds meer pearl jam aan het luisteren.

De live cd's die ik vond ik ook allemaal top..
Nu ben ik sinds deze week VS. opnieuw aan het beluisteren... En jeetje wat een cd is dit eigenlijk.. het is allemaal wat rauwer dan Ten maar het klinkt echt heerlijk de nummers zoals Go zijn erg lekker, maar ook daughter.. Het absolute hoogtepunt vind ik mirrorrearview, wat ik misschien wel een van de beste nummers van pearl jam vind..

Ik verhoog deze cd van 3 naar 3,5 en van 3,5 naar 4
Stijging is nog mogelijk.. ik heb een nieuwe cd ontdekt.. top!

avatar van Kill_illuminati
Ik ben vandaag weer een CD rijker en dat mag deze wezen. Samen met het bekende Ten voor een prikkie. Het debuut ken ik inmiddels al, en ben nu van plan om deze te ontdekken. De cover alleen maar maakt me al hongerig.

avatar van TheFunkyM
luister hem zonder dat je een 2de ten in gedachte heb.. Anders zou hij tegen kunnen vallen.. dat had ik eerst heel erg..

Toch is het een top cd.. geef het de tijd.

Kill_illuminati schreef:
De cover alleen maar maakt me al hongerig.

U eet schapenvlees?

avatar van Kill_illuminati
Nee dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat een goede cover me alleen maar zin geeft om een album te gaan luisteren. Maar toch grappig zo'n interpertatie.

Ik heb trouwens dit album origineel gekocht samen met Ten in een voordeel pak voor maar liefst 9,-., met hoes,cover (deze niet de nieuwe) alles erbij.

Ten kende ik al.

al geluisterd?

avatar van Kill_illuminati
Na een korte luisterbeurt kan ik al concluderen dat dit album iets harder rockt dan Ten, het albuum neemt geen genade en begint al lekker snoei hard. Een betere beargumentatie + endoordeel zal snel volgen.

Pearl Jam - VS.

Wat een plaat, dit album staat als een huis. Neem van mij aan een met een ijzer-sterke fundering. Dit album is zo veel anders dan het debuut. Op het moment vind ik VS. beter dan z'n voorganger .Misschien door enkele factoren waaronder: omdat ik in de mood ben voor dit album, of omdat ik de impact van Ten niet heb mogen ervaren des tijds. Voor een opvolger van een cult status album als Ten hoeft de band zich niet te scamen.

Vol ontwetenheid wat dit album zal brengen zette ik dit op. Ik verwachtte totaal geen tweede Ten en 'k had er soiezo veel vertrouwen. Zodra de CD werd gelezen werd ik van me stokkie geblazen toen het eerste nummer snoeihard z'n entree nam. Wat een heerlijk is dat, het nummer Go. Ik wist dat er zoveel meer was en wederom bewezen nummers als Daughter, Glorified G, en Dissident dat. Waar ik voornamelijk over het laatste nummer erg te spreken was.

En dan komt de vraag, "waarom met zoveel knallers toch maar een 4?" Het antwoord is simpel, dit album is als een vrouw bij de eerste ontmoeting. Je moet haar beter leren kennen, maar bij de eerste indruk mag ze er wezen. Dit geld uiteraard ook voor dit album.

Misschien mag dit album ooit de rest van de Top10 vergezellen. Wederom klinkt een Pearl Jam album zowel fris als emotioneel. Wat ik onder Grunge mag verstaan weet ik niet, maar dit klinkt toch wel totaal anders dan collega's van dat genre. Toch wel een vergeten "pareltje" lijkt me. 4**** 11 april 2009.

mooi geschreven..
Wel grappig ik was ook altijd meer van de hip hop etc. Toen ik pearl jam leerde kennen, was ik echter verkocht. Dit album heb ik heel lang laten liggen omdat het mij lichtelijk teleurstelde.. ik verwachtte een 2de ten.

Na dit jaar het album weer eens te pakken (mijn vader had hem ergens liggen) ben ik ook verkocht aan dit album, het rockt zwaar hard maar ook met emotie.. Ik ben nog steeds niet uitgeluisterd.. en dit album kan bij mij best een halfje hoger halen.. wel moet ik zeggen dat dit nooit een 5 wordt bij mij (je weet het nooit natuurlijk) want de cd Ten gaf mij een bepaald gevoel, black en garden doen dat nog.. Vandaar dat, dat album in mijn top 10 staat.. albums met speciale gevoelens (beetje vreemd, maar kan het niet anders uit leggen)

Dit daarintegen is ook een topper van Pearl Jam, zeker 1 van hun beste.. Kill_illuminati ik denk trouwens dat je hun nieuwste ook wel kan waarderen.. Pearl Jam Pearl Jam

Nog maar eens luisteren dit album.

avatar van Kill_illuminati
Bedankt voor het bericht en vooral de tip. Ik heb me oog al op dat album laten vallen en zal er zonder twijfel naar luisteren. Net wat je zegt je weet nooit wat voor score dit album uiteindelijk zal krijgen.

Kill_illuminati schreef:

Ik heb trouwens net weer eens een ander album geluisterd van Pearl Jam, al lang niet meer gedaan.. en deze vind ik eigenlijk nog beter dan VS en Pearl Jam, dit album is wat ingetogener maar de sfeer die het uitademt.. te top!

Binaural, dus mocht je tijd over hebben, beluister deze dan ook eens.!

Berichten verplaatst naar Pearl Jam

Grindpad
wat is Go een gaaf nummer he.

de coupletten zijn op een of andere manier super broeierig en opgefokt en geweldadig ofzo, kan het niet goed uitleggen.

avatar van barrett
Dat is echt zo'n adrenaline song, goed als voorbereiding om derna in de ring te moeten stappen

is trouwens iemand weleens opgevallen wat een fantastisch nummer w.m.a. is hoe kun je zoiets bedenken echt meedogenloos gewoon

Jelle-MM schreef:

Ik vind het maar een mager nummer. Niet veel aan, skip dat nummer daarom ook vaak.