Dire Straits - Brothers in Arms (1985)

Label: Vertigo

1. So Far Away (5:12)
  2. Money for Nothing (8:26)

met Sting

3. Walk of Life (4:12)
  4. Your Latest Trick (6:33)
  5. Why Worry (8:31)
  6. Ride Across the River (6:57)
  7. The Man's Too Strong (4:40)
  8. One World (3:40)
  9. Brothers in Arms (6:59)
avatar van douwens
Jazper schreef:

Why worry was op de langspeelplaat ook een stuk korter trouwens. Waarschijnlijk was de plaat op.

Ook daar vind ik m te lang maar dat terzijde, ik vind het gewoon een slap nummer.

Wel het minste nummer van dit album ja, vandaar dat de lengte mij misschien dus ook wel irriteert.

avatar van rudiger
douwens schreef:

vandaar dat Nana Mouskouri hem heeft ingekort .

avatar van marco straaten
Zeer goed album van knopfler en de zijne.
van het nummer Brother in arms kan ik echt kippenvel krijgen.

avatar van frankvankesteren
douwens schreef:

I mijn ogen juist het beste nummer van de plaat, samen met de afsluiter tevens tietelnummer tevens klassieker

avatar van Lamontagne
frankvankesteren schreef:

Why worry samen met Brothers in arms zijn de parels van dit album

avatar van douwens
Lamontagne schreef:

Why worry samen met Brothers in arms zijn de parels van dit album

Brothers in arms ben ik het helemaal mee eens, mijn tweede pareltje is echter Money for nothing. Maar goed het is gewoon in zijn geheel een goed album.

avatar van lucknopfler
Mijn eerste DS album. Gekocht dankzij Walk Of Life en daarna ontdekt dat hier geen enkel slecht nummer op staat.
Mensen kraken WOL en MFN vaak af maar dat is gewoon het gebruikelijk 'hitje' stampen.

Ik maak er 4.5 van!

avatar van bawimeko
lucknopfler schreef:

Ik maak er 4.5 van!

Nee hoor, want andere 'hitjes' van de DS vind ik erg leuk. MFN klinkt inmiddels heel erg verouderd met al die synths en het rock 'n roll-trucje van Mark en de zijnen vond ik op Twisting by the Pool veel leuker...

avatar van Thunderrock
Mijn aller eerste cd. Het was in 85 en ik kan me nog het intro van So Far Away herinneren. Wat een geluid, geen ruis of tikken. Alleen jammer dat ie na 30 sec. bleef hangen. De laser bleek voor transport vastgezet wist ik veel.

Toch zet ik hem zo nu en dan nog eens op. Blijft een goed album maar geen top 10 klassieker voor mij.

De 4.5 sterren gaan eigenlijk voornamelijk naar dat gevoel wat ik nooit meer vergeet nl mijn eerste cd....

avatar van Tavve
Dit is volgens mij het beste album in mijn collectie. Het zit goed ineen en er zitten een aantal erg sterke nummers in, met natuurlijk als absolute hoogtepunt de afsluiter Brothers In Arms. En ik krijg altijd een onbeschrijfbaar goed gevoel bij de drum-climax in Money For Nothing, gevolgd door dat geweldig zalige stuk gitaar.

Ik heb - voor diegenen die het nog niet doorhebben - een grote boon voor de herkenbare sound van de Dire Straits.

Moest perfectie in de muziek bestaan, dan kan dit album er - naar mijn mening - niet ver van af zijn.

avatar van ckuhl
Tavve schreef:

Voor mij hetzelfde, die drum is het mooiste van het nummer, gevolgd door de gitaar. Ik doe hem soms keihard aan wat dat gevoel ten goede komt.

avatar van ckuhl
douwens schreef:

Why worry minste? dan zou ik kiezen voor One World. echter Why worry zit zo prachtrig in elkaar

avatar van ricardo
laatste echt goede album van dire straits, koop gewoon deze en alchemy live en je hebt je dire straits verzameling compleet 4 sterren voor dit album met brothers in arms als beste nummer

avatar van rudiger
ricardo schreef:

hoe kom je daar nou bij , met 1 regulier en `n live album is jouw collectie natuurlijk niet compleet .
Het debuut album mag gewoon niet ontbreken .
trouwens je moet ze allemaal kopen incl de MK solo albums , dan is je verzameling compleet .
Voor mij dan nog niet , want ik bezit zo`n 100 cd`s van MK en de Straits .

avatar van ricardo
ok rudiger het debuut album kun je erbij kopen voor het nummer down to the waterline ( ontbreekt op alchemy) en de rest is ook heel goed, , maar ik vind zoveel muziek mooi , je kunt tenslotte ook niet alles kopen ,ik heb het debuut album zien liggen voor 5.99 euro die ga ik er nog wel bij kopen, dan kom ik later met een beoordeling

avatar van ricardo
beste rudiger ik zie dat je top 10 alleen gevuld is met dire straits en knopfler albums jij bent zeker de ultieme dire straits fan ,vindt je andere muziek niet goed er is zoveel gemaakt dat je toch ook wel een top 10 kunt samenstellen met andere bands ( je eigen keus hoor) maar ik zou een top 10 samenstellen met 10 verschillende bands er is meer dan alleen knopfler en dire straits

Tja.. Brothers in Arms is mijn favoriete nummer aller tijden (http://nl.youtube.com/watch?v=6qdq7wjL2M4&feature=related goosebumps!!!).
Dus een lage score geef ik dit album zowiezo al niet.

Hoewel ieder andere track in het niet valt bij BiA, vind ik Walk of Life toch gewoon een heel zwakke plaat. Dus ja.. voor BiA zou ik hem 5 sterren geven, maar het album bestaat uit meer platen..

.5 eraf voor Walk of life.

avatar van ricardo
Voorlopig blijft het aantal Dire Sraits albums die ik in bezit heb steken op 3. Deze,het debuutalbum en het live album Alchemy,allemaal erg goede albums,maar ik kan me er niet toe zetten om nog meerdere cd's van Dire Straits te kopen.Mijn oog is nu toch gevallen op andere artiesten die ik toch beter vind nu.(of waar ik meer in geintereseerd ben moet ik eigenlijk zeggen,niet per definitie beter)Terug over dit album,de eerste 4 tracks zijn echt top en daarna zakt het m.i toch wat teveel in en kan ik mijn aandacht er niet goed meer bij houden(volgende 4 nummers zijn skip momenten dus)om vervolgens met het laatste super nummer het toch weer helemaal goed te maken van de strafexpeditie van de vorige 4 nummers(het titelnummer vind ik een van de beste nummers ooit),vind de eerste 4 nummers en het titelnummer 5* waard,maar niet het gehele album dus.ik blijf bij4*

avatar van freitzen
Ik had het graag gewild, maar ik kan voor dit (beste?) DS-album toch echt geen 4.5 geven. Daarvoor vind ik het album net iets te zwak. So Far Away en Walk of Life irriteren mij gewoon teveel, terwijl Money for Nothing in de singleversie vele malen sterker is. Jammer ook dat het magistrale Brothers in Arms wordt voorafgegaan door One World.

4 sterren derhalve.

avatar van Running On Empty
Brothers in Arms is een magistraal nummer. Over de gehele linie is het zeker niet het beste Dire Straits album. Making Movies is veel beter.

avatar van ricardo
Making Movies is veel ''beter''?Je luistert er liever naar,bedoel je zeker.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Soms heb je een album jarenlang niet gedraaid. Herbeluistering levert dan soms een compleet ander oordeel op dan wat je herinnering je voorschrijft. Dat kan in positieve en in negatieve richting werken.

Deze plaat had ik op 1½* staan. Niet bijzonder royaal voor het grootste kassucces van een band die toch in ruime kring tot de classic rockcanon gerekend wordt en waarvan ik toch zeker een aantal bekende nummers best heel aardig vind (alleen ook bijna allemaal te vaak gehoord). Het album was in mijn herinnering wat gezapig, maar ik kon me toch haast niet voorstellen dat herbeluistering niet een half of een heel sterretje erbij zou geven.

Helaas... het lijkt wel alsof alles wat verkeerd is aan deze band precies in deze cd samengevat zit. Money For Nothing is al niet zo'n verheffende single, maar de extra lange albumversie (lang leve de cd-promotie) is volkomen ridicuul. So Far Away, Walk Of Life en Your Latest Trick kunnen me niet veel meer bekoren en zo achter elkaar aan wordt het er niet veel beter op.

Nou, dan zullen de niet-singles wel wat beter zijn? Alweer mis want het echte dieptepunt wordt bereikt met het welhaast comateuze Why Worry. Daarna gaat het wat opwaarts met één lichtpunt in de vorm van The Man's Too Strong: lekker kort en pittig gitaarwerk in het refrein (al is het dan niet Knopflers karakteristieke spel). Ik ben geneigd het gewoon echt een goed nummer te vinden; des te jammerder dat het in zo'n gezapig decor staat.

Het titelnummer heeft een status aparte wegens radio-overexposure. In essentie is dit ook niet verkeerd en plaatsing aan het eind benadrukt het enerzijds kwaliteitsverschil met de meeste andere nummers... maar anderzijds komt hij ook weer slecht tot zijn recht als gewoon het zoveelste mierzoete nummer op rij.

Kortom: geen verhoging voor deze plaat. Met pakweg twee goede nummers is 1½* misschien iets aan de zuinige kant, maar als geheel laat dit album een heel nare smaak achter.

avatar van Gert P
Nou Casartelli je bent niet mild, heb de sacd hiervan en dat klinkt toch erg fraai hoor.
Tuurlijk staan hier ook mindere nummers op zoals Ride across the river maar dan nog genoeg fraais.

avatar van sdr
sdr
De Dire Straits altijd een beetje genegeerd, maar toen hoorde ik van m'n pa dat hij ze ooit ergens live heeft gezien, toen vond ik dat ik iig 1 album van ze moest hebben. Dat werd dus deze omdat ik Money for Nothing wel al een goed nummer vond. Hij valt redelijk mee, al is Why Worry bijvoorbeeld totaal mijn ding niet.

Geweldigenoten
Mooi album alleen helaas zijn een aantal nummer helemaal de vernieling ingedraaid en kan ik die niet meer horen (zoals 1, 2, 3 en 5).

Vreemd genoeg heb ik dat nooit bij bijvoorbeeld Sultans of Swing of Brothers in Arms gehad, want die zijn toch ook helemaal grijs gedraaid.

Ander puntje van kritiek is de té zachte opname (qua volume) op cd. Ik merk echt een verschil tussen dit album en bijv. On every street.

avatar van ricardo
Wat is het titelnummer hierop toch echt geweldig,en vind ik echt 1 van de beste nummers ooit van Dire Straits.

avatar van lucknopfler
Deze week standaard album op radio 2 BTW.

avatar van ArthurDZ
prachtig...
so far away, money for nothing, your latest trick en natuurlijk ook het titelnummer zijn mijn favoriete nummers op deze plaat.
maar dat sommigen walk of life niet goed vinden omdat het te vrolijk is, daar kan ik niet inkomen. ik kan er wel inkomen dat het nummer vrolijk is, maar is het daarom slecht? liedjes dienden oorspronkelijk om je te amuseren. muziekliefhebbers, moeten onszelf minder serieus nemen volgens mij, want walk of life is echt heel goed.

avatar van freitzen
ArthurDZ schreef:
liedjes dienden oorspronkelijk om je te amuseren.

Ehhhhh... mijns insziens doen liedjes dit nog steeds. De vraag is echter de manier waarop. Als de Straits mij gewoonlijk amuseren met liedjes zoals Sultans of Swing en Tunnel of Love, dan is het nog al een verschil als ze ineens met Walk of Life aan komen zetten. En het feit dat het nummer catchy is maakt niet per definitie dat ik er vrolijk van word...

En daarnaast vind ik het nummer totaal niet passen tussen Money for Nothing en Your Latest Trick. Maar goed, dat is mijn mening.

avatar van vin13
Ik heb deze beoordeeld naar de vinylversie, ken de versies op cd niet. Kocht de lp ook wel een beetje voor de gitaar op de hoes. Walk of life is niet slecht, maar beter geschikt als losstaande single. Love over gold vind ik nog beter.