Kings of Leon - Because of the Times (2007)

Label: RCA

1. Knocked Up (7:10)
  2. Charmer (2:56)
  3. On Call (3:21)
  4. McFearless (3:09)
  5. Black Thumbnail (3:59)
  6. My Party (4:10)
  7. True Love Way (4:02)
  8. Ragoo (3:01)
  9. Fans (3:36)
  10. The Runner (4:16)
  11. Trunk (3:57)
  12. Camaro (3:06)
  13. Arizona (4:50)
  14. My Third House * (4:02)
  15. Woo Hoo * (3:31)
  16. On Call [AOL Music Sessions] * (3:21)
  17. Head to Toe [Live at T in the Park] * (2:44)
avatar van MichelDumoulin
LittleBox schreef:
Joh, luister eens naar het intro van Debaser en I rest my case. Heel erg Pixies dit nummer.

Dat is inderdaad precies het nummer waar het me aan deed denken

het doet mij juist eerder denken aan het liedje tame
met dat geschreeuw.

djeffibrelich schreef:
het doet mij juist eerder denken aan het liedje tame
met dat geschreeuw.

Zeker! Wat een dieven eigenlijk, die Kings of Leon.

LittleBox schreef:

Zeker! Wat een dieven eigenlijk, die Kings of Leon.

maakt niet uit joh!
het klinkt hartstikke goed.
als meer bands nou zouden stelen van pixies.

avatar van Dridge
Na de eerste luisterbeurt dacht ik , dit is wel wat dit album.
Na een keer of 5 geloof ik er niet meer in , "knocked up"en "on call" zijn goed te pruimen maar de rest van het album begint toch een beetje te kriebelen en wordt bij vlagen schreeuwerig en irritant , denk aan "charmer"
ik velaag hem naar 2,5*

avatar van LittleBox
Poeh, bij mij juist het tegendeel; het album is niet van de dagelijkse tripjes naar en van het werk van de iPod af te rammen. Na een dagje werken snoeihard McFearless horen is toch wel erg lekker hoor...
I must go
With my soul
By my hand
En dat geldt ook voor de rest van het album. Fraai hoor...

Lost Highway
Als handleiding te gebruiken bij de cursus 'zo moet een goede Amerikaanse rockplaat klinken'.
Sterk staaltje.

Lost Highway schreef:
Sterk staaltje.

helemaal mee eens.

Ik citeer zander Caleb Followill in een interview:

"Charmer is ontstaan tijdens een soundcheck: Jared (bassist) speelde zo'n typische Kim Deal-baslijn, Nathan viel in met een Pixies-achtige drumbeat, en ik dacht: wat moet ik hier in godsnaam overheen zingen? Dus begon ik maar wat te kelen: 'She's such a charmer, oh no!' En zo is 'Charmer' geboren. Ik hoop dat de Pixies het een goeie song vinden"

Ze verbergen dan ook op geen enkel moment de invloed vd Pixies in hun muziek.

Mij kan het allemaal geen reet schelen wie of wat hun stijl beïnvloed, dit is gewoon een geniale cd! 4,5*

avatar van mkrake
Wat een geweldig album zeg, kende KOL eigenlijk helemaal niet maar doordat ze in het voorprogramma staan van Pearl Jam toch de cd maar even gecheckt.. Nou moet zeggen dat het al m'n verwachtingen overtrof (zo heel hoog waren ze niet na al het commentaar hier, vooral in het begin) maar toch...

4,5* (meer dan terecht)

avatar van Reint
Heel erg gaaf album. Staat gelijk aan hun eerste twee voor mij. Alledrie 4,5 gok ik. Toch nog wat vaker luisteren voor ik oordeel.

tondeman
Welke band rockt tegenwoordig nog zoals de KOL? Damn right, niemand!

avatar van Reint
She's such a charmer, oh no! [h]

Mojo Pin
B.R.M.C. gaat in Amerika het voorprogramma verzorgen van de Kings

tondeman
OMFG wat een combinatie!

avatar van De Geu$
het album begint erg sterk (1e vier nummers), alleen zakt het daarna jammer genoeg wat in; voorlopig een dikke 3,5*

avatar van Erwin.c
Lekker goor geluid.

avatar van jeroen1904
Ik kende van hun alleen de single "the bucket" , voor de rest echt niets. Toen hoorde ik "on call" op studio brussel en vond dit een intrigerend nummer. Daarna deze plaat vorige maand op de luisterpaal gehoord en toen al direct beslist om deze ook te gaan kopen (en heb hem nu 2 weken in bezit) Ik kan dus niet vergelijken met hun vorige 2 platen, maar vind dit 1 van de betere albums die dit jaar is uitgebracht. Klinkt cliché, maar bij elke beluistering ontdek ik iets nieuws. Knocked up zet meteen al de toon, echt een trip van 7 minuten. Charmer doet me zoals velen hier aan de Pixies denken (de kings hebben dit ook toegegeven). Intro van Mcfearless werkelijk fenomenaal. Laatste nummer Arizona steeds de perfecte afsluiter. Daartussen : de perfecte mix van rock, americana, country. Topplaat.

sleep
Mooie hoes,
Heerlijke nummers met On Call als favoriet.
3.5*

avatar van Ploppesteksel
Het begint flitsend maar dan zakt het wat in.
1,2,3 & 6 zijn de favorieten.

avatar van VanDeGriend
Dat openingsnummer

avatar van timhardt
Een paar goeie riffs, helaas heb ik ze allemaal al elders gehoord, en beter ook: ik sluit me vooral al bij de commentaar van Aero. 2,5*

avatar van Kikuichimonji
Arizona op je iPod luisteren midden in de woestijn in Arizona. Veel beter wordt het niet, de muziek past echt perfect bij de eindeloze wegen in het niets.

Verder vind ik het maar een tam plaatje, hun tweede was al wat minder en helaas hebben ze die lijn doorgezet. Geef me maar hun debuut wat veel meer rockt dan de vervolgplaten. Jammer van de potentie die niet waargemaakt wordt. 3*.

Kikuichimonji schreef:
Veel beter wordt het niet

Nou, My Party en Charmer live op Lowlands.... Dat was écht goed.

net zoals op pukkelpop cheers mate

Ik was onmiddellijk verkocht tijdens hun optreden op Werchter, op Pukkelpop hebben ze dit nog eens overgedaan..

Geweldige cd met geweldige nummers !

Een dikke 4,5 *

avatar van Tsjo-Wi
Moet zeggen dat ik ze live een stuk aangenamer vind dan op cd. Op cd vind ik het maar irritant eigenlijk met een paar uitzonderingen. Live rockt het wel lekker. En Knocked up is heel vet!

Ik vind Knocked Up erg leuk, maar voor de rest vind ik het maar een matig album. Ik kan er niet zoveel van maken ook niet na de standaard 4 luisterbeurten. Dan zou het naar mijn mening toch wel beter moeten worden als het iets zou zijn.
Spijtig. 2,5*

dit is mijn favoriete cd van het jaar!!!
eerst vond ik ook slechts hier en daar een nummer dat eruit sprong maar dit is echt een groeier van formaat.
Feit is dat na X aantal luisterbeurten ik steeds nieuwe favoriete nummers op dit album ontdek.
En bovendien zijn ze lekker cool ook

avatar van Jochempie
Ik heb deze na er veel over te horen toch maar eens gedownload en opgezet en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Eerlijk gezegd had ik er niet zo veel van verwacht maar het klinkt toch echt bijhoorlijk lekker. Vooral opener Knocked Up is goed. 3,5 tot nu toe en dat gaat waarschijnlijk opgewaardeerd worden.