Kings of Leon - Because of the Times (2007)

Label: RCA

1. Knocked Up (7:10)
  2. Charmer (2:56)
  3. On Call (3:21)
  4. McFearless (3:09)
  5. Black Thumbnail (3:59)
  6. My Party (4:10)
  7. True Love Way (4:02)
  8. Ragoo (3:01)
  9. Fans (3:36)
  10. The Runner (4:16)
  11. Trunk (3:57)
  12. Camaro (3:06)
  13. Arizona (4:50)
  14. My Third House * (4:02)
  15. Woo Hoo * (3:31)
  16. On Call [AOL Music Sessions] * (3:21)
  17. Head to Toe [Live at T in the Park] * (2:44)
avatar van aerogp1
Mijn kennismaking met Kings of Leon was natuurlijk het laatste album..
Achteraf had ik liever eerder kennis gemaakt .

Ik ga dit album binnenkort ook maar eens luisteren!

avatar van TheFunkyM
Na het vorige album goed is bevallen, ga ik dit album ook maar eens luisteren.. Schijnt beter te zijn!??

avatar van aerogp1
Het klinkt wat moeilijker en zwaarder dan de opvolger. Het zal wel moeten groeien als je het mij vraagt. De opener is sowieso een topnummer! De rest klinkt heel anders dan de Kings of Leon die ik tot nu toe kende Leuke basloopjes ook, vooral in 'charmer'
edit: a la pixies

avatar van aerogp1
Jammer dat deze plaat in 2007 geheel aan me voorbij is gegaan. Ik heb hem nu alsnog ontdekt, en ik kom tot de conclusie dat het een fijn album is! Vooral Knocked Up en Charmer zijn topnummers. De smerige, vuige rock staat me wel aan.

Het nummer Fans kwam me meteen bekend voor, het blijkt ook uitgebracht als single, dus ik zal het wel ergens eerder gehoord hebben. Ragoo is een lekker vrolijk klinkend nummer, energiek! My Party vind ik het minste nummer, klinkt nogal gekunsteld en weinig pakkend.

Kortom: goede baslijntjes, fenomenale zangstem maar het album is me wel wat te lang. De laatste 4 nummers boeien me ook minder.

Only by the Night vond ik beter, misschien omdat het wat toegankelijker is. Ik kom op 3,5*

avatar van dj maus
Van Knocked Up is er nu ook een erg leuke 'remix' door Lykke Li.
Op de b-kant van de huidige single Use Somebody.

she's such a charmer WAAAA she's always looking at me:-)

Moeilijk te zeggen wat dit album voor mij heeft gedaan. Ik werd simpelweg weggeblazen door de heerlijke intrigerende sfeer. Op een dag besloot ik eens wat liedjes van hen te downloaden, toevallig allemaal van deze plaat. Toen ik songs zoals Arizona hoorde ging een nieuwe wereld voor mij open. Wat een sfeer man! Je voelt je meteen helemaal alleen op één of andere verlaten Amerikaanse highway. Ik werd geïntrigeerd door al die "ruimte" in dat lied, op één of andere manier straal het zo'n ja, openheid uit, herkent iemand dat? Dat maakt er echt een vreselijk ontspannend lied van. Tot mijn groot jolijt bleek heel deze plaat een echt pareltje te zijn, zo goed dat ik in adoratie meteen alle platen heb gedownload en ademloos heb beluisterd, waardoor ik in twee maanden zowat 1000 keer een Kings Of Leon-song heb beluisterd. Nu kan ik er iets genuanceerder op terugzien, vandaar geen volle 5 sterren, maar toch, moeilijk om te beschrijven wat dit heeft betekent op vlak van rockmuziek voor mij. Overduidelijk hun beste plaat. McFearless, Ragoo en True Love Way zijn echte pareltjes.

3 geweldige nummers: Knocked Up, Charmer en On Call voor de rest is het echt geestdodend

joeri592
een aantal erg sterke nummers, maar ik had er helaas toch meer van verwacht

avatar van Manuel
Dat mensen dit niet goed vinden?! Vind het een sterk album, ''beter dan zijn opvolger''. ''My Party'' is toch ook een ontzettend goed nummer? En sowieso, zeer relaxte gitaar/bas/zang gewoon, zeer relaxt album.

Groeiplaat? Misschien. Misschien ook niet. Toegegeven: Ik kon er de eerste keer ook niet heel veel mee, maar toen wist ik ook nog een stuk minder van muziek, en de eerste keer is bij veel nieuwe dingen nooit gelijk top (in elk geval bij mij).

Maar als ik dit vergelijk met echte groeiplaten zoals Sign O' The Times (Prince), The Ideal Crash e.a. (dEUS), en meer? vind ik dit toch een vrij gemakkelijke, toegankelijke plaat. Maar wel erg lekker!

avatar van My Addiction
wat een koopje! 5 euro voor een cd dat kun je toch niet laten liggen ?

Ravenous
Moet hem nog wat vaker luisteren denk ik maar vooralsnog vind ik het vrij mager allemaal, aantal redelijke nummers maar over de gehele linie toch vrij saai, album dat hierna kwam was het ook net niet voor mij.

Goede cd, mooie afwisseling tussen de nummers. De Followil's zijn dan ook geweldige muzikanten.

avatar van lazylay
leerde kings of leon pas kennen met hun laatste plaat, daardoor ben ik ook gaan luisteren naar dit album, vind deze persoonlijk stukken beter, vooral nummers als charmer en fans zijn geweldige rock nummers, binnenkort ook nog maar is de nog oudere platen van hun luisteren, wie weet zijn die nog wel beter..:>

Hét album waardoor ik de Kings ontdekt heb. Na het nummer "On Call" geluisterd te hebben was ik direct verkocht en nu in bezit van alle albums en naar een concert van ze geweest! 5*, met "Knocked Up", "On Call" en "Fans" als topnummers

avatar van Lennonlover
lazylay schreef:

Wees daar maar héél zeker van!

avatar van AOVV
Enkele sterke nummers, zoals de eerste drie; de overige nummers kunnen er grotendeels wel mee door, met af en toe nog eens een uitschietertje (My Party). Hun vorige albums ken ik niet, in de loop van de week ga ik het meest recente werkje, 'Only By The Night' maar eens checken, al ken ik uiteraard de singles, wegens heel erg veel, tot in den treuren toe, op de radio gedraaid. Ik verwacht daar in ieder geval niet meer van dan ik op deze plaat heb gehoord.

3 sterren

avatar van flexnfresh
Heb KOL zoals de meesten onder jullie ook met hun eerste album ontdekt.
Ben uiteindelijk dan verder beginnen graven en ben dan op hét allerbeste album allertijden gestoten. ECHT een topper!!!!!
Vooral Black 'Thumbnail' en 'Fans' zijn geniaal.

avatar van berwt
flexnfresh schreef:
Heb KOL zoals de meesten onder jullie ook met hun eerste album ontdekt.

We zijn ironisch, veronderstel ik?

avatar van Lennonlover
Dat hoop ik, ja...

Guardian of Isis
flexnfresh schreef:
Dat móet wel ironie zijn.

avatar van flexnfresh
berwt schreef:

We zijn ironisch, veronderstel ik?

Nee, mijn excuses dat moest zijn: Heb KOL zoals de meesten onder jullie ook met hun laatste album ontdekt.

avatar van Daan0
Na een optreden van KOL op tv gezien te hebben, besloot ik toch eens om wat van ze op te pakken. Ik ging als eerste voor dit album, omdat de beste nummers van het optreden hierop deze cd staan.

Ik ben blij dat ik ze toch een kans heb gegeven. Nummers als: 'Knocked up' en 'On call' grepen mij wel! Deze plaat verdient toch een 3.5, omdat het wel een aardig album is en meer niet.

avatar van musicman13
Veel beter album dan de opvolger, heerlijke nummers! Geniet iedere keer van dit album!

Op het vreselijk Charmer na dan

avatar van Cor
Cor
Ja, dit is alweer beter dan de voorganger. Dit 3e album van de Kings Of Leon biedt meer variatie en de songs zijn al wat gelaagder. De eerste 5 songs zijn gewoon sterk. Dat niveau houden ze niet tot het einde vast, maar het is allemaal prima muziek. Zit een beetje te twijfelen tussen 3,5 of 4****. Maar omdat ik bij twijfel naar beneden afrond, voorlopig maar even 3,5*** voor dit voor mij tot nu toe beste Kings Of Leon album.

avatar van Tuur123
Dit album had ik gekocht nadat ik de single On Call op de radio had gehoord. Wat een zalige single was me dat toch wel niet. En het album bleek nog beter. Geweldig album, dat ik nog steeds regelmatig met veel liefde luister. Ik was dan ook hun eerste albums gaan checken en die bleken ook goed, hoewel niet zo goed als deze.
Maar met dat laatste misbaksel hebben ze toch wel helemaal afgedaan voor mij. Ik keek echt zwaar uit naar Only By The NIght. Dat moet zowat de grootste teleurstelling tot nu toe in mijn muzikale ontdekkingstocht zijn
Neemt niet weg dat ik dit nog altijd een pareltje vindt, met als uitschieters Knocked Up, My Party, en Fans.

avatar van Leeds
Tuur123 schreef:

Bij mij eveneens het geval. Schitterende plaat en er is nog net genoeg variatie. Hier leunen ze lichtjes tegen het commerciële aan en laat dit nu net hun sterkste eigenschap zijn. De nummers gaan zeer vlot en gemakkelijk door het oor.

Sterke plaat!!!

avatar van bram1610
Beste KoL tot nog toe! Elk nummer afzonderlijk heeft iets eigen, maar het "probleem" van dit album is dat als ik het aan het luisteren ben, niet het idee heb dat ik naar een album aan het luisteren ben. Meer onafhankelijke nummers, die stuk voor stuk zeker niet slecht zijn. Al met al een goed album, met sterke nummers (ja, ook Charmer. veel mensen zien het als herrie, maar ik zie vooral de emotie in het nummer: hij wordt telkens weer verleid, en hij wordt er gek van). Mooiste nummers: Knocked Up, On Call, en misschien nog wel de mooiste: The Runner.

avatar van AOVV
Gisteren nog eens opgezet, en ik doe er een halfje bij. Misschien wel hun beste tot nu toe (benieuwd naar de nieuwe plaat)

3,5 sterren

avatar van hallo!
Op dit album tonen the Kings hoe het wel moet, een goeie rockplaat maken. Hier staan tenminste enkele echte rocksongs op. Vooral Charmer vind ik fantastisch. In het begin was het geschreeuw even schrikken, maar het is gewoon een erg goed nummer. Een nummer als Knocked Up of het begin van On Call vind ik ook prachtig.