Kings of Leon - Because of the Times (2007)

Label: RCA

1. Knocked Up (7:10)
  2. Charmer (2:56)
  3. On Call (3:21)
  4. McFearless (3:09)
  5. Black Thumbnail (3:59)
  6. My Party (4:10)
  7. True Love Way (4:02)
  8. Ragoo (3:01)
  9. Fans (3:36)
  10. The Runner (4:16)
  11. Trunk (3:57)
  12. Camaro (3:06)
  13. Arizona (4:50)
  14. My Third House * (4:02)
  15. Woo Hoo * (3:31)
  16. On Call [AOL Music Sessions] * (3:21)
  17. Head to Toe [Live at T in the Park] * (2:44)
avatar van LittleBox
En dan bovendien toch ook nog 4,5* geven!

herman schreef:
Ehm, wat bedoel je nu precies? Ze hebben zich laten vangen aan? Het album is aan de rauwe kracht? Biertje teveel op?

uhu

Ik bedoelde gewoon dat ze hebben ingeboet aan rauwheid op deze plaat. Dit om meer "conform te zijn aan de muziek van nu". Met veel tierlantijntjes enzo. Dit vind/vond ik spijtig omdat ik gewoon op die rauwe sound van KoL verliefd was geworden. Niet dat dit geen goed album is, zowiezo niet. Ze hebben hun geweldige songwriting skills nog he

Hmm, maar op hun vorige albums hadden ze nog een beetje van die Franz Ferdinand-achtige songs. Die waren toch ook wel erg "nu", zegmaar...

avatar van OldRottenhat
Het pakt me allemaal nog niet meteen zoals Aha Shake Heartbreak dat doet, maar een nummer als Charmer is toch wel meteen raak! 3,5 sterren, met grote kans op meer!

herman schreef:

Misschien wel, ja. Maar ik vind KoL wel beter dan Franz Ferdinand omdat zijn meer Rock'nRoll zijn. Rauwer er harder. Franz Ferdinand vind ik veel meer pop.

avatar van Joy4ever
Mijn eerste luisterbeurt was een zeer aangename. Dit is niet zomaar rockmuziek. Kwaliteitsrock, is dat een goede benaming voor hetgeen deze heren maken? De zanger heeft iig een heerlijke stem en muzikaal klink het ook erg fraai. Top.

avatar van dj maus
Geweldige opener, dat Knocked Up. Voor de rest een rukplaat.

tondeman
Een kwaliteits rukplaat.

Joy
het begon leuk met het o zo vrolijke aanstekelijke lekker int gehoor liggende debuut

werd bij plaat 2 al 3 keer minder

avatar van KampF
Bij mij juist

JustaRascal
Ik hoopte op een album die op "Aha Shake Heartbreak" lijkt, bij het eerste nummer werd ik dan ook heel blij. Voor de rest is dit toch wat "harder", ik moet er nog even aan wennen. Voor nu een 3.5*.

avatar van tvtje1
Lennonlover schreef:

moet je nu eens op franz ferdinand hun site na een nieuw nummer luisteren, ze zijn ook wel wat rauwer geworden,maar het blijft franz ferdinand natuurlijk

avatar van tvtje1
Lennonlover schreef:

avatar van Lennonlover
Oh! Een nieuw Franz Ferdinandnummer??? Gewéldig! Direct gaan luisteren.

avatar van KidChino8
ja supernummer! Ik snak naar meer van dit

avatar van ErikM
Na Youth Young Manhood, die me meteen overtuigde, heeft deze cd me ook helemaal gepakt. Heeft even geduurd, maar na het optreden op Werchter ben ik hem weer vaker gaan luisteren. Amper zwakke momenten, erg lekker gewoon. Favoriete gedeelte nu: True Love Way, Ragoo en Fans achter elkaar.

avatar van KidChino8
vinden er nog mensen 'my third house' een vd beste nummer van d e plaat?

Hier de plaat die er binnen zo'n 33dagen aankomt: Only By The Night
Cold Desert

Cover :Europa: http://images.play.com/covers/5978270m.jpg
Cover :Amerika: http://img104.imageshack.us/img104/376/kolobtncoverln5.jpg

avatar van Lennonlover
YYYEEEEEEEEEESSSS!!!!! Ik voel dat'em weer lekker wordt.

De cover van Amerika is wel een pak mooier vind ik.

JustaRascal
Ik vind ze alle twee eerlijk gezegd niet mooi. De drie nummers die ik heb gehoord zijn wel heel goed.

avatar van Houn
Deze valt mij iets tegen,

de opener is wat mij betreft ook gelijk het sterkste nummer.

...ik heb de 2 pop-songs al langer in bezit....ze waren vrij snel gepromoot op iTunes...

Vorige maand het album gekocht...

Zoals de meeste...denk ik... een paar heel goed... die neigen wel eerder naar POP dan Rock.... ik denk dat ze beter de rest ook zo hadden gehouden...

Op 't laatste vind ik er nog een paar goe... de rest valt tegen... ik ben nu aan 't luisteren naar Venom... album 'Hell'... vind je nu terug in de 'stores'... goeie metal... luister maar eens naar de previews via iTunes (ook voor windows gebruikers beschikaar)
gr Alex

avatar van gherdt
Alleen al vanwege de megalomaan goede opener is dit album de moeite waard. Beste nummer van deze band en beter gaan ze ze ook niet maken. Dat het niveau daarna ietsje minder wordt is dus logisch maar er is over het hele album een soort dalende lijn te ontdekken. De nummers staan dus wel in de goede volgorde maar sommigen hadden er gewoon niet op moeten staan. Wel veel krachtiger en genietbaarder dan hun nieuweling (bah) maar wederom een onevenwichtig album met enkele uitschieters en behoorlijk wat vullers. Ik wacht nog steeds op die klassieker maar gezien het succes van hun nieuwe zal de kabbelkoers wel worden aangehouden helaas. Maar gelukkig heb ik altijd Knocked Up (wat een ubertrtack!!)

Deze verdiend wel een halfje erbij na dat misbaksel Only by the Night.

avatar van LucM
Het voorlaatste album van Kings of Leon heb ik ook binnengehaald en ik ben er zeer over te spreken. Prachtige soulvolle zang, geweldige baslijnen, aanstekelijke gitaarriffs, excellent drumwerk en sterke melodieën en teksten.
Het album opent al geweldig met het emotionele "Knocked Up" om vervolgens over te gaan naar het rauwe Pixies-achtige "Charmer". "On Call" is een pakkende, geniale popsong, "True Love Way" en "Ragoo" zijn ook schoolvoorbeelden van hoe een degelijke melodie uit de mauw te schudden. Misschien dat niet alle songs erg sterk zijn, maar een zwak nummer heb ik hier niet gehoord.

dj maus schreef:
Geweldige opener, dat Knocked Up. Voor de rest een rukplaat.

Gefeliciteerd: je komt in aanmerking voor het meest onzinninge commentaar van het jaar.
De opener geweldig vinden en dan de rest van de cd een 1,0* (!!) geven...... inderdaad dat is pure pure bagger, slechter bestaat niet!

Zeertjuh
Knocked up is geweldig

avatar van Koerok
west schreef:
Als jij graag dat soort terminologie gebruikt, dan ja: pure bagger. Ik vond ook alleen het openingsnummer enigszins interessant en soulvol. De rest is inspiratieloos gejam rondom lelijke melodieen. En die veelgeprezen stem is niet om aan te horen.

avatar van Smoes
Koerok schreef:
Ik snap werkelijk niet wat hier zo goed aan is...

Als je soulvol wilt , misschien is Aretha Franklin dan een aanrader ?!
Ik zoek ook nuiet naar metal in een jazz band?!

Koerok schreef:
Ik snap werkelijk niet wat hier zo goed aan is...

Gejam en lelijke melodieën is met elkaar in tegenspraak. Jammen doe je voor de vuist weg, melodieën maak je, arrangeer je en speel je. En juist de vele sterke en gevarieerde melodieën maken dit album zo goed. Wat jij gejam noemt, is juist de voortreffelijke soms vuige, ruige rock 'n roll die de heren op deze plaat spelen. Niks overgeproduceerde middelmaat, soms rammen, soms ingetogen: bijzonder fraai allemaal en vol kwaliteit.

Dit is nou Rock 'n Roll man!