Neil Young - Live at Massey Hall 1971 (2007)

Canada
Label: Reprise

1. On the Way Home (3:42)
  2. Tell Me Why (2:29)
  3. Old Man (4:57)
  4. Journey Through the Past (4:15)
  5. Helpless (4:16)
  6. Love in Mind (2:47)
  7. A Man Needs a Maid / Heart of Gold Suite (6:39)
  8. Cowgirl in the Sand (3:45)
  9. Don't Let It Bring You Down (2:46)
  10. There's a World (3:33)
  11. Bad Fog of Loneliness (3:27)
  12. The Needle and the Damage Done (3:55)
  13. Ohio (3:40)
  14. See the Sky About to Rain (4:05)
  15. Down by the River (4:08)
  16. Dance Dance Dance (5:48)
  17. I Am a Child (3:19)
avatar van Woody
Los daarvan gebruik ik de dvd om gewoon de audio te horen want die klinkt dan zowaar nog beter!

WONDERSCHOON !!

EEN 5 !

timhardt schreef:

erg grappig, inderdaad. maar een meerderheid daarvan heeft ok computer als beste plaat ooit staan. Dat zou genoeg moeten zeggen.

Dit is een live album, als je in wil gaan op de nummers, dan kan dat ook bij de reguliere albums. De enige reden die ik zou kunnen verzinnen is 'het storen aan de praatjes van neil young zelf' , maar dan nog, heb je niets gezegd over de muziek. Als je dit album een 3,5 geeft omdat de nummers je niet liggen........ sja, neem dan ook niet massey hall als 1e om 'uit te proberen'..

Massey Hall was mijn eerste NY plaat

avatar van KampF
Maar het kan ook de andere kant op gaan, en het is dan een beetje jammer dat dan juist DEZE opname het slachtoffer wordt van een laag cijfer.

Nogmaals, het is een live album, en dat moet iedere stemmer, vind ik, goed realiseren. Amen.

avatar van Lukas
Dus je moet gemiddeld 4* geven aan minstens 4 andere platen voor je een live album mag luisteren ?

avatar van L_T_B

Ja

avatar van Lukas
Paap_Floyd schreef:
Ja

Ik heb maar een plaat van Young op 4* staan, de rest van wat ik ken lager.

Ik ga lekker toch gewoon 3.5* geven

Nee hoor.

avatar van Cygnus
Lukas schreef:

Ik heb maar een plaat van Young op 4* staan, de rest van wat ik ken lager.

Ik ga lekker toch gewoon 3.5* geven

Wil je wel even uitleggen waarom?

avatar van rudiger
volgens mij is iedereen het met mekaar eens dat dit schijfje in de top 250 thuis hoort .

voltazy
rudiger schreef:

staat bij mij zelf ongeveer in de top 30 allertijden

DonDijk
Man man man..oei oei oei...met dit weer enzo...beginnen maar met 4,5

avatar van Nakur
Je haalt het gemiddelde naar beneden

avatar van desz
Wat is die DVD ook mooi zeg!

avatar van Petterson
Ik zit hier echt te janken bij Old Man.

fredpit
Petterson schreef:
Ik zit hier echt te janken bij Old Man.

kom op zeg....zo slecht is het nu ook weer niet

Davez
Zeer goede geluidskwaliteit, dan pas kan je echt genieten van een liveplaat.

Het is leuk om al die oude bekenden op 1 plaat live te horen. Ik mis alleen een beetje mondharmonica.

Neil Young akoestisch is meestal geslaagd. Voorlopig 4 sterren

fredpit
Heb dit album, na het een tijdje niet gehoord te hebben, weer eens opstaan...

....prachtig....zo mooi....niks geen show, overbodig vertoon, irritante pretenties of dat soort gedoe. gewoon een man met gitaar/piano en een publiek, waar jij in je huiskamer ook onderdeel van lijkt te zijn, dat ademloos luisterd...

Een meer dan geweldig album.

EVANSHEWSON
Deze oude zak geniet hier toch het vaakst van nog oudere zakken zoals de laatste paar platen van Neil Young, The Eagles, Paul McCartney en absoluut ook de comebackplaat van Crowded House, ik blijf vinden dat de OUDJES het biezonder goed doen.

Natuurlijk is dit niet hip, maar dat hoeft niet voor mij, dit is allemaal erg tijdloos en kwaliteitsvol materiaal!

ik blijf deze uitgaven van oude live-materiaal van onze houthakker biezonder smaken!

avatar van Benjammin'
Voor mij en een groot deel van mijn vrienden (gemiddeld 18 jaren oud denk ik) is dit zeker weten wel hip. Maar ook de The Eagles en zeker Paul McCartney. Maar inderdaad de massa zul je er niet veel over horen.

(verwijderd)
Mijn eerste aanraking met de heer Young. En ik moet zeggen, het bevalt me uitstekend. Dit is een verschrikkelijk mooie plaat. Wat een songs! En wat een stem!

avatar van Cor
Cor
Wat een plaat! Kippenvel van begin tot eind. Als je jezelf alleen begeleid op piano of gitaar en je zet zo'n hemelse sfeer neer, dan komt de kracht van de liedjes echt volledig tot hun recht. Super

Dit is het hoogst gewaardeerde album dat meer dan 40 stemmen heeft.

avatar van Jasp.
freakystyle schreef:
Dit is het hoogst gewaardeerde album dat meer dan 40 stemmen heeft.

...en terecht!

4,5 van mij.

Er staat anders echt 5

avatar van snarf349
beter kan het niet worden, alle nummers zijn top, 36 jaar oud ! kunnen alle jonkies een puntje aan zuigen.

avatar van Bulldozer
Ik denk dat ik het plaatje toch maar ga kopen.....

EVANSHEWSON
Toch één van de sterkste liveplaten die de laatste jaren zijn uitgekomen.
Ik verhoog mijn al niet misse quotering van 4.5 naar het volle pond.
Want deze jongen is een te grote NY fan om hierover een béétje objectief oordeel te vellen... dit is puur genieten en genieten, Ouwe Neil was hier nog jong, vol energie - pas op, op Chrome Dreams II heeft ie ook terug véél energie - en zijn stem is glashelder en zuiver, màn, wat is dit goed!
* * * * *

Dikke, vette aanra(N)der van een schijf!