Neil Young - Live at Massey Hall 1971 (2007)

Canada
Label: Reprise

1. On the Way Home (3:42)
  2. Tell Me Why (2:29)
  3. Old Man (4:57)
  4. Journey Through the Past (4:15)
  5. Helpless (4:16)
  6. Love in Mind (2:47)
  7. A Man Needs a Maid / Heart of Gold Suite (6:39)
  8. Cowgirl in the Sand (3:45)
  9. Don't Let It Bring You Down (2:46)
  10. There's a World (3:33)
  11. Bad Fog of Loneliness (3:27)
  12. The Needle and the Damage Done (3:55)
  13. Ohio (3:40)
  14. See the Sky About to Rain (4:05)
  15. Down by the River (4:08)
  16. Dance Dance Dance (5:48)
  17. I Am a Child (3:19)
Wow zeg. Naar mijn mening met voorsprong de beste cd die in 2007 is uitgebracht, en daar zaten er nochtans een hoop goede tussen.

Wat kijk ik al uit naar zijn concert in februari.

Maarten||
Ai ai ai! Wat een belachelijk hoog gemiddelde! Ik voel me gedwongen het te beluisteren, hier ga ik nog snel achteraan .

Ace
Nog niet zo lang geleden kwam ik in aanraking met dit live-album. Een download van soulseek, tipje van een user alhier. Op het moment dat ik het opzette raakte het me gelijk helemaal. Dit is de Neil die ik het liefste hoor: ingetogen, zijn aparte mooi stem op de voorgrond. Na een paar luisterbeurten gaf ik 4,5*, zonder enige aarzeling. Vanmiddag heb ik het album gekocht met daarbij een DVD. De DVD heb ik vluchtig even gekeken, maar de CD heb ik inmiddels drie keer gedraaid. Wat een prachtige opname, ook goed geproduceerd, kippenvel! Zo zie je maar hoe een origineel op je stereo je net dat beetje meer aan de muziek kan binden. Zelfs het normaal voor mij iets te bombastische A Man Needs A Maid is op deze manier alleen met piano wel zo prachtig en dan heb ik het nog niet eens over de overgang in Heart of Gold! Kortom, ik denk dat ik hier te maken heb met wat ik vind de mooiste live-opname ooit! Een diepe buiging! 5*

DonDijk
..en een plek in mijn top-10!

niet?

Ace
Nee joh, ik wil geen verzamelaars of live-albums in mijn top-10... Maar als ik het puur even baseer op hoe goed ik dit album vind, zou het er eigenlijk een plaats verdienen!

DonDijk
ik zeg: stap toch af van je geforceerde stelligheden

avatar van ricardo
Deze plaat heeft ook al een enorm hoog stemgemiddelde,en het is ook nog een live album.Zou iemand mij ook kunnen vertellen of deze ook een beter geluid heeft dan Decade, en of de stem van Neil Young op deze plaat ook beter klinkt dan op Decade? Ik ken enkel en alleen Decade wat Neil Young betreft dan,maar ik zou wel eens een plaat willen horen die echt goed is van deze artiest.Deze heeft het hoogste stemgemiddelde van alle Neil Young platen, en ik ben ook nog eens een enorme liefhebber van live platen.Zou deze mij enthousiast kunnen maken wat deze artiest betreft? Decade heb ik al in mijn bezit,maar die plaat kan me na vele luisterbeurten nou niet echt bekoren.

avatar van Twinpeaks
Een werkelijk prachtig klinkend live document,met Neil Young in grootse vorm.Het geluid is zo warm ,dat je het idee hebt dat Neil voor jou in je huiskamer zit te spelen.Mooie setlist met de nog uit te brengen nummers voor Harvest ,vermengd met wat ouder werk,wat ook acoustisch overeind blijft.Een dikke 5 sterren voor dit meesterwerk

avatar van Coentje
briljant

punkt

Geweldige liveregistratie van de oppernonkel. Wat een glashelder geluid! Neil Young brengt een hele zaal (en de luisteraar van de CD) in vervoering en ontroering met een volledig akoestische soloset. Favorieten zijn I am a Child, A Man Needs a Maid / Heart of Gold Suite en Helpless. Maar eigenlijk klopt het plaatje van begin tot eind. De bijhorende DVD heb ik nog niet bekeken.

avatar van Cygnus
Ik moet toch zeggen dat wat Neil Young in het akoestische deel van de concerten van zijn huidige toer neerzet, toch akelig dicht in de buurt van deze live-registratie komt...

DonDijk
Dat is iets wat jij weet..en ik na vanavond weet!

avatar van Cygnus
En ik ga het vanavond weer meemaken...

DonDijk
Je weet Frank, groene legerpet/ kleinere vriendin

Je weet Don, Neil Young t-shirt

Ace
Frankie en Woutah, ik ben jaloers op jullie! Als hij maar een benadering doet van hetgeen hij hier op deze schijf presteert mis ik echt heel wat... Te veel eigenlijk!

Cygnus schreef:

Hier ben ik het toch net niet met je eens Frank. Het is vind ik niet echt te vergelijken met de Neil Young van nu. En dat is ook logisch, ik bedoel toen was het echt nog Neil Young en was hij in staat om veel meer uit te halen met zijn stem als heden ten dage.
Nu zingt hij zijn akoestische nummers op een andere manier, hij gebruikt zijn stem anders. Nog steeds fantastisch, maar puur qua stemgeluid was hij toen in 1971 echt op zijn top!

avatar van Nakur
Nu overal en tientje. iedereen die 'm niet heeft gekocht vanwege de hoge prijs...

... je hebt géén excuus meer.

Inclusief DVD?

avatar van Nakur
Dat niet

Larsch
Ik heb 'm ook exclusief DVD (€8,99 ) gekocht, ik stuur m'n vader wel naar de winkel als-ie afgeprijst is om de DVD er alsnog bij te scoren.

Vanmiddag op de bank liggen luisteren (had 'm al eens eerder geluisterd via de pindakaasweg, maar nooit echt aandachtig), het eerste wat opvalt blijft die gewéldige geluidsregistratie. Elk nummer is gewoon een schot in de roos, het enige nummer wat ik een beetje vreemd vond (vind) is Dance Dance Dance, ik heb verder ook nooit van dat nummer gehoord (ben niet zo'n grote Neil Young kenner). Ik ga nog niet stemmen, maar veel sterren worden het zeker.

Als laatste wil ik nog even zeggen dat ik het heel somber vind klinken, zo met alleen die piano en akoestische gitaar. Maar het klinkt geweldig.

Larsch schreef:

Dat nummer is van Crazy Horse, maar Neil heeft het voor de band geschreven. Staat op het album Crazy Horse.

avatar van ricardo
Deze plaat heb ik nu ook tot 3 keer toe beluisterd,maar het is mij eigenlijk een volstrekt raadsel waarom dit nu zo hoog beoordeeld word.Het doet me niets en er zit ook niets in,gewoon saaie rotmuziek voor oude wijven vind ik dit eigenlijk,vooral die stem vind ik echt verschrikkelijk.Gewoon overgewaardeerde rommel vind ik dit.Iedereen is het bij Neil Young ook zo met elkaar eens,zijn er niet meer users die dit ook niets aan vinden?Ik zal de woede wel van veel users op mijn hals halen,maar dat kan me niets schelen,want zo voel ik het nu eenmaal bij neil young.Ik heb deze en Decade beluisterd nu,en dat schijnen de beste neil young albums te zijn,nou ik stop maar met de neil young zoektocht want dat word toch nooit wat.Ik wilde dit album nog even proberen,maar dat was echt tijdsverspilling.Vind dit nog wel iets minder slecht dan Decade,maar kom niet verder dan 1.5*.

DonDijk
Wat blijft dit toch een fantastische intieme live-cd..Die stem die bij tijd en wijle door merg en been gaat..Neil Young op zijn hoogtepunt!

avatar van rudiger
Nou Nou, ricardo, ieder z`n smaak dat wel natuurlijk , maar 1,5 ster voor dit meesterwerk geven is wel erg aan de lage kant .
Wat deze schijf zo geweldig maakt is dat Neil eigenlijk een prive concert geeft in je eigen huiskamer .
Loepzuiver wordt er hier gezongen , en dan het prachtige geluid van zijn Martin gitaar erbij dat zijn de ingredienten voor een klasse plaat .
Jammer dat jij dat niet hoort of niet wil horen .
Je kunt niet alles goed vinden natuurlijk , en dat respecteer ik .

avatar van PinkEclipse
Ja ja die stem hè, ricardo. Je houdt hier van of niet natuurlijk. Persoonlijk vind ik de stem wèl mooi. Maar bovenal zeer herkenbaar. De muziek van Neil is in ieder geval NIET saai te noemen (er is een grote verscheidenheid in albums gedurende de afgelopen decennia) en ik denk dat menig 'oud wijf' gillend wegrend als Neil zijn nummers zingt.
Maar goed ieder zijn mening ricardo, maar m.b.t. jouw opmerking dat je dit overgewaardeerde rommel vindt, gaat mij te ver. Niet voor niets timmert Neil Young al 40 jaar aan de weg en heeft hij miljoenen albums verkocht.
Je hebt in elk geval 'de moed' gehad om te luisteren naar zijn muziek en natuurlijk is 'Decade' een uitstekend album daarvoor.
De live-registatie op "Massey Hall" is voor vele fans een hoogtepunt, helaas niet voor jou. Het zij zo.

avatar van Cygnus
Ach jongens, kijk eens naar het aantal stemmen en de gemiddelde waardering... Een beetje tegenwicht kan geen kwaad...

DonDijk
Een ongelooflijk gemiddelde inderdaad zeg..

Komt ook doordat de meeste mensen die een plaat als deze opzoeken toch al Neil Young-fan zijn. Ik denk dat zijn albums de meeste lage stemmen al afvangen.

Down by the River duurt wel kort, trouwens. Hoort dat?

avatar van Woody
Dat denk ik ook Herman. Dit is wel een unieke opname voor de fan en dan krijg je van dit soort lyrische gemiddeldes.

Leuk trouwens dat je Neil aan het ontdekken bent.

Down by the River is inderdaad hier "maar" 4 minuten ipv normaal 9. Deze is acoustisch dus haal alle solo's weg en je komt op deze 4 minuten uit
Wel mooie uitvoering hoor deze.