Neil Young - Live at Massey Hall 1971 (2007)

Canada
Label: Reprise

1. On the Way Home (3:42)
  2. Tell Me Why (2:29)
  3. Old Man (4:57)
  4. Journey Through the Past (4:15)
  5. Helpless (4:16)
  6. Love in Mind (2:47)
  7. A Man Needs a Maid / Heart of Gold Suite (6:39)
  8. Cowgirl in the Sand (3:45)
  9. Don't Let It Bring You Down (2:46)
  10. There's a World (3:33)
  11. Bad Fog of Loneliness (3:27)
  12. The Needle and the Damage Done (3:55)
  13. Ohio (3:40)
  14. See the Sky About to Rain (4:05)
  15. Down by the River (4:08)
  16. Dance Dance Dance (5:48)
  17. I Am a Child (3:19)
Father McKenzie
@ Stijn Slayer; die bonus is niet zo biezonder, die opnames zijn zwart/wit en daarvan zijn zowel beeld als geluid van inferieure kwaliteit, maar ondanks dit is dit inderdaad een gewèldige dvd!

Stijn_Slayer
Ik durf zelfs zover te gaan door te zeggen dat geen enkel ander werkje van hem beter is dan dat schitterende optreden!

beaster1256
aha, father als je die nog eens tegenkomt koop hem voor me en we spreken af jij met je camion , of anders zend je hem op , ik betaal hem wel of als je een copy kan maken ook ok

we zien wel

mvg

beaster

Father McKenzie schreef:
Hoi F,M. over welke "bonus" hebben Stijn en jij het eigenlijk. Toch niet over de dvd bij Massey Hall? Ik vind, overigens, als je opnamen uit die tijd (1971) hebt,je met Massey Hall een prachtig geluid hebt. Verder is de performance nooit zo flitsend geweest. Altijd gewoon zittend of staand achter microfoon met gitaar of achter de piano. Als je een echte verzamelaar bent, slik ik mijn woorden weer in.

Father McKenzie
@ Ad Brouwers, over de dvd waarover ik enkele posts geleden sprak, toch niet moeilijk om wat posts terug te gaan zien waarover we het hier hebben???

Stijn_Slayer
Voor alle duidelijkheid, Neil's optreden in de BBC studios op 23 Februari 1971 Redelijk vergelijkbaar met deze Massey Hall.

Stijn_Slayer schreef:

Inderdaad, jij snapt het!

avatar van BenZet
Gezien de reacties hier moet ik deze maar aanschaffen?

BenZet schreef:
Gezien de reacties hier moet ik deze maar aanschaffen?

Krijg je zeker weten geen spijt van

avatar van BenZet
Dan zal ik eens gaan kijken

avatar van the viking
Volgende week als het goed is komt ie dan eindelijk uit

avatar van BenZet
Welke? Deze? Die is toch al uit??

Stijn_Slayer
Deze is al uit, Sugar Mountain zal hij dan bedoelen.

Bedoelde de Classic Records 200 gram vinyl versie

Stijn_Slayer
Oh oke, dit lijkt me schitterend klinken op perfect vinyl. Nog mooier dan het al is

avatar van the viking
Wel een stuk prijziger helaas

Ik heb hem besteld

avatar van BenZet
Ik heb hem alweer ruim een week en wat een schitterende plaat. Ik dacht dat mijn muziekbuddy (helemal weg van Neil Young) hem nog niet had, maar het schijnt dat ie in de jaren 70 hem al had op bootleg... Naja, doet er verder niet toe. Schitterende plaat van een van de gevoeligste mensen van de rock n roll!!

De versie van Old Man op deze plaat bezorgt me echt kippenvel. In het begin verschilt het niet veel van de Harvest versie, maar op het moment dat het refrein inkickt en hij z'n stem verhoogt, oef I like.

avatar van Hendrix4live
Prachtig album! wat mij betreft vind ik dit één van de mooiste live albums ooit gemaakt.

avatar van sCoenzool
Wauw echt geweldig deze cd, ik blijf 'm maar draaien. En dat gepraat irriteert mij zeker niet. Soms sla ik het eventjes over maar het stoort mij zeker niet.

avatar van ricardo
Een super live plaat inderdaad. Van de unplugged platen vind ik dit zeker 1 van de allerbesten die ik ooit heb gehoord.

avatar van PinkEclipse
sCoenzool schreef:
"En dat gepraat irriteert mij zeker niet. Soms sla ik het eventjes over maar het stoort mij zeker niet."

Gepraat ?? Welk gepraat?
Of bedoel het gepraat op "Sugat Mountain"?

PinkEclipse schreef:
sCoenzool schreef:

Gepraat ?? Welk gepraat?
Of bedoel het gepraat op "Sugat Mountain"?

Hij verteld hoe het nummer Old Man is ontstaan enz. en wat hij zegt bij Man Needs A Maid/Heart of Gold suite vind ik super vet.

Ik las bij sugar mountain dat mensen zich al irriteerden aan het gepraat van deze cd. Dus ik antwoorde eigenlijk op een klacht die hier niet was terug te lezen.

Deze cd is zooooo prachtig!

Karl schreef:

Ja, ook voor zoiets bij Sounds in Venlo - net als veel andere platen van Neil Young, trouwens. Ik vroeg me alleen af: is dit een goede plaat om te beginnen met meneer Young? Gezien het gemiddelde moet dit wel een meesterwerk zijn, zeg.

Hee, ik weet dat ik een halfjaar later reageer maar ik raad beginners aan om te beginnen met het album Harvest waarop bijna alle nummers die er op staan top hits zijn geworden. En misschien is het leuker om niet meteen met de beste cd te beginnen dan valt de rest tegen.

Let's Talk About Music!!!

Berichten verplaatst naar Muziek > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)

Nihilisme
Ik vind 't echt prachtig om een hele pagina met 5*-reacties te lezen. Ik vorm wat dat betreft geen uitzondering, mooier dan een Helpless of een Cowgirl In The Sand wordt het niet.

Stijn_Slayer
Inderdaad Nihilisme. Ik geef niet vaak een 5, maar deze had ook best een 6 kunnen krijgen! Wellicht is dit wel Neil's beste CD, al heb ik net ietsjes meer een voorkeur voor On The Beach.

Elk nummer is beter dan de studio-opnames, of in ieder geval gelijkwaardig (zoals Cowgirl en Down by the River)! Daarnaast zingt Neil hier schitterend.

@ stijn. Meen je dat nou echt??? Het is wel een stelling , die je daar poneerd.!!!

Stijn_Slayer
Ja Ad. De nummers van ''Harvest'' die hierop gespeeld worden zijn sowieso al 10 keer beter dan de studioversies. On the Way Home en I Am A Child zijn veel beter dan de Buffalo Springfield versies. Cowgirl en Down by the River blijken ook akoestisch parels te zijn. Helpless is hier ook veel mooier.

Dan blijven bijvoorbeeld See the Sky About To Rain en Ohio over. Die wil ik niet beter noemen dan de studio-versies, maar toch ook echt niet minder.

Alleen A Man Needs A Maid / Heart of Gold is een beetje vreemd. Ik hoor liever gewoon A Man Needs A Maid, maar slecht is deze uitvoering toch ook zeker niet.