David Bowie - Never Let Me Down (1987)

Label: EMI

1. Day-In Day-Out (5:36)
  2. Time Will Crawl (4:18)
  3. Beat of Your Drum (5:03)
  4. Never Let Me Down (4:05)
  5. Zeroes (5:44)
  6. Glass Spider (5:30)
  7. Shining Star (Makin' My Love) (5:04)
  8. New York's in Love (4:31)
  9. '87 and Cry (4:18)
  10. Too Dizzy * (3:58)
  11. Bang Bang (4:28)
  12. Julie * (3:42)
  13. Girls * (5:35)
  14. When the Wind Blows * (3:33)
Dit album vond ik iets te popie-jopie. Hij had natuurlijk al aardig gescoord met Let's Dance, en dit was echt zo'n album van "wat toen lukte doe ik gewoon nog eens". Helaas waren dit de magere Bowie jaren vrees ik.

avatar van dynamo d
Ik vind dit wel een goed album. Beter dan 'Tonight' in ieder geval. Het titelnummer heeft stijl en verder zijn goede songs 'Time Will Crawl' en 'Zeroes'. Alleen het eerste nummer 'Day-In Day-Out' is vermoeiend.

1,0
het is moeilijk te zeggen als je het hele repertoire van Bowie hebt welk album het beste is.
Dit is ook het geval bij zijn slechtste. er zijn toch een flink aantal die hiervoor in aanmerking komen.
Tonigt heeft nog enigzins verteerbare momenten. the tin machine is weer eens iets anders net zoals het nu ernstig achterhaalde earthling. maar op never let me down is met alle goede wil van de wereld niks van bezieling en enige importantie te horen. maakte de man die station to station, Low, Hunky Dory etc. etc. heeft gemaakt dit?

avatar van c-moon
Ook geen favoiet van mij, maar toch staan er enkel nummers op die door de beugel kunnen!

En, .. TONIGHT, nu dàt was pas een slechte plaat! Jongens toch!

Hier zijn voor mij de lichtpuntjes Time Will Crawl, Never let Me Down en.. erh .. hm.. Dat is het... ;-o

avatar van dynamo d
Blijkbaar ben ik een (positieve) uitzondering wat betreft 'Never Let Me Down'. Met 'Reality' en vooral 'Heathen' heeft Bowie recentelijk echt weer meesterwerken afgeleverd. Daar zijn de meningen ten algemene gelukkig veel positiever over dan over de 'Tonight'-periode.

avatar van Drs. DAJA
Wel een geinig album van David, Maar beetje poppie. Hij heeft veel en veel betere platen gemaakt.

Marcel²
Het nummer '87 and Cry is mooi toepasselijk

Marcel²
Ik heb dit album nog een aantal keren geluisterd, maar ben niet onder de indruk geraakt. Day In Day Out is nog een aardig nummer. Beat Of Your Drum is ook nog aardig, maar geweldig is het allemaal niet. Echt slecht wil ik het ook niet noemen, maar met mijn stem kom ik niet hoger uit dan 2* Tegenvaller jammer want Bowie kan veel beter

avatar van Jumperjack
Bowie was mijn held in mijn tiener jaren, dat ondanks al de Punk en New Wave uit die tijd. Dit is het album waarbij ik heb afgehaakt, ik vond Tonight en eigenlijk ook Let's Dance al niet zo goed, maar deze is ronduit slecht. Ik ben na deze plaat eigenlijk mijn interesse in Bowie verloren. Jammer.

EVANSHEWSON
Als echte Bowie fanaat is dit een pijnlijk geval... Ronduit - samen met Tonight - zijn zwakste plaat ooit... In deze periode focuste Bowie zich méér op film (waarin hij echter nooit doorbrak) dan op muziek en het is er helaas aan te horen. Een DRAAK van een plaat;
Gelukkig hervond de muzikant Bowie zich later en pakweg vanaf Black Tie White Noise werd zijn carrière terug interessant en kwamen er stilaan weer sterkere en sterkere platen, al had hij het na het mid-eighties débacle bij een groot deel van zijn publiek nu wel verkorven.
Gelukkig drijft kwaliteit boven. Mààr deze plaat kun je best zo snel mogelijk vergeten !

EVANSHEWSON
"Never let me down!" ok, David, maar dan niet meer zulke slechte plaatjes maken hé !

En nu binnenkomen, het eten is klaar!
xx

1 ster, méér kan ik voor dit allerslechtse plaatje van Bowie niet geven.
Gelukkig komt hij in de nineties alweer sterk terug en concentreert hij zich dan niet langer op een would-be-acteercarriëre, die toch nooit echt van de grond kwam...

Mààr dit plaatje :

Pieter Paal
Omdat er in dit jaar heel veel shit uitkwam, vond ik dit album van Bowie toendertijd toch wel redelijk.
Later heb ik nog eens de CD-versie aangeschaft van het goedkope Disky-label en nummers zoals 'Time will crawl', 'Shining star' en de titeltrack staan af en toe nog op de repeat-toets van mijn CD-speler.
Volgens mij is 'Bang bang' ook een favoriet nummer van Osama Bin Laden.

avatar van musicfriek
Pieter Paal schreef:
Volgens mij is 'Bang bang' ook een favoriet nummer van Osama Bin Laden.

Pieter Paal
Die Musicfriek heeft ook veel mooie muziek in zijn Top 10 staan. Op nr. 1 zelfs het mooie album 'Veedon fleece' van onze grote Ierse vriend Van Morrison. Ik moet mijn collectie van 'Van the man' nog even uitspitten en opnieuw beluisteren. 'Moondance', 'Astral weeks' en 'Tupelo honey' behoren ook tot mijn favoriete albums.

avatar van dynamo d
Wat heeft dit met Never Let Me Down te maken?

avatar van Erwin.c
Echt geen 1 goed nummer op deze cd.
20 jaar lang alle slechte muziek omzeilt , toen dacht ie die zet ik op deze cd.
Hierna weer langzaam bergopwaarts gelukkig.

EVANSHEWSON
Neen, deze Bowie Completist heeft hem, anders zit er een gat in het pakket platen, maar die blijft gloednieuw, gelukkig betaalde ik er heel weinig voor... De hoes overtreft hier moeiteloos de muziek die eronder verborgen zit... en er beter verborgen onder bleef...

Empyrium
1,5 maar toch vind ik hierop 1 lichtpuntje, namelijk het titelnummer. das zo slecht nog niet, hoewel die jaren '80 saus erg storend aanwezig is, maar qua song is het niet slecht.

avatar van dynamo d
Never Let Me Down vind ik zelfs één van de beste nummers van Bowie. 1,5 punt vind ik echter wel erg magertjes....

Nicci
maar als je 4,5 geeft voor dit slappe album . . . . wat geef je dan voor de 'betere' bowieplaat?

Heathen en Reality 5*

Maar ik vind dit trouwens helemaal geen slap album! Ook nummers als Zeroes en Time Will Crawl vind ik goed.

Nicci
ik zou me eens rap gaan verdiepen in een paar andere platen van Bowie.

avatar van dynamo d
Doe ik maar ik heb al een achttal albums: vind vooral z'n laatste 2 helemaal top.

EVANSHEWSON
Ik kan me heel slecht voorstellen dat iemand dit album helemaal kan uitzitten zonder onpasselijk te worden, echt... Bowie onwaardige rommel, kijk het is maar één mening, en namelijk de mijne.

Wolfgang1975
Vreselijke plaat. Alleen Day-In Day-Out en Glass Spider kunnen ermee door. Gelukkig kwam vanaf Outside alles weer helemaal goed.

Ik vind Day In, Day Out al behoorlijk flauw klinken (heb 'm op de Singles Collection staan).
Zo te lezen valt de rest van deze plaat ook al niet mee.

avatar van vin13
Samen met Tonight zijn slechtste platen, niettemin een oevre die zeer goed te noemen is. Zijn jaren 70 platen en ook zijn jaren 90 platen zijn top. De Dvd reality is hiervoor ook een goede dwarsdoorsnede vind ik.

avatar van dynamo d
Dat heel veel mensen dit album geen bal aan vinden, is nu wel bekend. Is ook niet zo interessant meer.

Is er nog iemand anders die Never Let me Down wel weet te waarderen? En zo ja, waarom en welke nummers?

Nicci
je hoort liever 20 mensen op rij die de plaat geweldig vinden?

EVANSHEWSON
Ik ben een zware Bowie fan, maar dit album kun je toch niet op een ernstige manier zomaar 4.5 sterren geven, màn, dan scheelt er echt iets aan je gehoor, dit is gewoon het allerslechtste van Bowie, echt!