Simple Minds - Walk Between Worlds (2018)

Label: BMG

1. Magic (4:35)
  2. Summer (4:57)
  3. Utopia (4:14)
  4. The Signal and the Noise (5:18)
  5. In Dreams (4:15)
  6. Barrowland Star (6:25)
  7. Walk Between Worlds (5:12)
  8. Sense of Discovery (6:26)
  9. Silent Kiss * (4:57)
  10. Angel Underneath My Skin * (3:43)
  11. Dirty Old Town [Live] * (4:53)
avatar van E-Clect-Eddy
Een nieuw album van de Simpele Geesten... nog geen single die dit begeleid... misschien vrijdag?

avatar van Alicia
Ik had al ergens een sample gehoord en ben ik niet nieuwsgierig. Het zal wel loslopen met de Simpele Zielen. En ja, misschien vrijdag. Black Friday is het niet?

avatar van TEQUILA SUNRISE
Goed nieuws, ben benieuwd. Het akoestische album heb ik aan me laten voorbijgaan maar naar nieuw werk ben ik altijd geïnteresseerd.

avatar van Premonition
"It is an album of two halves with tracks such as Summer and The Signal And The Noise revisiting the glassy guitars and new wave dance grooves of the post-punk era, and the title track and Barrowland Star both featuring dramatic orchestrations recorded at Abbey Road"

Sure....

avatar van matthijs
In februari in Paradiso, voorverkoop start morgen. Wel 50 euro (vorige show in Paradiso, nog geen 6 jaar geleden, was 30 Euro), maar ze beloven wel (weer) een avondvullend programma.
Beetje kort, 41 minuten, maar als het goeie 41 minuten zijn ben ik tevreden.

avatar van Premonition
Zes jaar geleden was de 5x5 tour, ben bang dat het niveau komende februari daar bij lange na niet aan kan tippen.

avatar van Chameleon Day
Dat "slapertje" in een kernachtige uitdrukking van mening dat SM - gelet op de vorige studioalbum en dat akoestische plaatje - zeer slaapverwekkend zijn. Al val ik wellicht in herhaling .

avatar van Mjuman
Chameleon Day schreef:

Slapen is een handeling die een normaal mens met regelmaat moet uitvoeren. Mentale SM wordt het luisteren naar dit soort releases echt wel, zeker als je bijv Empires and Dance of Sons and Fascination nog eens draait, dan verzucht je, starend in je glas Where did it all go wrong

Die neerslag van 5X5 is op zich draaibaar

avatar van luigifort
Laten we hopen dat de walk tussen Empires and Dance/Sons and Fascination en dit album er niet een tussen worlds is

avatar van trebremmit
Off-topic berichten verwijderd.

Wat een verassing. Zomaar weer een nieuw album van de Simple Minds. Ik ben benieuwd. Ik heb de bijlage van user goldendream eens bekeken en wat me wel gelijk opvalt is dat Jim en Charlie weer gelijk een nieuw team muzikanten om zich heen heeft verzameld. Andie Gellispie er uit, maar nog erger, Mel Gaynor is vervangen, dat is dan weer jammer. Voor de rest ben ik benieuwd wat ze er van gaan bakken. Hopelijk geen shit als Acoustic, het enige album dat ik niet van ze heb, hoort overigens volgens mij niet eens thuis tussen de reguliere albums, ..maar ik hoop op stevig waardige nummers, waar je lekker in blijft hangen.

avatar van goldendream
Altijd grappig om te lezen hoe een nog niet verschenen album door sommigen de grond ingeboord wordt. Profetische gaven, het is me toch wel wat.

avatar van spoiler
Ik heb hier wel vertrouwen in hoor.
Big Music uit 2014 is ook een erg fijn plaatje

avatar van Chameleon Day
BM is auditief SM, naar mijn mening..

avatar van Mjuman
goldendream schreef:

Altijd grappig om te lezen hoe een nog niet verschenen album door sommigen ("ik heb hier wel vertrouwen in") vooraf geprezen wordt. Profetische gaven, het is me toch wel wat.

Overigens hoef je geen profeet te zijn om een trendlijn te zien en te duiden.

avatar van goldendream
Verwachtingen zijn eerder laag, het akoestische cd'tje indachtig. Ik beluisterde dat via Spotify, maar ben niet tot de aankoop overgegaan. Het concert van die tournee in Oostende was wel leuk.

Stiekem hoop ik toch op een nieuw album dat zich kan meten met 'Black & White'. Het niveau van de prille jaren 80 zullen ze nooit meer halen, maar een degelijk album moet toch kunnen.

goldendream schreef:

Zeker! Big Music bewijst wat mij betreft dat meer dan 30 jaar goeie muziek maken mogelijk is. Nog iemand hier die 50 euro neer heeft geteld voor het inmiddels uitverkochte concert in 2018? Ik had wel willen gaan maar vond het net wat te duur.

avatar van pos
pos
matthijs schreef:

Ik ben 1 van de gelukkigen (hoop ik) die naar Paradiso mag. Was binnen de 2 minuten uitverkocht dus animo genoeg. Niet gek ook na hun 2 geweldige shows in Afas live in 2015. Ik vind het wel weer jammer om te lezen dat Gillespie/Gaynor uit de band zijn inmiddels. Hoop in ieder geval weer op een wat stevigere sound wederom. Nog niets van gehoord verder.

Simple Minds - New Album - 'Walk Between Worlds' & Tour - YouTube

Dit filmpje biedt een eerste indruk van de komende single 'Magic'. Het is heel weinig en persoonlijk vind ik dat wel goed zo. De verrassing zo groot mogelijk houden. Met internet is dat veel minder mogelijk. Niet op zoek gaan is mogelijk, maar lastig.
Vroeger was dat anders. Ik herinner me 'Live in the City Of Lights'. Ik stond in de muziekwinkel en zag voor het eerst de hoes en de tracklist. Behalve de single 'Promised You a Miracle' (met de mooie clip in dat kleine kerkje) wist ik niks van het album, exclusief de releasedatum. Dan naar huis, vol spanning om het album voor het eerst te beluisteren. En die eerste luisterbeurt was een magisch moment. Alleen op mijn kamer, stoorzenders uitgeschakeld, liggend op bed, ogen dicht. Heerlijke tijden.

Was binnen de 2 minuten uitverkocht dus animo genoeg

Joh?! Ik was in feb 2012 bij de 5 x 5 tour in Paradiso, dat was echt geweldig, zo goed en authenthiek. Had toen geen kaartje maar kwam toch binnen (voor de deur: "iemand kaartje over?" Iedereen lachte me uit maar... ik kwam wel naar binnen ).
1,5 jaar later (nov 2013) in AFAS/HMH was andere koek, zo'n keiharde drumsound, die ging overal overheen. Prima drummer hoor Mel, maar hoorde Charlie en Jim bijna niet.
Vorige Paradiso concert was 30 euro, mooi prijsje. Nu 6 jaar later 50 euro. Maar goed wel een avondvullende show dus echt duur ook weer niet. Als iemand nog n kaartje voor me heeft hou ik me aanbevolen!

avatar van pos
pos
Joh?! I

Hehe ja het was ook een reactie op je mededeling van afgelopen zondag dat het concert inmiddels is uitverkocht Hoop dat je weer net zoveel geluk hebt als in 2012

Hoop dat je weer net zoveel geluk hebt als in 2012

Laat ik het zo zeggen: van de vele keren dat ik naar uitverkochte concerten ben vertrokken, ben ik slechts een enkele keer niet binnengekomen. En altijd voor de gewone prijs. Want er is altijd wel iemand uit een vriendengroepje ziek, en aan zieke mensen wil men niet verdienen;)

avatar van RichardCorjanus
Simple Minds - Simple Minds - Magic (Official Video) - YouTube De eerste single 'Magic' klinkt veelbelovend, een beetje in het verlengde van 'Big Music'.

avatar van Chameleon Day
Slappe, radiovriendelijke dertienineendozijn muzak zul je bedoelen...belooft niet veel goeds.

avatar van Premonition
Ik dacht dat ik naar Coldplay luisterde...

avatar van luigifort
Dit nummer doet me helemaal niks. De zoveelste 80s band die dance-oriented gaat, met die geprefabriceerde beat, geen wonder dat ze geen echte drummer meer nodig hebben, met een vleugje gitaar en synths. Coldplay id, of de nieuwe U2 of als bijna al die 80s grootheden...

Een beetje slappe hap, dit zeg ik niet graag over 1 van mijn favoriete bands. Hopelijk dat de rest van het komende album wat meer spectakel brengt, zoniet ben ik enigszins teleurgesteld. Nu was voor het album "Cry" de single Cry ook geen hoogvlieger en voor het album "Grafitty Soul"de single Rockets ook niet, de rest van die albums waren toch echt verassend. Hopelijk blijven de Simple Minds de goede weg die ze tot nu toe met "Black and White 050505" t/m "Big Music" zijn ingeslagen volgen en worden we niet teleurgesteld, ik wacht af. Op het moment , althans de laatste weken ben ik bezig met de nieuwe van U2, en ik ben er eerlijk over, niet slecht, zelfs beter dan de vorige, maar het mist gewoon wat peper, het komt allemaal wat flauwtjes over. Wat dat betreft heeft een band als The Cure een wijze beslissing genomen maar geen albums meer te maken of ze moeten met fantastische nieuwe ideeen komen. Hopelijk gaat Simple Minds ons met het nieuwe album niet teleurstellen.

Ik vind trouwens dat nog niet eens een maand meer vooor de release weinig te doen is om dit album, alsof het een soort tussendoortje is.