Simple Minds - Walk Between Worlds (2018)

Label: BMG

1. Magic (4:35)
  2. Summer (4:57)
  3. Utopia (4:14)
  4. The Signal and the Noise (5:18)
  5. In Dreams (4:15)
  6. Barrowland Star (6:25)
  7. Walk Between Worlds (5:12)
  8. Sense of Discovery (6:26)
  9. Silent Kiss * (4:57)
  10. Angel Underneath My Skin * (3:43)
  11. Dirty Old Town [Live] * (4:53)
Q magazine geeft ****

avatar van goldendream
Oei oei, al 4 sterren en ook al een positieve recensie ... Zouden de grote kenners hier dan toch eens verkeerd kunnen zijn?

avatar van Premonition
Ik hoop voor Kerr en co dat ze overal minstens 4* scoren, als ik het maar niet verplicht leuk hoef te vinden....

Premonition schreef:
Nou, ik vind het niet op SM van voor SitR lijken. Ik herken The American er in ieder geval niet in.
Het geluid heeft iets weg van SM ten tijde van OUaT.

Nou daar worden we dus zeker NIET blij van. OUaT recent nog eens beluisterd....echt een draak van een plaat. Komt door de main stream powerplay van het album en de ontzettend slechte zang van Kerr (schoolvriend van destijds vergeleek het stemgebruik van Kerr met een doorlopende gootsteen - en die vergelijking is me altijd bij gebleven als redelijk accuraat).

goldendream schreef:

Die kans acht ik redelijk klein....

Wat gek dat 'The Signal and the Noise' wel goed is! IJzersterk liedje met een fijne opbouw. Het tegenovergestelde van het draakje 'Magic'.

Ben heel benieuwd naar dit album. Magic valt tot nu toe nog tegen, maar The Signal and the Noise is weer een topnummer. Als Q dit album nu ook al vier sterren geeft , dan lijkt het alsof de band sinds Big Music (of eigenlijk sinds het 5x5 project, waarbij de band zichzelf opnieuw uitvond) zich weer enigszins naar de top beweegt... Ik vind dat niet erg!

avatar van devel-hunt
Bands als U2 en de simple minds blijven maar platen maken, maar zit er naast de die hards nog iemand op te wachten?
Er is helemaal niets mis met de Simple minds, verre van, maar het publiek komt toch voornamelijk voor hun verleden. Als ze nieuwe nummers spelen wordt er bier gehaald.
The Cure heeft dat beter begrepen, hebben al 10 jaar geen nieuw album meer gemaakt maar staan altijd voor een tot de nok gevulde zaal, niemand vraagt om nieuw werk wat toch niet in de schaduw kan staan van toen alles nog beter was. Goud van oud.

avatar van pos
pos
devel-hunt schreef:

Toch niet helemaal mee eens hoor. Simple Minds kan op basis van hun laatste 3 albums moeiteloos een hele sterke set neerzetten. Wellicht niet waar het gemiddelde klapvee op zit te wachten maar de echte liefhebber gaat bier halen bij Don't you forget about me. Zaterdag bij Depeche Mode geweest in de Ziggo Dome en die spelen ook gewoon nieuwe nummers tussendoor. Gaat prima samen.

avatar van StayVisible
Wel opmerkelijk dat Arrow classic rock de enige radiozender is die 'Magic' draait, terwijl het nou niet bepaald als een rocknummer klinkt.

Je verwacht het op een zender als NPO radio 2, maar die negeren het volledig.

Klinkt nergens naar. Waarom doen ze dit? New Gold Dream was het plafond. Krijgt van mij 10 sterren. Nu al 20 jaar de kelder en niet meer dan 1 ster waard.

avatar van VanDeGriend
devel-hunt schreef:
The Cure heeft dat beter begrepen.
Mogelijk dat je de laatste concerten gemist hebt dan. Recenter werk wordt prima ontvangen en logisch ook. Bier wordt gehaald tijdens Don’t you.

Eerlijk gezegd heb ik wat minder waardering voor bands die nog wel lekker cashen met nostalgie trekkende optredens maar het niet meer kunnen opbrengen iets nieuws uit te brengen. Niet dat ik dat soort optredens oversla hoor. Nostalgie rules.

avatar van Teunnis
Off-topic berichten en slowchat verwijderd.

Erwin72
‘The Signal and the Noise’ is een goed nummer. Ben benieuwd naar de rest.

avatar van goldendream

Een aantal matig positieve tot positieve recensies. De "kenners" die al op voorhand het album afbreken, lezen ze beter niet.

Heb ze toch gelezen

avatar van Bob van Eersel
tja, diegene die vinden dat ze 'passé' zijn, waarom doen jullie dan nog moeite om te luisteren naar hun nieuw werk? is wel heel goedkoop om zo kritiek te geven....

Bob van Eersel schreef:

avatar van StayVisible
Ik hoor ook vaak of de band nog wel relevant is.
Zodra zij nog goede muziek maken (zoals de laatste 3 albums), dan zit ik (een dertiger) er zeker nog op te wachten.
Ik word juist heel erg moe van populaire bands als Coldplay.

avatar van Chameleon Day
Niets zeggende reviews....we wachten de release rustig af. Zonder enige verwachting, zodat enkel verrassingen ons ten deel kunnen vallen.?

Erwin72
Voor mij maakt het niet uit wat ze maken. Gezien hun imposante en uitmuntende oeuvre maken ze voor mijn part een album met kinderliedjes. Zelfs dan zal ik deze nog beluisteren. ?

avatar van E40
E40
Erwin72 schreef:

Breng ze maar niet op verkeerde gedachten.

Tot nu toe gehoord:
1) Magic
2) The Signal and the Noise
3) Sense Of Discovery (vanaf vandaag 25/1 te beluisteren)

Magic kon mij nog niet echt overtuigen. Simpel refreintje, niet heel verkeerd. Toen hoorde ik de The Signal and the Noise.....wow.....wat een fantastische plaat. Onmiskenbaar Simple Minds maar toch net weer ff anders. Gaat een beetje verder op de lijn Honest Town en Blindfolded. Ik krijg hetzelfde goede gevoel toen Big Music uitkwam.

Vandaag hoorde ik Sense of Discovery. Stevige bombastische ballad (maar toch warm geluid) en lijkt me een waardig afsluiter van dit album. Goed, we moeten de andere 5 nummers nog afwachten natuurlijk maar dat zit wel goed aangezien ze gekozen hebben voor maar 8 nummers op het album.

Het is eerlijke, heerlijke ouderwetse electropop. Ik ben er gek op. En passé? Lijkt me niet hè. Door de critici (voor wat het waard is natuurlijk) steeds meer gewaardeerd voor hun nieuwere werk.
Artwork ziet er ook goed uit.

Het schijnt dat het nummer 'Barrowland Star'
een remake is van een instrumentaal nummer wat ooit op een b kantje heeft gestaan van een single uit de 90's.
Dit maal dan wel met tekst. Ben benieuwd.

avatar van goldendream
Welk instrumentaal nummer? Vooral 'Good News From The Next World' telt heel wat instrumentale b-kantjes en die bevallen me allemaal.

avatar van StayVisible
Goede vraag, heb geen idee welke het is. Dat wordt nog stil gehouden.
Hoop zelf dat het 'Celtic Strings' zal zijn.
Dat vind ik persoonlijk een hele fijne.

avatar van goldendream
'Sense of Discovery' is toch niet dit nummer: Lostboy! AKA Jim Kerr - Sense Of Discovery (with lyrics) - YouTube

Ik weiger te luisteren, het album moet een verrassing blijven.

avatar van Premonition
Refrein klinkt als Alive and Kicking. Het lijkt een rigoureuze bewerking van het Lostboy origineel. Muzikaal wederom een hoog Coldplay-gehalte

avatar van StayVisible
Veel beter dan de Lostboy uitvoering en geen Coldplay-gehalte zoals bij Magic.
Fijn gitaarwerk van Burchill.