Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
avatar van UndahCovah
Metro gaf ook al 5*. Beetje overdreven

oke de juiste band op het juiste moment, maar dat zegt toch niks over de kwalitiet van de muziek !

avatar van Koerok
Quasimodo schreef:
Heb cd nu al een paar maal beluisterd maar eerlijk gezegd vind ik er niets speciaals aan... Begrijp de superlatieven niet... zijn 1000 groepjes met hetzelfde geluid waarom dit dan anders is ??
Het is ook helemaal niet anders. Het enige verschil met andere bandjes is dat AM goeie songwriters zijn en de andere 990 niet (ja, ik kan wel rekenen hoor, maar AM is natuurlijk niet de enige band met goeie songwriters).
Het is het verschil tussen creativiteit een genialiteit. Met creativiteit kun je nog een ander geluid verzinnen, maar goeie liedjes schrijven, dat is een gave, en daar heb je dus genialiteit voor nodig. Hetzelfde verschil dus tussen The Beatles en...pak 'm beet...Jerry and the Pacemakers.

avatar van SiSsY bOY
Music4ever schreef:
2 keer gehoord nu en ik ben niet onder de indruk.
Het leuke, speelse is er af op dit album en de aandacht is gauw weg. Het opent nog lekker met Brianstorm en Teddy Picker maar daarna kan ik mijn aandacht er maar niet bij houden. Waar je op het 1e album wordt overdonderd met lekkere riffs en strakke ritmes, komen ze nu niet verder dan vlaagjes van lekker gitaarwerk, maar de boventoon is saai en die puntige gitaarloopjes staan me ook niet aan.
De term 'volwassen' zal best maar het leuke en lekkere is eraf en dat is erg jammer voor de band waar ik vorig jaar nog zo enthousiast over was. Misschien komt het nog, zal hem zeker nog een paar kansen geven.
Voorlopig een krappe 3***

Mooi gezegd, zo ervaar ik het ook inderdaad. Had hem ook al staan op 3*. Maar ik moet hem zeker nog wat luisterbeurten gunnen.

Boris1 schreef:
AM zou een produkt van het huidige tijdsbeeld zijn. Ik kan me hier helemaal bij aansluiten. Nietszeggende muziek van een nietszeggende band. Ik heb beide platen toch al vele malen gedraaid maar het pakt me nergens. 'Netjes tussen de lijntjes', geen spanning, zelfs niet irritant. 2,5* ster voor een plaat uit een muzikale stroming dat, mijns inziens, inmiddels het creatieve hoogtepunt achter zich gelaten heeft.

Zever, gezever! (U kent toch de tv-serie 'het eiland'? Als
hollander misschien niet).
Hun debuut verveelt me nog steeds niet en dat is heel straf hoor want ik heb dat al heel veel afgespeeld.
Het is altijd hetzelfde. Bands met groot commercieel succes verdienen dat soms wel..zeker in dit geval!

avatar van Boris1
Of iets commercieel is interesseert me niets. Er staat genoeg in mijn platenkast dat je als commercieel zou kunnen rangschikken. Dit is gewoon muziek die mij op geen enkele manier pakt, zoals andere bands dat wel kunnen.

avatar van douwens
Ik vind het gezeik over commercieel ook zo onboeiend. In feite hoopt iedere band op groepering op succes en dus commercie. Het gaat meer om de muziek zelf naar mijns inzien. Ik ben gewoon een muziekliefhebber en prefereer bands of groepen niet omdat ze wel al dan niet commercieel zijn. Dan heb ik het niet over zoiets als Chipz ofzo.

Maar dit album is een prima vervolg vind ik. Hoewel het wel veel van hetzelfde is stoort dit mij niet, ze komen pas net kijken en de sound verveelt nog niet. Daarom geef ik deze heren toch een *4 voor een puik vervolg.

avatar van sean leonard
elk nummer is gewoon meesterlijk, met uitzondering van brianstorm, dat is gewoon lekker, niet meesterlijk. Elke keer dat je dit album luistert wordt het beter, en het is zeker (nog) beter dan zijn voorganger, in tegenstelling tot wat ik eerst zei. Het is jammer dat ik al 5 sterren had gegeven en dat het maximale is, anders had ik het nu zeker naar zes verhoogd...

sean leonard, klinkt niet objectief maar wel verdomd eerlijk !
brainstorm juist uitblinker, Do the bad thing en Teddy Picker vind ik wat minder

Briljant album, het is iets anders dan het debuut, maar daarom niet slechter. Het debuut was wat rustiger, hier zit meer pit in, that's it... Absoluut een groeiplaat. 4,5*

nee deze is juist rustiger, alleen hier rammen ze ook echt als het erop aankomt

avatar van Bart
In tegenstelling tot hun debuut, is dit wel een groeiplaat.

avatar van Xel
Xel
Ik begin toch nieuwsgierig te worden. Heb'm nog niet, maar de vorige vond ik gewoon erg leuk.
Niks mis mee vond ik.
De gemiddelde waardering is zelfs hoger op dit moment.

Toch maar even weten te soren....

5 sterren waard , ik vind deze wel wat beter dan de vorige maar moet wel vaker horen tot nu toe 1 domme nummer op de cd en dat is nummer 6

avatar van Facedown
Brianstorm, Teddy Picker, Fluorescent Adolescent en Do Me A Favour zijn DE toppers op dit album...
Zeker beter dan het vorige album, de hype was terecht!

Ook Humo (belgisch weekblad, met grote passie voor muziek) is lovend over dit album, die het maximum aantal sterren krijgt. Enkele quotes:

"Een werk van haast onwereldse meebrulbaarheid"
"Robuuster, zelfverzekerder, hechter, rijper en meer gelaagd"
"Reken maar dat u zult meebrullen op fluorescent adoloscent op de festivalweides"
"Alex Turner is op 20-jarige leeftijd een volwassen songschrijver die de fraaiste frasen bedenkt, en ze ook nog eens overtuigend bekt in dat charmante Sheffield-dialect van'm"

Minpunt is Only ones who know, een rustpunt, maar ook de minste song op het album.

Waaw! Redders van rock 'n roll. Hoe briljante songs schrijven zo makkelijk lijkt.

avatar van UndahCovah
gerre schreef:

Redders van rock 'n roll? sinds wanneer maken AM rock 'n roll? vind ik wel heel erg ver gezocht.

De echte redder van de rock 'n roll is Art Brut met hun ubervette debuutplaat "BANG BANG! ROCK & ROLL!"

"It's not irony"

avatar van Boris1
Ik wist niet dat de rock 'n roll gered moest worden ? Zullen we even met beide beentjes op de grond blijven..
(en al helemaal over de Monkeys)

avatar van wolf
De twee laatste nummers (Old Yellow Bricks en 505) vind ik toch wel de sterkste nummers. Voorlopig 4*.

avatar van rzasa
Beter dan het debuut. 4 sterren met potentie.

"It's not irony"[/quote]
Hehheehe. Art brut is trouwens ook goed ja.

Tuurlijk overdrijf ik. Enthousiasme na een eerste beluistering, forgive me.

Art Brut roelt inderdaad meer dan Arctic Monkeys.
Nu net een aantal maal beluisterd en ik moet zeggen dat de terugval gelukkig lang niet zo erg is als waar ik bang voor zou zijn. Voorlopig krijgen ze dan ook 3.5* , maar als het album niet begint te groeien dan gaat er nog een half puntje van af.
Gelukkig is het voorlopig nog niet afgelopen met deze band. Maar bij een volgend album ooit zullen ze toch echt meer dan dit moeten doen, wat meestal bij het derde album ook wel gebeurd.

xillix schreef:
Art Brut roelt inderdaad meer dan Arctic Monkeys.

luister nou maar gewoon door, hij begint vanzelf te groeien !

avatar van mr-mucho
hmm, ik heb het album al voorzichtig in mijn top 10 gezet. misschien vroeg, maar anders zet ik hem er later wel in. Dit album is gewoon top, en zal het net als zijn voorganger blijven.

Lost Highway
Het zijn best fijne nummers, speels en tegelijk intelligent.

avatar van Bighead
Gewoon een lekker albumpje hoor...catchy en toch niet cliché, stevig en toch melodieus, opwekkend en toch niet goedkoop...4*

evertbouwman schreef:

luister nou maar gewoon door, hij begint vanzelf te groeien !

Gemiddeld beluister ik een album zes keer, ook al die niet bevalt. Na de vorige keer drie maal extra beluisterd maar groeien.. nah..

Lost Highway
Ik wil er ook nog even aan toevoegen dat, hoewel het allemaal erg leuke songs zijn, Do me a favour er bovenuit steekt bij mij. Een absoluut topnummer.

avatar van otherfool
D is for Dangerous en Only Ones Who Know zijn na een paar luisterbeurten de enige minpuntjes op een verder heerlijk plaatje van deze snotapen. Een paar lekkere knallers en mooi opgebouwde popsongs als Do Me A Favour en If You Were There, Beware zorgen voor een uitstekende vervolgplaat op het in mijn oren voorlopig nog betere Whatever People Say...

Ik zet maar eens hoog in: 4*.

Kunnen we speciaal voor dit briljante album niet 6,0* instellen? 5,0 is echt te weinig als je 'm een paar keer hebt gedraaid!