Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
[quote]GuusV schreef:

hmm, ik vind D is For Dangerous en Teddy Picker juist de mindere nummers, ]

ja die mening deel ik ook
Dat zijn nummers die in het verlengde liggen van het debuut. Juist op nummers zoals Brianstorm, , D is for dangerous laten ze zijn dat ze wel degenlijk gegroeid zijn.
Dit album heeft een langere houdbaarheidsdatum dan het debuut en bewijzen in mijn ogen dat ze meer zijn dan een hype

avatar van Music4ever
2 keer gehoord nu en ik ben niet onder de indruk.
Het leuke, speelse is er af op dit album en de aandacht is gauw weg. Het opent nog lekker met Brianstorm en Teddy Picker maar daarna kan ik mijn aandacht er maar niet bij houden. Waar je op het 1e album wordt overdonderd met lekkere riffs en strakke ritmes, komen ze nu niet verder dan vlaagjes van lekker gitaarwerk, maar de boventoon is saai en die puntige gitaarloopjes staan me ook niet aan.
De term 'volwassen' zal best maar het leuke en lekkere is eraf en dat is erg jammer voor de band waar ik vorig jaar nog zo enthousiast over was. Misschien komt het nog, zal hem zeker nog een paar kansen geven.
Voorlopig een krappe 3***

Banjo schreef:

hahahaha!!
Hey maar felix... smaken verschillen he!.

dat begrijp ik en respecteer ik, maar ik keek nu ook is naar ericos zijn stemmenhistorie en daar staan nu toch de 2 platen van arctic monkeys en een ep zeer laag beoordeeld.

Ik vraag me gewoon af als je ze zo vreselijk vind waarom luister je dan naar al hun werk, ten tweede ik zie helemaal geen argumentatie over waarom hij ze vreselijk vind, wie weet beluisterde hij gewoon die albums niet en stemt hij gewoon wat om zo te laten zien dat hij ze behoorlijk klote vind.
zulke mensen krijgen mijn respect niet. mischien ben ik verkeerd, mischien niet. spijtige is natuurlijk dat je dit bijna niet kan controleren.

avatar van Daaf
Tot nu toe wel goed, maar niet beter dan z'n voorganger....

*3, voor nu...

d for dangerous en teddy picker zijn zeker de mindere, ook niet onder de indruk van baclalava vanaf FA begint tie lekker te lopen, nummer 2 en nummer 3 lijken nog gewoon te veel op het deuutalbum, en dat is over het algemeen niet de bedoeling bij dit album

avatar van Irish
SOAD schreef:
Heeft trouwens iemand nog het concert in Barcelona op MTV gezien gister.
Ik vond het wel gaaf alleen jammer dat af en toe het geluid en beeld wat haperde.

dickhead en nog een ander woord werden weggebliept, verder deed tie het perfect bij mij hoor

vandaag het album gekocht, ik moet zeggen dat ik het live veel leuker vind dan op cd.
beter dan het debuut.. dat weet ik nog niet maar het kan zomaar gebeuren.
*3.5

avatar van Koerok
evertbouwman schreef:
Maar waarom dan niet? Ik lees dit zo vaak en ik begrijp er nooit iets van. Dat gezeur over vernieuwende muziek. Als het mogelijk is, prima natuurlijk, maar de meeste echt vernieuwende muziek is niet om aan te horen.
Trouwens, het debuut was zeker niet origineel. Het is een hele gewone maar prima rock-plaat met lekkere Stones-achtige rifjes (uit de tijd dat de Stones nog goed waren) en met die plaat waren we toch allemaal blij, nietwaar? Doe mij dan maar nog tien van die liedjes. Heb ik liever dan vernieuwende snertmuziek...

avatar van bert
Raar dat veel mensen this house is a circus een uitschieter vinden. ik vind het het slechtste nummer van de cd. heel vervelend. De rest van het album vind ik dan wel weer fantastisch

avatar van sean leonard
Koston schreef:
Cd is beter dan ik had verwacht, de tweede helft van de plaat laat duidelijk horen dat de Monkeys gegroeid zijn na hun toch wel matige debuutplaat.
Maar ze blijven wel een groep die zwaar overrated is, kijk maar naar hun plaats op de affiche van Werchter, voor Queens of the stone Age. Das toch te zot voor woorden!

Uhm, matig debuut? Dat is zeker niet zo. En trouwens, het is helemaal niet zo gek dat ze boven QOTSA staan, want er zullen waarschijnlijk meer mensen naar Rock Werchter komen voor de monkeys dan voor Queens of the stone age.. Prachtplaat echt waar

Koerok schreef:

nou aan het album te horen wouden ze zelf ene nieuwe weg opslaan en dus overstappen op ene nieuw geluid ! net efe anders, maar bij d for dangerous en teddy is dat dus niet gelukt volgens mij

avatar van Irish
heerlijke cd! het enige nummer dat ik minder vind is nummer 5. ik vind dit album meer een geheel en de nummers zijn ook echt nummers, niet zoals op het debuut dat het teveel op elkaar lijkt. het beste nummer tot nu toe voor mij: Fluorescent Adolescent.

Irish schreef:

ehh.. lees nog es.. numero 5 is..

avatar van frankvankesteren
aidoo schreef:

ehh.. lees nog es.. numero 5 is..

avatar van Reint
Hehe. Foutje moet kunnen.

avatar van Quasimodo
Heb cd nu al een paar maal beluisterd maar eerlijk gezegd vind ik er niets speciaals aan... Begrijp de superlatieven niet... zijn 1000 groepjes met hetzelfde geluid waarom dit dan anders is ?? De hype zekers ?? Vind deze meer toeganglijker dan de vorige dat wel (beetje beter geordend) maar voor de rest ??
Kan iemand mij de meerwaarde uitleggen aub

avatar van UndahCovah
SOAD schreef:

haha laat me niet lachen Kaiser chiefs met hun ge-ruby haha een betere plaat en bloc party, nee jongen het is duidelijk een feit dat jij van de wat blijere Post punk houd want hoe kan je anders 'This house is a circus' wat zowat het beste nummer van de cd is het dieptepunt vinden maar ieder zijn mening he.

'Kaiser Chiefs met hun ge-Ruby'. Het album 'Yours Truly, Angry Mob' bestaat uit meer dan alleen dat nummer. Heb je de moeite genomen om die te beluisteren? Het is vrij ongenuanceerd om een album af te kraken aan de hand van 1 nummer.

Smaken verschillen, en iedereen inderdaad zijn mening.

Ik heb de Favourite Worst Nightmare nu al wat vaker gedraait en het valt nu al redelijk mee. Maar in de verste verte nog niet zo goed als Whatever...

avatar van UndahCovah
Koerok schreef:

De orginaliteit van de Arctic Monkeys valt heel erg mee, ze waren alleen de eerste die met die sound doorbraken.

Een half jaar na 'Whatever....' werd het album 'Well Well Well' van Milburn uitgebracht. Je moet deze plaat maar eens downloaden/kopen. Als 2 druppels water lijken ze op de Arctic Monkeys. Ze komen zelfs ook uit Sheffield en de stem van de zanger lijkt ook heel erg op die van Alex Turner. Maar wat is nu het merkwaardigste? Milburn maakt al 3 jaar langer muziek dan Arctic Monkeys.

Orgineel is de sound van de Arctic Monkeys dus zeker niet. En hierbij wil ik nog even zeggen dat Milburn een aanrader is voor iedereen die de Arctic Monkeys leuk vind!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Waarom brengen deze mensen aan de lopende band albums uit? 3 albums in 2006 lijkt mij een beetje overderven. De muziek vind ik ook al niks, dit zal dan ook wel weer een smakeloos aftreksel zijn van hun vorige albums..

fredpit
Maartenn schreef:

Ze brengen aan de lopende band werk uit omdat ze genoeg materiaal hebben waar ze tevreden mee zijn. Logisch ! De Beatles (om er maar een bandje te noemen he ..) poepten in hun 7 jarig bestaan ook heel wat albums uit. En nee, dit is geen smakeloos aftreksel, meer een redelijk geslaagde doorontwikkeling

Nou , bedankt voor je 'zure' mening en eh..prima album dit

Volgende week vrijdag 4 mei te bewonderen bij "Later" van Jools Holland op de BBC!

avatar van Ploppesteksel
UndahCovah schreef:

Dat is een punt, maar waarom mag Arctic Monkeys niet soortgelijke muziek maken aan Milburn?
Dan is het gewoon jammer dat vele mensen Milburn niet kennen ondanks het een prima band is.
En ik vind de muziek van de Arctic Monkeys toch net iets beter dan de regelmatige muziek van Milburn al is dat inderdaad een aanrader.

Mooi concert trouwens (van deze zondag op MTV) van deze jongens in Barcelona.

JayJay
Do Me A Favour is echt fantastisch.

JayJay schreef:
Do Me A Favour is echt fantastisch.

Samen met Fluorescent Adolescent en de afluister 505 de beste tracks naar mijn mening.

J Casablancas
aidoo schreef:

Daar sluit ik me volledig bij aan.

J Casablancas schreef:

Daar sluit ik me volledig bij aan.

aidoo
Fluorescent Adolescent heeft gewoon een zo'n heerlijke groove waar ik onmogelijk op stil kan blijven zitten. In tracks als Do Me A Favour en 505 (maar ook het mooie Only One Who Knows) zit wat mij betreft 'het nieuwe' aan dit album. Het zijn nummers met een heerlijk rustige opbouw - langzaam opwerkend naar een zekere climax - waarin Alex Turner bewijst dat zijn stem zich ook prima leent voor het rustigere werk (maar dit had hij met Riot Van ook al bewezen wat mij betreft). De rest van de tracks borduurt wat meer voort op het eerste album. Als ik mindere nummers zou moeten aanwijzen zou ik uitkomen bij 10 & 11. Niet echt speciale nummers maar zeker goed te luisteren. Ik kom weer gewoon uit op 4 sterren. Prima album

beste nummer if you were there beware

avatar van Jeanneman
Only Ones Who Know is echt wel een goed nummer ook, trouwens. Ik luister deze plaat nu weer en nu weet ie me echt een beetje te pakken. Deze plaat gaat langzaam naar 4*

avatar van Boris1
AM zou een produkt van het huidige tijdsbeeld zijn. Ik kan me hier helemaal bij aansluiten. Nietszeggende muziek van een nietszeggende band. Ik heb beide platen toch al vele malen gedraaid maar het pakt me nergens. 'Netjes tussen de lijntjes', geen spanning, zelfs niet irritant. 2,5* ster voor een plaat uit een muzikale stroming dat, mijns inziens, inmiddels het creatieve hoogtepunt achter zich gelaten heeft.

avatar van levenvergeten
5 Sterren van de Volkskrant