Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
tuktak
nou dan ben ik benieuwd, welke tracks op dit album vind je beter dan wat er op whatever people say staat, en waarom?

avatar van Ploppesteksel
Brianstorm, Teddy Picker, Balaclava, This House is a Circus & Old Yellow Bricks kunnen zeker mee met de toppers van vorig album.

avatar van UndahCovah
Tuktak, ik dacht er eerst hetzelfde over als jij nu doet. Ik vond hem eerst diep triest maar nu vind ik hem aardig goed. Je moet het album nog een keer of 5 luisteren. Dit is echt een groeiplaat. Het zou zonde zijn als je een goede plaat van de AM 'weggooit' omdat hij je niet bij de eerste paar luisterbeurten aanspreekt

avatar van Memphis
Vind beide albums niet geniaal. Wat voegt deze band nou toe. Volgens mij is alles al een keertje eerder gedaan en snap de ophef op muzikaal gebied niet. Okay dat het leuk is dat ze begonnen zijn als een internethype, daar kan ik inkomen. Dat ze een leuk debuutalbum hebben en dat de band dan nog een keer gehypt wordt prima. Maar dit 2e album is zeker geen meester werk en voegt niks toe aan het 1e album.

avatar van douwens
Memphis schreef:

Klopt allemaal wel wat je suggereert, maar ach.. het is toch ook gewoon wel goed verteerbaar allemaal.

avatar van Nanne-1995
gelukkig staan 505 en Do Me A Fouraver er op want anders had ik geen hoop meer op een nieuw album want ze kunnen beter een 3e niet hetzelfde maken ze moeten een andere kant op.

avatar van Memphis
Dat zijn ook mijn favoriete nummers. Die weg moeten ze inslaan

VB1
Gewoon een goed album dit, staat vol goede nummers, het opent lekker energiek met Brianstorm, daarna volgen een aantal lekkere nummers die gewoon goed in het gehoor liggen en (tot nu toe) niet vervelen, het eerste nummer wat ik wel eens skip is Only Ones Who Know, het is niet echt slecht, maar het is gewoon wat minder dan de rest, misschien ook omdat het tussen 2 geweldige nummers instaat (Fluorescent Adolescent en Do Me A Favor). De nummers daarna vind ik iets minder dan het begin, maar nog steeds erg goed. De afsluiter 505 vind ik een briljant nummer en is wat mij betreft het beste nummer van het album. Het is uiteindelijk gewoon een goede plaat geworden, 4*

avatar van jeroenman
Clip van Fluorescent Adolescent os erg goed. Allerlei dingetjes gejat uit andere populaire clips waaronder Just en Karma Police van Radiohead. Erg mooi ook met die agressieve clowns

WernerGSF
Gisteren avond op MTV Live hun concert in Barcelona, in de Razzmatazz.
Voor de 2e keer alweer. Dan zie je weer hoe goed ze zijn

avatar van bver
Ik vind FWN beter dan hun eerste. Voor mij klinkt hij rijper en consistenter dan de vorige. In elk nummer zit wel iets dat me aanspreekt, behalve in Fluorescent Adolescent. Blijkbaar sta ik op dat vlak wel een beetje alleen, afgaand op vorige reacties.
Wat mij betreft de beste plaat van 2007 (totnutoe). Kleine kanttekening toch, heb ze ook al een keer live gezien en dat valt me een beetje tegen. Technisch in orde, maar waar is het speelplezier? Misschien heb ik ze toen op een verkeerd moment gezien en valt het anders wel mee?

WernerGSF
tijdens het concert dat live op MTV was in de Razzmatazz stond Alex Turner er ook zo raar bij, maar in California op het Coachella festival stond hij wel te lachen op het podium. dus misschien had ie er inderdaad geen zin in toen, maar je hoort het vaker dat ze wel wat meer plezier mogen tonen op het podium

ik las net dat "505"de nieuwe single/EP wordt

VB1
WernerGSF schreef:
ik las net dat "505"de nieuwe single/EP wordt

Goede keus.

WernerGSF
Jazeker, maar is het wel waar?
Omdat in eerdere berichten stond dat Old Yellow Bricks de 3e single zou worden, en ik moet zeggen dat ik die best op de radio zou kunnen horen. Maar misschien komen ze wel allebei.
Ze moeten gewoon This House is a Circus/If You Where There, Beware als single doen dan heb je 7.51 minuut hemelse muziek

WernerGSF
voor alle fans: luister Favourite Worst Nightmare nog een keer en zet m in je rotatielijst op één

avatar van Nanne-1995
505 erg goed

Nanne-1995 schreef:
505 erg goed

wat bedoel je daarmee?

avatar van douwens
WernerGSF schreef:

wat bedoel je daarmee?

Waarschijnlijk kortaf gezegd, 505 is een goed nummer...

WernerGSF
ja, of de keuze van de single, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. ik zag het op wikipedia staan dat ie in engeland op #75 heeft gestaan, maar volgens mij was dat toen al die nummers in de top200 kwamen daar. dus dat 505 de nieuwe Ep wordt is mijn niet duidelijk.

avatar van Kos
Kos
505 is wel duidelijk de beste track hier (vind ik)

True. zelf vind ik Brianstorm super. net als track 7,8 en 9

8 Oktober komt de 3e Single/EP uit: Old Yellow Bricks
Da Frame 2R zal één van de B-sides zijn

avatar van Tavve
Ik was geweldig enthousiast na 'Whatever people say I am, that's what I'm not'. Een beter debuut kan je je niet dromen.
Maar dit is te veel van het goede. Van sommige liedjes kan ik mijzelf niet van de indruk ontdoen dat die veel te hard lijken op liedjes van de debuutplaat.
Ze hebben een aparte sound, maar dat wilt niet zeggen dat het daarom hetzelfde moet klinken. Een beetje variatie zou best welkom zijn.

Dat buiten beschouwing gelaten, blijft het een feestschijf.

WernerGSF
Wat van 'Favourite Worst Nightmare' lijkt dan op 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not'?

avatar van Tavve
Van de Arctic Monkeys kan ik geen titels onthouden en m'n CD's liggen momenteel op kot. Maar ik ga straks naar Leuven, en dan maak ik er werk van =D

Net na het uitkomen van Favourite Worst Nightmare waren de meeste recensies het erover eens: het was een betere plaat dan zijn voorganger, en de plaat leek volwassener. Die mening deel ik zeker niet.
Whatever People Say I Am, That's What I'm Not is een dijk van een plaat. Maar misschien kwam hij te vroeg. Ik denk gewoon dat de Arctic Monkeys iets te vroeg zijn doorgebroken.

Tavve schreef:
En wat ik heb gezegd, dat geldt trouwens niet alleen voor melodietjes, maar ook voor het ritme..

Misschien komt dat omdat dezelfde persoon de liedjes schrijft

Persoonlijk vind ik de twee albums ontzettend verschillen qua sound
en ook de opbouw van de CD is anders: bij Whatever People Say I Am, That's What I'm Not heb je een opbouw van 4 nummers die ik erg goed vind. daarna het middenstuk van de iets 'mindere' liedjes
en dan het einde met weer 3 super nummers.

Bij Favourite Worst Nightmare heb je een intro die fantastisch is (Brianstrom) met daar op volgend een nummer wat daar op aansluit. Dan de 2 nummers die ik een heel klein beetje minder vind.
Daarna komt Fluorescent Adolescent. die is onmisbaar op de CD.
dan een rustig nummertje als stilte voor de storm.
dan 3 geweldige/fantastische/etc. nummers achter elkaar.
daarna weer een nummer dat richting Fluorescent Adolescent opgaat maar niet zo onmisbaar is als de laatst genoemde.

Dan het eind met Old Yellow Bricks, wat niet voor niets de 3e single wordt en de opnieuw geweldige afluister '505'.

zelf vind ik de 2 bonustracks enorm veel toevoegen aan Favourite Worst Nightmare. ik vind het ook ontzettend jammer dat ze er bij mij op de CD niet opstaan.

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not heb ik gekocht toen Favourite Worst Nightmare uit kwam.

ik had ´m allang gedownload en ik vond m zo goed dat ik hem erbij kocht.
toen ik m eenmaal luisterde schrok ik enorm
dat kwam vooral door Dancing Shoes. dat is mijn Favoriete nummer op het album. maar de versie die op de CD stond was zo ontzettend slecht. daarbij opgeteltd met Riot Van en Fake Tales of San Francisco, die ook allebei anders zijn als dat is ze gewend was, heeft mijn er toe gebracht dat ik de CD heb weg gegooid.
ik heb nu dus een kopie met de 3 nummers zo als ik ze ken, en een aantal (11)'Bonustracks'.

avatar van KapiteinClaus
Het is misschien meer van hetzelfde en je kan het weinig vernieuwend noemen. Toch is het knap dat ze een cd maken die even energiek klinkt als de vorige en eigenlijk nog beter is. Alleen Only Ones Who Know vind ik minder, de rest is goed. 505, Old Yellow Bricks en Fluorescent Adolescent zijn voor mij de toppers.

WernerGSF
En de overgang van This House is a Circus naar If You Were There, Beware dan?

rodneyVL
[quote]douwens schreef:

Echt onzin. Totaal mee oneens. Deze sound is in de hele muziekhistorie nog nooit te horen geweest. Arctic Monkeys is een unieke band. De Britse popsound vertegenwoordigd? JA! De energie van punk? JA! Indie? JA. Maar de mix daarvan is enig in zijn soort...