Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

ook bij do me a favour

She walked away, while her shoes were untied,
And the eyes were all red,
You could see that we've cried, and I watched and I waited,
'Till she was inside, forcing a smile and waving goodbye.

vooral dat eerste stukje van She walked away, while her shoes were untied. vind ik zo mooi.

avatar van jeroenheinz
Toch maar verhoogd naar 4,5*. Heb de laatste dagen meer naar de teksten geluisterd en die zijn inderdaad ook erg lekker. Ben benieuwd naar dat nieuwe album!

avatar van tvtje1
WernerGSF schreef:

She walked away, while her shoes were untied,
And the eyes were all red,
You could see that we've cried, and I watched and I waited,
'Till she was inside, forcing a smile and waving goodbye.

daar had ik het dus over

Wow, wat een geweldig concert van deze mannen gisteravond in de HMH. Ze speelden bijna alle tracks van dit album inclusief DaFrame2R (Japanse bonustrack). Dat nummer hoorde ik voor het eerst en ja hoor: ook geweldig natuurlijk.

Nou hopen dat deze cd straks de jaarlijst aanvoert: zet 'm snel op 1 in je top 10!

WernerGSF
het was inderdaad een super concert met een geweldig voor programma
en ja, hij staat bij mij op één in de jaarlijst, maar ik vrees dat In Rainbows toch op één komt, omdat mensen willen dat dat het beste album is. maar als je echt naar kwaliteit kijk, is Favourite Worst Nightmare de enige terechte nummer 1

Waarom ?
Dit album is goed maar ik denk niet dat dit de ENIGE terechte nummer 1 is of beter zou zijn..

WernerGSF
mijn top 3 is: Favourite Worst Nightmare, In Rainbows en Echoes Silence Patience and Grace en wel in die volgorde. In Rainbows heeft niet de klasse die deze plaat wel heeft.

Welke klasse ?
Jij hebt het enkel over smaak, volgens mij. Je kan echt niet zeggen of een plaat zomaar beter is dan een andere of niet, beste Werner.

avatar van Yamato
Ik vind In Rainbows ook een mooie plaat maar ik vind deze eerlijk gezegd ook aanzienlijk beter, waarschijnlijk omdat ik minder objectief oordeel aangezien ik gewoon groot fan van de Arctic Monkeys ben.

Dat bedoel ik net. Beter ZIJN of beter VINDEN is een heel groot verschil

avatar van Leonard91
Nou kende eigenlijk alleen de singles en old yellow bricks, ik begin met een 3.5*, maar ik denk eigenlijk wel dat daar nog verandering in komt, vind het wel allemaal erg veel hetzelfde.
Maar de nummers die al wel ken zijn echt geniaal.

ik vind toch t eerste album een leukere sound hebben dan het 2e.

Ploppesteksel schreef:
Dat bedoel ik net. Beter ZIJN of beter VINDEN is een heel groot verschil

Beste, Favourite Worst Nightmare IS beter dan In Rainbows

WernerGSF schreef:

Werner, ik zou In Rainbows gewoon een stukje lager zetten: vanwege de punten

Overigens staan deze 3 albums ook in mijn top 7, met hé: dezelfde nummer 1.

WernerGSF
vooral dat laatste is niet verwonderlijk

Leonard91 schreef:
Maar de nummers die al wel ken zijn echt geniaal.

welke nummers ken je allemaal?

avatar van Leonard91
Old Yellow Bricks dus, en Fluorescent Adolescent en Brainstorm ook. Maar moet zeggen dat ik de nummers al wat beter ken en er zitten nog wel een paar heerlijke tussen zeg. Maar vind het nog altijd wel een beetje té om in een ruk door te luisteren. Maar nog even luisteren en dan geef ik binnenkort een nieuw cijfer want de 3,5* gaat wel wat hoger worden.

WernerGSF
luister m zo: begin met Brianstorm, dan Teddy Picker, Flourescent Adolescent, Do Me a Favour, This House is a Circus(die moet je echt horen), If You Were There, Beware(misschien wel het hoogtepunt van dit album)Old Yellow Bricks en dan 505 als afsluiter.
dan lukt het wel

Leonard91 schreef:

Hoezo? een aardig deel van de tracks haalt de drie minuten niet eens. Je zult het vast wel overleven en, nog belangrijker, je zult het album beter waarderen door alle 12 nummers in de juiste volgorde te luisteren.

avatar van Leonard91
Ik bedoelde dat ik het niet graag achter elkaar wou luisteren omdat het me allemaal een beetje teveel hetzelfde klonk. Maar daar ben ik inmiddels wel al overheen. Stem verhoogt tot maarliefst een 4,5*.
Zitten heel wat heerlijke nummers bij, If you where there, beware, is echt super. Maar ook numers die wat minder vaak worden genoemd als "The Bad Thing" vind ik erg lekker. Gaaf album, ook leuke teksten.

Heel goed! Nog een paar keer luisteren en je gaat naar 5,0*

Oh ja, vergeet 'm niet hoog te zetten in je top 10 van 2007.

avatar van Leonard91
Nou een 5* dat weet ik zo net nog niet maar in m'n top 10 komt ie zeker.

avatar van freitzen
Eigenlijk heb ik deze plaat alleen maar beluisterd omdat hij uit 2007 komt, en ik een paar dagen geleden erachter was gekomen dat ik nog geeneens een top 10 van dit jaar KAN invullen. Dus hier wordt hard aan gewerkt
Gelukkig is dit ook weer een plaat die mij positief verrast. Ik heb lang de klasse van de Arctic Monkeys min of meer ontkend, maar nu kan ik echt niet anders meer. De lengte van het album lijkt misschien wat kort, maar als er meer nummers op zouden komen zou dat ten koste gaan van de plaat.
Vier sterren maar liefst.

Blijft een top album, al heb ik er al heel lang niet meer naar geluisterd, ik luister op dit moment alleen nog maar electro Maar dit blijven toch mijn 'roots' denk ik

WernerGSF
Het tweede album van Arctic Monkeys, 'Favourite Worst Nightmare', is door Oor uitgeroepen tot beste plaat van 2007.

Hiermee staat het Britse viertal al voor de tweede keer op de eerste plaats. Vorig jaar voerde ze de lijst aan met hun debuutalbum 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not'.

De lijst wordt samengesteld aan de hand van 50 muziekjournalisten die elk een Album Top 10 moesten samenstellen. Hoofdredacteur van Oor, Erik van den Berg, had eigenlijk verwacht dat Radiohead's album 'Rainbows' de koppositie zou behalen, maar deze bleef steken op de vijfde plaats.

Amy Winehouse's 'Back To Black' eindigde tweede in de eindlijst, maar het had niet veel gescheeld of Amy ging er met de titel vandoor. Het verschil met Arctic Monkeys was erg klein.

En na de meer dan terechte uitverkiezing van album van het jaar door Oor, halen de Arctic Monkeys met hun tweede album ook nog eens een eervolle derde plaats op de jaarlijst van Musicmeter.

Dankzij de enorme schare Radiohead fans hier werden zij natuurlijk nummer 1. De nummer 2 van Arcade Fire, Neon Bible, doet kwalitatief weinig onder voor dit briljante vervolgalbum Favourite Worst Nightmare. Opvallend: het zijn beiden tweede albums volgend op een uiterst succesvol en bejubeld debuut. Dat is knap!

xCrackhead
Het ligt vast aan mij, maar ik vind alles zo op elkaar lijken!
Ik zal het album vast nog wat vaker moeten draaien

Maar teddy Picker, Brainstorm, Fluorscent Adolescent vallen natuurlijk al in de smaak.

xCrackhead
Heb de nummers nu zeg maar apart van elkaar geluisterd,
en ze lijken helemaal niet op elkaar!
Omhoog met die sterren..

avatar van Arrie
Ja, Crackhead, dat had ik in het begin ook, dat ze op elkaar leken. Maar datt valt inderdaad best mee. Een derde plaats vind ik een mooie plaats voor dit erg goede album van de Monkeys. Zeker weten vier sterren waard!

Sven Bersee
Zo'n lijst zegt dus vrij weinig. Want ik vind eerste (Oor) of derde (MuMe) worden een wereld van verschil.