Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys

EVANSHEWSON
Ik nam het risico dit plaatje van dit gehypte bandje te kopen en vind het vreselijk zonde van de n€urocenten, hoe sterk de plaat ook afgeprijsd was...
Ik hoor hier geen donder muziek op, niets dan lawaai zonder melodie die naam waard, ach gehypte kutbandjes, ze doen maar, ik dacht aan al die recensies te lezen met een nieuwe "The Who" te doen te hebben. Talkin' bout my generation, maar dan enkele decennia later... blijk ik flink genaaid door deze rommel in huis gehaald te hebben... mij niet meer gezien met nieuwe hypes. Dat ze eerst bewijzen melodiën te kunnen schrijven.
Moet iemand dit hebben?
Kom het maar halen dan!

0.5 en ik mag dat omdat ik tenminste de moeite nam hier ook nog geld aan uit te geven, oude dwaas die ik ben!

avatar van starsailor
Inderdaad, we zijn alweer enkele decennia's verder. Alleen jij nog niet, ben ik bang.
Wie zit er anno 2008 nog op muziek a la The Who te wachten???
Been there, done that. Muziek evolueert en jij mag best teleurgesteld zijn in die evolutie, maar om het zo af te branden benadrukt je kortzichtigheid.

@ EVANSHEWSON:

huh, ik snap hier echt werkelijk niets van!

ik ga ook echt dit niet beargumenteren met tegenstellingen, dat is zonde van mijn tijd.
ik zou alleen willen zeggen, laat het even liggen en probeer het later uit.
het zou natuurlijk kunnen dat Brianstorm té 'hard' is voor de eerste keer, dan begint U toch bij Teddy Picker?
en over melodietjes gesproken: Fluorescent Adolescent?

EDIT:

probeer Leave Before the Lights Come On maar een keer

starsailor schreef:
Wie zit er anno 2008 nog op muziek a la The Who te wachten???

Ik vrees dat het mijn leeftijd is, ik dacht alleen iets echt briljants te zullen gaan horen, en alle nummers klinken krek hetzelfde, nou ja, nummers vind ik veel gezegd, ik hoor hier geen kloten melodie in, ben ik kortzichtig, ik denk het niet, ik heb muziek uit alle mogelijke genres in huis, van soul tot funk, jazz, blues, harde rock, noem maar op, maar met dit kan ik gewoon echt niets.
En er is best wel nieuwe muziek die ik nog goed en aanstekelijk vind, maar dat gaat veel meer richting jazz of singer-songwriter op, en dàt zal zeker met leeftijd te maken hebben, dat ga ik niet ontkennen, ik hoop dat het je ooit ook mag overkomen, mate!

Ik ga gauw (What's the Story) Morning Glory opzetten, fucking great songs om het met Liam of Noel te zeggen!

avatar van starsailor
EVANSHEWSON schreef:
Ik vrees dat het mijn leeftijd is, I'm sorry, ik vind hier echt geen bal aan. Is mijn verdomde recht zou ik zo denken.

Ik zeker jouw recht maar is nogal een nuanceverschil als je zegt dat jij dat vind of dat het zo is. In bovenstaand bericht verwoord je het goed. Ik denk dat een hype niet een paar jaar duurt en dan nog steeds voor uitverkochte zalen speelt.
Desondanks blijf ik je 0.5 ster onrechtvaardig vinden.

Overigens respect voor je leeftijd maar hoop niet dat ik ooit met jazz te maken krijg. Dat is dus iets waar ik 0.5* voor zou geven.

avatar van sq
sq
Do Me a Favour heeft een zeer prettige melodie en mooie opbouw naar het einde, EVANSHEWSON

Grappig is wel bij deze discussie te melden dat zowel The Arctic Monkeys als The Who hoofdpodiumact waren op het laatste Roskilde. The Who was - en dat werd redelijk algemeen gedragen - ietsje beter. Maar Arctic Monkeys hield zich dapper staande en dat is toch ook wel wat met nog zo'n korte ervaring op grote podia. Ik heb van beide genoten, en denk ook dat het de hype wel ontstegen is.

Over The Who wil ik wel het volgende kwijt;
De heren Townshend en Daltrey zouden beter het fatsoen hebben om op te treden onder de naam Townshend & Daltrey.
Tenslotte is hun fameuze en legendarische drummer Keith Moon al een eeuwigheid dood, en ook hun bassist John Entwistle, dus als er de helft van een band overblijft, noem dan gvd je groep niet meer zo.
Ik verwijs naar Page & Plant, die ook jaren als Page & Plant hebben opgetreden. Helaas zijn ze nu, het grote reünie-spook volgend ook terug als Led Zeppelin de boer op, maar John Paul Jones is dan wel weer van de partij, is toch iets méér gerechtvaardigd, al is het strikt genomen ook geen echte Led Zeppelin zonder Bonham.

Maar dat zal hier wel allemaal redelijk off-topic zijn, me dunkt.

En ik zal nog eens naar Do Me a Favour luisteren...

Lost Highway
starsailor schreef:
Wie zit er anno 2008 nog op muziek a la The Who te wachten???

Hm ik ga nu alweer vreselijk off-topic maar ik ben het hier niet eens met uw mening. Als muziek evolueert in negatieve zin, dan moeten we ons daar vragen bij stellen, en niet zomaar alles slikken wat ons wordt voorgeschoteld. Als bands 40-jaar geleden beter waren t.o.v. de bands van nu, dan moeten we dat accepteren. Ik zeg wel 'als', dus dit is louter een veronderstelling.
Als evolutie kwalitatief gezien achteruitgang betekent in plaats van vooruitgang dan stel ik me vragen bij die term.

Nu heb ik al gemerkt dat EVANSHEWSON en ik niet meteen dezelfde muzieksmaak hebben, persoonlijk vind ik Arctic Monkeys ook maar gewoontjes; een halve ster daarintegen is natuurlijk zwaar overdreven. Ik denk dat EVANSHEWSON vooral teleurgesteld is in de muziek, hij had er vast iets beter van verwacht, vandaar de cordate halve ster. Ik zie dit in de loop der tijd toch nog een 1* of misschien wel een 2* worden.

WernerGSF
misschien verstandig om geen vooroordelen te hebben?

Ik neem het moment dat deze CD uitkwam, velen hier op MusicMeter gingen Favourite Worst Nightmare luisteren.
ik gok dat 90% het vond tegenvallen.

Kijk nu eens hoe dit album staat tegenover het overschatte
Whatever People Say I Am, That's What I'm Not.

dit is een groei-album, en daarom zo goed.
zelfs ik vond hem niet goed toen ik het voor het eerst hoorde, het deed mij helemaal niks. ik had zelfs een hekel aan het begin van Brianstorm.
nu ben ik van mening dat dit het beste alum allertijden hád kunnen zijn.

mathieudc
En toch vind ik het debuut (veel) beter. Op het debuut staan meer goede songs dan op deze vind ik. Met name Mardy Bum, Perhaps Vampires..., When The Sun Goes Down en in mindere mate Riot Van, Ritz to Rubble en Certain Romance tegenover Fluorescent Adolescent en Old Yellow Bricks.

Maar ja, over smaak valt niet te twisten en bij AM heb ik zowat hetzelfde gevoel als bij Muse: moet práchtig zijn voor een Best-of, maar de meeste liedjes doen me niet veel.

avatar van Ploppesteksel
Ik wil de CD's wel hebben Evans

Maar de teleurstelling in deze muziek is ENORM.

Wat doe jij nou Evanshewson?! 0,5* met jouw smaak en met een grote voorliefde voor Oasis. Kom op, dit meen je niet!

Zet 'm nog 's een paar keer op en corrigeer op verzoek van vele musicmetermensen hier in ieder geval die 0,5* : weet je wel hoe laag dat is? Dat geef ik nog niet eens aan BZN!

Misschien ligt het stemgeluid van Alex Turner je totaal niet dat kan ik me nog een beetje voorstellen alhoewel ik het juist fantastisch vind anders zou ik geen enkele reden weten om hier 1* voor te geven.
De muziek zit fantastisch in elkaar.

Maar de teleurstelling in deze muziek is ENORM.

Geef het nog een kans, zou ik zeggen. Het heeft echt maanden (letterlijk) geduurd voordat ik dit album ging waarderen. Na mijn eerste luisterbeurt was do me a favor echt het enige nummer dat er bovenuit stak.

Vooral nadat ik beter naar de teksten ging luisteren en naar instrumentale gedeeltes zoals bijvoorbeeld bij: If you were there, beware, begon ik het album beetje bij beetje steeds meer te waarderen. Het is denk ik vooral de perfecte manier waarop de muziek en de tekst in elkaar passen. De professionaliteit die op het vorige album een beetje ontbrak druipt er nu gewoon vanaf, echter dat merk je pas als je FWN wat vaker op zet.

avatar van douwens
EVANSHEWSON schreef:

Het feit dat je (What's the Story) Morning Glory op gaat zetten getuigd alleen al van smaak haha.
Toegegeven dat the Arctic Monkeys vrij simplistische muziek maken. Maar de eenvoud is wel hun kracht. Het ligt lekker in het gehoor en het is opzwepend.
Ik haal Oasis nog eens extra aan omdat ik vind dat deze band wel iets van de nonchalance van de broertjes Gallacher uitstraalt, dit hoor ik ook terug in de muziek.
Naar mijn inziens niet zo goed als Oasis, maar iemand die Oasis goed vind zal hier naar mijn mening uiteindelijk nooit een 0.5 voor kunnen geven.
Kortom geef het nog eens een kans zou ik zeggen.

avatar van Koenr
1,0
Ik vind Morning Glory zelfs nóg slechter dan deze plaat.

douwens schreef:
....., maar iemand die Oasis goed vind zal hier naar mijn mening uiteindelijk nooit een 0.5 voor kunnen geven.
Kortom geef het nog eens een kans zou ik zeggen.

I agree!

Sven Bersee
Oasis heb ik helemaal niets mee. Braaksel op al hun albumhoezen en voortaan niet meer noemen in dit forum graag.

Zigstar
Na mijn uitval tegen Whatever people say.... (wat ik nog steeds een zeer flauwe plaat vind) heb ik deze maar eens ter hand genomen. En ik ben aangenaam verrast. Veel meer power, veel meer afgewerkt, vééééééél sterkere songs.

Dit is goed. Niet meer, niet minder - en er is een dui-de-lijk kwaliteitsverschil tussen deze en hun eerste.

Oja: fluorent adolescent vind ik wel helemaal niks.

WernerGSF
omdat het te vrolijk is?

zit van alle nummers misschien wel het beste in elkaar.
probeer maar het maar eens in een audio bewerker (zoals Audacity) te bekijken.

Zigstar
Nee, het melodietje staat me gewoon niet aan. Net zoals sommige melodieën je wel kunnen plezieren, doet deze dit niet. Puur subjectief.

avatar van Lukethedude
ik vind dit echt een geweldig bandje.
alleen de drummer (Helders) en Zanger(Turner) dragen gewoon echt de band.

WernerGSF
die andere twee (Jamie Cook en Nick O'Malley), hebben gewoon pech dat ze samen met zulke goede muzikanten in een band zitten

avatar van Urbanoetang
Al is rock niet mijn genre, deze plaat kan ik wel waarderen. Brainstorm, D is for Dangarous en Fluorent Adolescent als favorieten. Voor mezelf vind ik dit dan 3 sterren waard, maar zoals ik al zei is rock niet mijn genre. Als rockalbum zou ik het waarderen met 4,5 ster, en dat doe ik dus ook.

avatar van Lukethedude
WernerGSF schreef:

dat zou ik niet als pech willen omschrijven.. xD

meer geluk?

ik zag gisteren een filmpje, hoe Alex Turner ergens op een feestje, zomaar ineens opkomt en met wat andere muziekanten The Strokes - Reptilia coveren.

en meteen goed ook

avatar van bver
Zigstar schreef:
Oja: fluorent adolescent vind ik wel helemaal niks.

Volledig mee akkoord. Een ijzersterke plaat, maar dat nummer skip ik altijd.....

Ik vind dat nummer juist heerlijk. Echt hele goede tekst heeft het. Het gaat me ook eigenlijk helemaal niet vervelen.