Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
Ja, stel je toch voor dat je muziek voor een aardig prijsje kunt beluisteren

avatar van Reint
Ja, wees blij. Dan worden dit albums ten minste nog legaal aangeschaft.

avatar van stoepkrijt
Een paar euro meer weerhouden mij er echt niet van of albums als deze te kopen. Heb m toevallig van de week aangeschaft en hij is zijn tientje meer dan waard

Schitterend artwork trouwens! Alleen daarvoor al zou je t album kopen

avatar van flopsky
ondanks het kleine minpuntje Only ones who know toch maar 5 sterren gegeven aan deze prachtplaat.

raar dat ik dit album destijds 5 sterren gaf. het klinkt allemaal wel aardig, maar Humbug is toch vele malen beter imo.

flopsky schreef:

Ik denk dat de meeste mensen in eerste instantie een (te) hoog punt voor dit album gaven, mede door de hoge verwachtingen na het debuut. Want dat album blijft gemiddeld toch een stukje beter dan Favourite Worst Nightmare.
En dat je Humbug nu beter vindt dat FWN verbaast me niks. Humbug wijkt qua stijl namelijk behoorlijk af van hun andere werk en het heeft tijd nodig om daar aan te wennen.

FWN is beter dan Whatever.

Brianstorm, Teddy Picker, Do Me A Favour, This House Is A Circus en 505: nummers van dergelijke klasse vind je niet terug op Whatever en ook niet op Humbug.

avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.

avatar van Hendrix4live
Weirdo Wizzy schreef:
Dit album rockt! Lekker stevige gitaren, strak gedrumt en de zanger is uitstekend wat wil je nog meer. 4,5 ster

Waarom is het dan geen 5?

avatar van Weirdo Wizzy
Nou dan moet het wel echt een HEEL goed album zijn. Maar nu op dit moment zou ik ook eerder 4 sterren geven maar ik heb geen zin om om de haverklap het aantal sterren te veranderen

Maar goed iets te weinig toppers toch, misschien ook de nummers af en toe iets teveel op elkaar vind lijken. Maar wel leuk dat er nog zulke lekkere rock n roll wordt gemaakt!

JanBetonde2e
505 blijft het mooiste nummer van dit album, dit album zet ik altijd toch liever op dan de voorganger, al staat hier wel het vreselijke Only Ones Who Know op

avatar van pim556
JanBetonde2e schreef:

Ik vind dat juist een lekker rustpuntje tussen al het gitaarwerk in, net als Riot Van op Whatever

avatar van hoi123
Ik snap ook niet wat iedereen zo slecht vindt aan Only Ones Who Know, vind het zelfs 1 van de betere nummers op deze cd..

hoi123 schreef:

Ik sta aan jouw kant, hoor! VInd het juist een van de mooiste nummers van het album. Roept bij mij een beetje een Humbug-gevoel op. En de eerste kritieken op dat album waren ook niet bepaald denderend... Only Ones Who Know is een groeinummer, voor mij dan iig.

avatar van bram1610
De minste cd van de Monkeys, vind ik. Heeft een paar geweldige nummers als Brianstorm, Fluorescent Adolescent en natuurlijk topper 505, maar een nummer als Balaclava (bah) wil mij niks doen.

Nee nee, geef mij maar Humbug

Groot gelijk! kan me eigenlijk heel erg goed vinden in je top tien en ook van '93 ..

Rizz
Ik vind het hele album van een hoog niveau, behalve Balaclava en Teddy Picker. Dat deuntje begon altijd snel te vervelen bij mij.

Toppers zijn 505, This House Is a Circus, Do Me a Favour en Fluorescent Adolescent is live nog leuker dan op de plaat.
Vind die voorkant echt super vet trouwens, net als de andere twee.

avatar van bram1610
My Addiction schreef:

Haha wat een toeval.
Maar wat ik niet zo goed snap is dat je zegt dat ik groot gelijk heb terwijl ik FWN eigenlijk een beetje af aan het kraken ben, maar toch heb je 5,0* gegeven en hem in je top 10 staan. Hoe zit dat precies ?

Haha wat een toeval.

Lol, omdat ik humbug ook beter vind dan FWN. En omdat ik ook het minste album van de monkeys vind, maar toch nog altijd een erg goed album

jonas-dewaele
En dan nog altijd 5 geven? voor het minste album van de monkeys?

jonas-dewaele schreef:
En dan nog altijd 5 geven? voor het minste album van de monkeys?

I just loooooooove the monkeys, kan het niet minder dan een 5 geven. Als iemand me vraagt wat hij van de monkeys moet kopen aan mij, zeg ik gewoon alles aja

Heb precies hetzelfde, alleen geef mij maar WPSIATWIM i.p.v. Humbug

avatar van 999Grey
Het verbaast mij dat 505 niet trots bovenaan het favorietenlijstje staat. De opbouw is simpel, syntesyser, dan zang, gitaar, drums. Het ene stuk nét even heftiger dan het vorige.
Voor een song van dit formaat neer te zetten door het gebruiken van 2 (!) akkoorden moeten de Monkeys een Nobelprijs krijgen.

999Grey schreef:

Dat inderdaad wel, slechts twee akkoorden, maar toch vind ik enkele nummers aan het begin nog net even wat beter.

avatar van Arrie
999Grey schreef:

Yvo

avatar van XeeGen
Het verbaast mij dat Do me a Favour niet veel hoger staat De opbouw vind ik zo heerlijk en de climax geeft mij elke keer weer rillingen. En ook de tekst zo rauw maar zo krachtig.

How to tear apart the ties that bind,
Perhaps fuck off, might be too kind,
Perhaps fuck off, might be too kind

Humbug is veel beter dan deze...

avatar van Dutchy
Lekkere muziek om los te gaan
505 is inderdaad een geweldig nummer, met 2 akkoorden zoiets kunne fabriceren is ongeloofelijk

Balaclava komt me de keel uit, de rest van het album is puur genieten!

avatar van pim556
Iets minder energie, iets meer diepgang. Niet een enorm verassend tweede album als je naar de vorige kijkt. Humbug was natuurlijk wel even heel wat anders.

Ben er nog steeds niet uit of ik de eerste of deze beter vind. Ik denk toch deze. Humbug vind ik iig verreweg de beste van de poolaapjes.
Benieuwd of ze dat niveau vol kunnen houden!

avatar van Snoeperd
Vandaag voor de schandalig lage prijs van 4 euro bij mediamarkt meegenomen, geen geld voor dit top album!

avatar van arwenevenstar
ik heb dit album als sinds 2008 en toch pas vandaag de Frank Sinatra referentie eruit gehaald...

I want to sleep in the city that never wakes up (old yellow bricks)
vs
I want to wake up in the city that never sleeps (new york, new york)
geen toeval lijkt me

benieuwd welke ik nog meer heb gemist, de enige andere die ik heb gehoord was uit het eerste album: and he told roxanne to put on her red light (uit when the sun goes down)
naar Roxanne (the police)