Zo veel albums geluisterd deze maand, maar bij geen van de albums is er een goede review uitgekomen. Dus daarom doe ik een review van een van mijn favoriete albums. Tot nu toe hebben we op deze website alleen maar Rock en Metal gezet en daarom zal het sommige mensen verbazen dat ik dit album ga reviewen: Pink Moon van Nick Drake.
Eerst wat informatie over Nick Drake: Hij is geboren in 1948 en bracht 3 geweldige albums uit: Five Leaves Left, Bryter Layter en Pink Moon. Alle 3 zijn aan te raden. Jammer genoeg maakte Drake na Pink Moon een einde aan zijn leven. Hij overleed door een overdosis van antidepressiva. Hij was slechts 26 jaar oud.
Dit album is voor mij zijn beste en ook de eerste die ik van hem heb gehoord. Het album is heel simpel: Gitaar en zang en een heel klein beetje piano. Ook een heel kort album, 28 minuten lang. Het album is in 2 uur opgenomen, dat is echt heel snel. Vanaf het begin word je gelijk geboeid door Drake in de titeltrack. Dit nummer werd bekend door een autoreclame in 2000.
Het album is erg kenmerkend voor zijn donkere sfeer. Dit kun je in de eerste 5 nummers heel goed horen. Horn is zo kort, maar echt heel erg mooi. Maar daarna komt een van de meeste trieste nummers ooit op plaat gezet: Things Behind the Sun. Het mooiste nummer van hem naar mijn mening. Geweldig gitaarspel en de mooie stem van Drake die je af en toe niet goed kan verstaan, maar dat was bij zijn vriend en ook muzikant John Martyn al helemaal (hij schreef een nummer voor hem na zijn dood, het is de titeltrack van het album Solid Air). Daarna begint het erg bluesy te worden met Know.
Na al die donkere nummers word het album op een vrij vrolijke manier afgesloten met From the Morning.
28 minuten genieten. Dit is muziek op zijn puurst.