Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino (2018)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Star Treatment (5:54)
  2. One Point Perspective (3:28)
  3. American Sports (2:38)
  4. Tranquility Base Hotel & Casino (3:31)
  5. Golden Trunks (2:53)
  6. Four Out of Five (5:12)
  7. The World's First Ever Monster Truck Front Flip (3:00)
  8. Science Fiction (3:05)
  9. She Looks Like Fun (3:02)
  10. Batphone (4:31)
  11. The Ultracheese (3:37)
avatar van JVT
JVT
Het lijkt IMO totaal niet op de tweede van The Last shadow puppets. Die vond ik geweldig, die was heel erg catchy en had hele fijne melodien.

JVT schreef:

Nee dit lijkt helemaal niet op TLSP.

Just as the apocalypse finally gets prioritised
And you cry some of the hardest hottest tears you never cried, multiplied by five
I suppose the singer must die

[ solo ]

Trouwens, de "goede" leak is er nu ook. Te vinden op de torrentzzz

Het kabbelt allemaal maar door het gehele album. Ik kan me wel voorstellen dat het een groeier gaat zijn ,en de tijd zal uitwijzen of ik dit album uiteindelijk zal gaan waarderen. Er staan buiten Four Out of Five gewoon geen echte knallers op. Dit album moet je meer dan ooit als geheel beoordelen. Zo voelt het ook wel hoor.

AM was een verzameling liedjes. Deze niet.

avatar van VladTheImpaler
UnknownPleasure schreef:
Nee dit lijkt helemaal niet op TLSP.

Hmm oke, ik dacht dat een beetje op te kunnen maken uit de artikelen die hier al waren gepost. Dan ben ik heel benieuwd wat ik vrijdag ga horen.

avatar van mattman
VladTheImpaler schreef:

Als je fan bent van Father John Misty, dan ga je dit misschien ook kunnen waarderen. Qua sound en songstructuur héél gelijkend aan elkaar. Father John Misty light dan wel.

avatar van JVT
JVT
Er blijven dan toch wat deuntjes hangen merk ik hier op het werk ?
Das goed nieuws, vooral de titeltrack

JVT schreef:
Er blijven dan toch wat deuntjes hangen merk ik hier op het werk ?
Das goed nieuws, vooral de titeltrack

avatar van jellecomicgek72
Staan toch wel een paar mooie nummers op eigenlijk... Batphone is m'n favoriet tot nu toe denk Ik.

avatar van jellecomicgek72
Maar eens inzetten op 3,5 sterren. Zoals JVT al zei: er blijven na een paar luisterbeurten toch wel wat deuntjes hangen.

Just as the apocalypse finally gets prioritised
I suppose the singer must die

[ solo ]

Trouwens, de "goede" leak is er nu ook. Te vinden op de torrentzzz

thrm

En bovendien nog altijd niet goed

Die was er allaaaang!

Nou dit valt wel mee hoor.
thrm schreef:

En bovendien nog altijd niet goed

Wat bedoel je hiermee?

avatar van bver
Eerste luisterbeurt achter de rug. Hoewel het potentieel in sommige nummers duidelijk te horen valt, was het geen makkelijke zit.

Hetzelfde gevoel had ik echter ook bij SIAS en dat is tot dusver mijn favoriete AM album. Laten we nog maar even wachten met een definitief oordeel en hopen dat het met dit album dezelfde richting uit gaat.

thrm
UnknownPleasure schreef:

Nou dit valt wel mee hoor.

Wat bedoel je hiermee?

Zie mijn rating.

thrm schreef:

Zie mijn rating.

Idd. Draak van n plaat! Sommige passen hun rating aan omdat het de Monkeys zijn. Geeft dit een andere bandnaam en dit album bleef onbeluisterd door velen.

coldwarkids schreef:

Nee hoor ik niet, vond AM en SIAS helemaal niet goed bijvoorbeeld. Denk zelfs dat ik kritischer ben omdat het Arctic Monkeys is en ook alle lage scores komen vooral omdat de mensen leuke riffjes en meezingrefreintjes willen horen omdat het de AM zijn. Precies andersom dus.

Trouwens, dit maar een half puntje lager dan de nieuwe Beach House?

coldwarkids schreef:

Alles beter dan die strontvervelende meezing refreintjes van AM. Nummers als 'One For the Road' en 'Snap Out of It' kan ik echt niet meer horen zo mierzoet. Dit album heeft iets ongrijpbaars wat ik altijd wel kan waarderen. Plus het is weer totaal iets anders wat ze doen.

En wat je zegt is vreemd want de mensen op musicmeter verwachten er juist vaak meer van waardoor de stemmen lager uitvallen.

SOAD schreef:

OnE fOr ThE RoAd - OEH OEH !
Cringe.

Inderdaad. Ongrijpbaar is wel een goede benaming voor dit album, alhoewel na vele luisterbeurten alles wel in elkaar lijkt te vallen.

SOAD schreef:

Das waar. Het is altijd nog beter dan AM maar tot nu toe laat ik mijn lp gesealed. SIAS en FWN zijn de beste platen.

avatar van Denniz78
Opnieuw geen slechte plaat maar ook opnieuw een plaat die me weinig doet. Ik hield van het eerlijke en rauwe van de eerste 3 platen maar de koers die de band daarna inzette kwam bij mij erg geforceerd over. Geldt ook voor de podiumpresentatie trouwens

Denniz78 schreef:

Ben het helemaal eens, begon me ook een beetje te ergeren aan Turner, terwijl ik er ook wel om moest lachen, maar ik vind dat dat hier op deze plaat ineens wel klopt.

Wat ook wel opmerkelijk overigens is is hoeveel artiesten je kan opnoemen die je er heel duidelijk in terug hoort:
Serge Gainsbourg, Bowie, The Beatles ( hoe vaker je het luistert hoe meer je het overal hoort ) maar ook Marvin Gaye, Elvis Costello, Roy Orbinson, Paul Weller etc.

avatar van Mark17
Afgelopen nacht, even na twaalven, dacht ik na over dit album. Stel je nu eens voor dat het 11 mei is, de band het album uitbrengt en de volgende dag bekendmaakt dat dit de A-kant was en dat er nog een B-kant voor ons klaarstaat. 30 minuten volledige chaos in de orde! Piano weg, riffjes terug en Josh Homme weer aan de knoppen à la Humbug.

Waarschijnlijk blijft het bij ideeën en moet iedereen het doen met TBH&C. Een album met veel lagen, uniek in de individuele song maar krachtig in zijn geheel. Zoiets? Vooralsnog was het nogal schrikken met die uit de bochten gevlogen falsetto's, de croonende stijl van Turner en de melodieën die op niets uitdraaien. Gewoon luisteren en maar wachten op een hoogtepunt. Het is er niet, maar dat wil niet zeggen dat er onder het boekwerk en oppervlak (van de maan) geen interessant nieuw pad is bewandeld.

Blijven luisteren allemaal!

avatar van OscarWilde
coldwarkids schreef:

En anderen zullen net verlagen omdat het Arctic Monkeys zijn, net zoals bij de vorige platen. Ik denk dat dat laatste trouwens voor heel wat gevestigde namen geldt. Is namelijk het punt van een bekende groep te zijn. Dat je een groter publiek hebt dat je albums ziet vanuit een bepaald persectief en gekend kader.

Deze plaat bevalt mij wel. Ik ben nooit zo’n fan geweest van de Monkeys. De sound is voor mij vaak net wat te hard en te ongenuanceerd. Persoonlijk vind ik het wel prettig dat het op dit album net wat meer zoekender/experimenteler en piano georiënteerd is. Bovendien een mooie vinyl uitgave. Niks mis mee als de plaat wat voortkabbelt. Ook omdat er genoeg valt te ontdekken als je er voor open stelt. Bovendien voelt dit album als coherent en minder als een verzameling rocksongs. In die zin begrijp ik wel dat ze geen singles hebben uitgebracht. Ik had na de eerste keer luisteren gelijk zin om het album nog een keer te draaien. En dat is voor mij altijd een goed teken. Of het album beklijft zal de tijd leren, maar voor nu zeer in mijn nopjes met de nieuwe tracks. Lucky me ?

[quote]aERodynamIC schreef:
....maar het probleem is dat Alex gewoon niet zo'n sterke zanger is. Op zich hou ik wel van dit soort nummers, maar dan moeten ze gedragen worden door een zanger met een apart, krachtig stemgeluid en niet het iele geluid dat ik nu te veel hoor.[8/quote]
Pardon? Niet zo'n sterke zanger? Iel stemgeluid?

coldwarkids schreef:

Maar jij zorgt er vervolgens bij sommige bekende(re) artiesten wel weer voor dat de balans hersteld wordt...

OscarWilde schreef:

Klopt, er zijn ook mensen die verlagen omdat het de Monkeys zijn en dat lijkt mij ook niet de bedoeling. Je moet niet beoordelen omdat het een bepaalde band is. Jammer want het beïnvloed wel het gemiddelde.

avatar van blur8
Mijn verwachting is juist, dat de nieuwe AM mij zeer gaat bevallen. De negatieve reacties lijken zich te concentreren opdat het oude geluid nog minder is terug te horen en de onverwachte manier van zingen. Stuk voor stuk details die juist maken dat er een avontuurlijk geluid is. Ik hoop op vernieuwing en niet op herhaling. en wordt dus op mn wenken bediend.....

avatar van OscarWilde
coldwarkids schreef:

Het blijft subjectief en hoe meer stemmen, hoe meer de extra positieve/negatieve elkaar in balans houden.