Digitalism - Idealism (2007)

Duitsland
Dance / Rock
Label: Virgin

1. Magnets (3:50)
  2. Zdarlight (5:41)
  3. I Want I Want (3:29)
  4. Idealistic (4:11)
  5. Digitalism in Cairo (4:49)
  6. Departure from Cairo (0:54)
  7. Pogo (3:46)
  8. Moonlight (2:52)
  9. Anything New (4:59)
  10. The Pulse (4:19)
  11. Home Zone (2:09)
  12. Apollo-Gize (2:20)
  13. Jupiter Approach (1:13)
  14. Jupiter Room (5:02)
  15. Echoes (3:38)
  16. Apollo-Gize [Breakbot 'Hypnotoad' Mix] * (4:37)
  17. Home Zone [Proxy Remix] * (4:34)
  18. The Pulse [DerDieDas Rmx] * (4:32)
  19. Apollo-Gize [Fred Falke Edit] * (3:31)
  20. Zdarlight (Rewind) * (5:13)
Ze hebben geloof ik nieuwe video van 'Idealistic' maar ik weet nie of hij officieel is

Link: http://www.youtube.com/watch?v=MTymArCW6Qk

Sven Bersee
Doet me af en toe sterk denken aan het grote Daft Punk. Dit is toch wat minder. Maar ik ben er absoluut nog niet uit met mijn cijfer. Hang nu tussen 3 en 4.

avatar van coolaid
Ik heb ze onlangs ook live gezien en luister nu heel anders naar de plaat. Ik vind die blonde zanger echt een 'menneke' met het charisma van een postzegel als hij begint te zingen. Helaas zit dat beeld nu in mijn hoofd en beïnvloedt imago ook mede hoe de cd klinkt. Dat is jammer want Zdarlight en Idealistic blijven coole nummers. Overigens vind ik heel weinig vergelijkingen met de Franse scène - Daft Punk en Justice rule

Op dit album zingt Tom Vek ook op een paar nummers mee.

JustaRascal
Te vet album, welke artiest heeft nog meer deze sound?

Kijk hier eens: http://www.last.fm/music/Digitalism

Je zou ook Ape-X van Adam Sky kunnen proberen. Erg vette plaat ook.

kaz schreef:
Ik vind dit echt n hippe cd. Luistert lekker weg. Hou wel van dit soort muziek, lekkere beat, leuke deuntjes e.d. Zit goed in elkaar.

'Hip', dat woord vindt ik nou echt goed passen bij deze CD, vooral als ik naar nummers als 'Idealistic' en 'Anything New' luister komt het woord goed tot zijn recht

avatar van Yamato
Wat een heerlijke sound zeg, hier word ik echt vrolijk van.

Sven Bersee
Eenzijdig album met wat leuke nummertjes erop. Geschikt voor aprilse dagen waarop je niet in een moeilijke stemming bent.

avatar van Yamato
herman schreef:
Op dit album zingt Tom Vek ook op een paar nummers mee.

Welke nummers?

I Want I Want en Pogo.

avatar van John Doe
Geweldige bezig daar ja. Helaas valt het album van de man nogal tegen.

Hoera voor de loopfunctie van de Pioneer-spelers.

Ik moest er bij de release ni van weten. Te eentonig, simpel, maar heb me misschien toch vergist. Niet zo subtiel maar wel erg doeltreffend op de dansvloer waarschijnlijk en daar dient het voor..

Wat een heerlijke plaat is dit. Vooral Zdarlight en Pogo springen er voor mij uit. 4,0*

avatar van Arno
Ok, na heel wat luisterbeurten wordt het tijd om hier ook maar eens iets te gaan posten.
Digitalism leerde ik vorige zomer kennen op de festivals, met name Dour en Pukkelpop. Vooral op Dour vond ik ze enorm goed.
Maar pas enkele weken geleden ben ik het album gaan halen in de bib, vooral omdat ik in maart opnieuw naar Digitalism ga, in de AB in Brussel.
Ik was zeer aangenaam verrast door Idealism. Het album weet mij over de hele lijn te boeien, en er staan naar mijn mening geen echt mindere nummers op. Vooral de eerste helft vind ik ronduit fantastisch. Het tweede deel is (met uitzondering van mijn favoriet The Pulse) zonder meer zeer goed.
Een van mijn favorieten uit 2007, 4,5*

Pogo is echt te vet.

Ollie
vind alles lekker van deze cd :~D
top plaat als je t aan mij vraagt!

avatar van sdr
sdr
Zdarlight omg

avatar van Mr. Digitalized
Zou de nieuwe Daft Punk geboren zijn? Ik vind het in ieder geval allemaal zeer goed klinken...

Ik denk niet dat dit te vergelijken is met Daft Punk, niet qua kwaliteit maar meer qua soort muziek, ik denk dat dit toch meer rock-invloeden heeft dan DP

Inderdaad.

Lost Highway
Ik sluit me aan bij wat gerre hierboven schreef, leuk om af en toe eens te horen maar verder te ééntonig en te simpel om het een hoogvlieger te vinden.
Idealistic en Pogo vind ik tot de betere nummers behoren.
Net als bij de meeste indiebandjes krijg ik bij de hedendaagse elektro een gevoel van, 'ach op zich wel leuk, maar de houdbaarheidsdatum ligt niet hoog'.
Ik hou wel van bands die (indie)rock en elektro combineren, maar helaas heb ik nog maar weinig overtuigends kunnen ontdekken.
Hetzelfde heb ik bij bijvoorbeeld LCD Soundsystem of Goose, leuk om eens te horen, ook live fijn, maar geen releases waarvoor ik meteen naar de winkel hol. Uitzondering vormt het debuut van 120 days, dat is een album dat me wel omver blaast.

avatar van Mr. Digitalized
Mja, muziek is een kwestie van perceptie. Het album van 120 days doet mij persoonlijk veel minder terwijl dat van digitalism mij omver blaast... En dat van die houdbaarheidsdatum zullen we pas kunnen concluderen binnen een jaar of 5

avatar van Mr. Digitalized
Na 'The 12 Inches' is er een nieuwe EP in zicht: 'Moshi Moshi', jammer genoeg alleen maar verkrijgbaar in japan dus dat wordt import...

Lost Highway
Ik ben hierboven misschien iets te kritisch, het is wel een prima debuut. Omver blazen doet me maar één nummer, en dat is Pogo.
De inspiraties zijn hierboven allemaal al blootgelegd; Daft Punk, een heel klein beetje Air, LCD Soundsystem, maar vooral ook New Order. Niet alleen Blue Monday, ook bij afsluiter Echoes moet er een belletje gaan rinkelen bij mensen die Movement in huis hebben.
Alleszinds interessanter en gevarieerder dan collega's Justice.

avatar van Arno
Zaterdag ga ik ze live zien

Lost Highway schreef:
..., maar vooral ook New Order. Niet alleen Blue Monday, ook bij afsluiter Echoes moet er een belletje gaan rinkelen bij mensen die Movement in huis hebben.

Een week of twee geleden heb ik Movement gekocht, maar ik heb 'm nog niet echt uitgebreid beluisterd. Wanneer ik dat doen ga ik zeker Echoes eens erbij beluisteren.

Lost Highway
Ik herken in Echoes een stukje uit The Him. En het einde van Digitalism in Cairo is ongetwijfeld sterk geïnspireerd ( om niet te zeggen gekopieerd ) van Blue Monday.