The National - Boxer (2007)

Label: Beggars Banquet

1. Fake Empire (3:26)
  2. Mistaken for Strangers (3:31)
  3. Brainy (3:18)
  4. Squalor Victoria (3:00)
  5. Green Gloves (3:39)
  6. Slow Show (4:08)
  7. Apartment Story (3:33)
  8. Start a War (3:16)
  9. Guest Room (3:19)
  10. Racing Like a Pro (3:24)
  11. Ada (4:03)
  12. Gospel (4:33)
  13. Blank Slate * (3:17)
  14. Santa Clara * (4:07)
avatar van kaj_666
Bijna 3 jaar na release staat ie weer gewoon op 12 in de rotatielijst... Normaal zou ik dat vreemd vinden, maar ik merk dat ik hem zelf ook nog gewoon bijna wekelijks nog weleens uit de kast pak

avatar van RensZ
Toen ik dit album voor het eerst luisterde was ik enthousiaster dan ik nu ben. Ik vind dit album heel erg sterk tot na het geweldige nummer Guest Room. De nummers daarna vind ik niet geweldig, daarnaast vind ik Squalor Victoria niet zo fijn.

Toch laat ik mijn 4* staan.

JanBetonde2e
ik vind het middenstuk(4 t/m 7) maar niks, maar de rest vind ik zeer goed, dus ik kom nu maar uit bij een 3.5, nog een ruime voldoende

avatar van De Daniël
Green Gloves en Slow Show "maar niks"?!?!? Heb jij wel de goede cd geluisterd?

JanBetonde2e
ja oke green gloves dan niet, sorry mijn excuses, ik was vergeten dat die er tussen stond

zicos
Dit is het enige album wat ik na één luisterbeurt absoluut in mijn top 10 moest hebben!! Na zoveel luisterbeurten nog niks aan kracht ingeboet. Vooral in de winterdagen erg mooi.

avatar van De Daniël
The National is dus ook ontdekt in Andijk!

avatar van Sander B.
Andijk = place to be!

avatar van De Daniël
Daar zijn mogelijk de meningen over verdeeld, maar toch een mooie nummer één in je persoonlijke top tien Sander

avatar van Daan0
Het album luistert lekker weg, iets te lekker. Na twee luisterbeurten kan ik nog niet bepalen, wat mijn favoriete nummers zijn. Ik weet in ieder geval wel dat dit album hoog gaat scoren. Ik zal later wel laten horen wat het is geworden.

avatar van hallo!
Ik vind het wel een leuk album, maar ik vind hem niet zo goed als de meeste hier blijkbaar. Misschien nog een paar keer beluisteren.

avatar van wvv89
@hallo!
Zeker doen, het kwartje valt wel!

avatar van rsca800
Slow Show vind ik echt geen mooi nummer in het begin, tot het zicht ontpopt in het midden van het nummer. Hoe een nummer prachtig en "lelijk" tegelijk kan zijn...
Voor mij is Apartment Story echt wel de uitschieter op deze plaat, hmmm.

avatar van Booyo
In mijn ogen net een piepklein tikkeltje minder dan Alligator, maar ook dit is echt een briljant album, stem verhoogd naar 5 sterren. Oh zo benieuwd naar hun nieuwe plaat...

Booyo schreef:

goed nieuws voor u dan, hij is vandaag gelekt!

Giraf de Piraat
Nou, ik heb de afgelopen dagen elke dag dit album een paar keer gedraaid als opwarmertje voor het nieuwe album, maar nu ben ik zo verslaafd aan dit album dat ik geen eens zin heb om het nieuwe album te luisteren haha. O, wat is alles goed zeg, met favorieten Fake Empire, Apartment Story en Gospel, begin, midden, eind en alles wat daartussen zit.... YIPPIEEEHHH!!!

avatar van hallo!
Ik doe er een punt bij. Erg leuk en ontspannend allemaal.

avatar van RensZ
Ik heb ook de neiging om er een half punt bij te doen. Op dit moment heb ik High Violet een 4.5* gegeven, maar dit album komt steeds meer in de buurt. De nummers die ik in het begin niet zo kon waarderen worden steeds beter en beter.

avatar van Sandow
Een tijdje gelden gaf ik deze 4.5, toen kwam High Violet en die gaf ik ook 4.5, nu luisterde ik weer naar Boxer en ik vind hem toch nog een beetje beter dan High Violet, ik kan hier echt niets op aanmerken dus worden dat nu 5 sterren.

avatar van stef212
Zou deze blijven groeien tot in de kist? Ik vraag het me echt af.

Giraf de Piraat schreef:

Nu ben ik precies hetzelfde aan het doen en ook ik vind inmiddels dat het nieuwe album toch even moet wachten: ik geniet nog volop van Boxer. En we zijn niet de enigen want Boxer staat weer in de huidige rotatielijst (op 24).

avatar van Reint
Als ik Mistaken for Strangers hoor denk ik, sterk nummer (fijne melodie), maar muzikaal wel erg afgezaagd (klinkt te veel als Interpol, Editors, White Lies...). Denken jullie dat de rest van de plaat mijn mening over de band verandert?

avatar van Boris1
Ja.

avatar van RensZ
Baseer je mening svp niet op 1 nummer.

avatar van MVW
MVW
Reint schreef:

Dit album uit 2007 klinkt teveel als een band die voor het eerst iets uitbracht in 2009 (White Lies)? Dan toch echt eerder andersom
Hetzelfde geldt voor Editors in mijn ogen/oren al zou je daar eventueel over kunnen twisten.

The National weet toch altijd een eigen en zeer sfeervolle sound te creëren. Dus luister dit album nog maar eens in zijn geheel en probeer dan minder aan die andere bands te denken

avatar van johanfcu
Ik ben zeer opgetogen. Deze plaat past mij als gegoten. Gisteren begonnen met luisteren en bijna elke toon op dit album weet mij te imponeren.

Een top album tot zover. Een paar nummers moeten nog bij mij aanslaan, vandaar nu een waardering van 3,5 ster.

avatar van johanfcu
Na een dag leren en bijna non-stop luisteren naar Boxer kan ik mijn stem alweer verhogen. Afgezien van de vele nummers die hier als favoriet worden bestempeld, zie ik in Brainy mijn favoriet.

avatar van Arrie
Reint schreef:

Zeker weten, ik vind Mistaken for Strangers het minste nummer van het album, omdat het me te Interpol-achtig is.

avatar van Reint
Arrie schreef:

Dat wilde ik horen.

Arrie schreef:

Klopt natuurlijk wat je zegt mbt de Interpol-vergelijking, maar 't is dan toch met een frontman die er wél in slaagt om wat betekenisvolle zinnetjes op de melodie te zetten. Mistaken for Stangers is op dat vlak toch wel één van de hoogtepunten in hun repertoire, alleen al daarom zou ik nu niet meteen gewag maken van een 'minder nummer'.