Snoop Doggy Dogg - Doggystyle (1993)

Label: Death Row

5. Tha Shiznit (4:04)
  6. Domino Intro (0:37)
  7. Lodi Dodi (4:25)

met Nancy Fletcher

8. Murder Was the Case (Death After Visualizing Eternity) (3:38)

met Dat Nigga Daz

9. Serial Killa (3:32)

met The D.O.C., RBX en Tha Dogg Pound

10. Who Am I (What's My Name)? (4:06)
  11. Tha Dogg Pound - For All My Niggaz & Bitches (4:43)

met The Lady of Rage

12. Ain't No Fun (If the Homies Can't Have None) (4:06)

met Nate Dogg, Warren G en Kurupt

13. Chronic Relief Intro (0:34)
  14. Doggy Dogg World (5:38)

met Tha Dogg Pound en The Dramatics

15. Class Room Intro (0:43)
  16. Gz and Hustlas (3:52)

met Nancy Fletcher

17. Checkin' (0:56)
  18. Gz Up Hoes Down * (2:22)
  19. Pump Pump (3:43)

met Lil' Malik

Zigstar
Ik denk dat je de essentie van mijn post gemist hebt.

EDIT: ik denk het niet, ik weet het.

Zigstar schreef:

Dat is natuurlijk de makkelijkste oplossing. Vind je't niet goed? Je snapt het niet.
Dat het allemaal voor de fun is kan wel goed zijn, maar daarom is het nog niet funny. Een uurtje bitches, ho's en niggers: ik zie er eigenlijk ook de lol niet van in, maar ieder z'n ding natuurlijk.

Snap ik, ik zal echt niet zeggen dat iedereen die het snapt het meteen goed vindt. Ik ken er genoeg. Maar aan zijn reactie te merken begreep hij het dus echt niet.
Als je het hebt over 'ze willen zoveel mogelijk scheldwoorden achter elkaar schreeuwen' dan vind jij dat ie het snapt? Als je al die teksten etc. serieus gaat nemen, dan is er iets erg mis.
Je moet wle iets weten van de 70's pimp-cultuur, de funkgeschiedenis etc. anders mis je de hele context.

En dan hoef je het nog niet leuk te vinden, maar dat is net zoiets als een gangsterfilm slecht vinden omdat ze er in schelden, tja.

en hier word ik ook nog steeds zot van. Wie bepaalt er wanneer je genoeg weet over een bepaald genre om er je mening over te *mogen* geven, tenminste opdat ze serieus wordt genomen? Vanaf iemand geluisterd heeft mag ie toch zeggen wat ie wilt erover?

Hij mag van mij alles zeggen, ik neem het alleen niet serieus.
Als ik een genre ga beluisteren waar ik niks mee heb en ik kom tot de conclusie ( na een paar albums') dat ik er geen reet aan vind, so be it.
maar dan ga ik niet het hele genre meteen als imbeciel afdoen en de liefhebbers als kleuters betitelen, dan ben je gewoon een kneusje.

Zigstar
Kos schreef:

Dat is waar.

Lost Highway
Bij dat laatste sluit ik me ook wel aan. Belachelijk dat deze discussie meteen draait naar 'het genre'. Alsof iemand die Coldplay slecht vindt ook meteen de gehele Briste popgeschiedenis in twijfel trekt. Ik vind dit gewoon een dramatisch slechte plaat, zowel in zijn genre als daarbuiten. En daar valt nu eenmaal weinig aan te doen.

Kos
Begrijp ik, zolang je niet komt met argumenten als

'de bedoeling hiervan is om zo vaak mogelijk de woorden Motherfucker - Shit - Nigger - Ass te gebruiken in `n zo kort mogelijke tijd .'

of 'een echte muziekliefhebber kan deze pleuraria dan ook met een gerust hart overslaan'

etc. want dan voel ik me dus wel aangesproken ja. Het is jammer dat ik zelf wel van Pink Floyd en Dire Straits houd anders kon ik ook eens een eind weg slap ouwehoeren. .

avatar van L_T_B
ricardo schreef:
Het word nodig tijd dat de bezem hier doorheen gaat volgens mij, want het gaat nergens meer over.

Inderdaad. Heel wat weggehaald.

Vriendelijk verzoek aan de heren "hip hoppers" om niet op elk anti/troll hip hop bericht te reageren.

(edit: en nog een paar berichten weggehaald door herman)

Ain't No Fun is het beste G-Funk nummer ooit! Ook van Doggystyle vindt ik

avatar van niethie
Ben normaal niet zo'n hiphop liefhebber maar dit vind ik erug lekker, heerlijke funky producties, Snoop heeft een heerlijke flow en de nummers zijn eigenlijk allemaal wel leuk. Je moet er echter wel voor in de stemming zijn.

3,5 sterren

Samen met the chronic van dr dre gewoon het allerbeste wat hiphop in die tijd te bieden had. Deze plaat is dan commercieel gezien goed getimed geweest, en extreem veel door de (verveelde) amerikaanse suburbs blanke kids gekocht. Dat was ook de grootste kritiek vanuit de zwarte gemeenschap op deze plaat omdat het vooral "the white kids" (die niets, maar dan ook echt helemaal niets met de ghetto levensstijl van doen hebben gehad) waren die de verkopen omhoog deden knallen. Maargoed, na te zijn gemolesteerd met de mc hammer en vanilla ice meuk was deze plaat (en the chronic) echt lichtjaren vooruit op alles wat ook maar enigsinds iets met rap te maken had. Gezien tijdsperspectief, moment dat deze plaat uit kwam en omdat snoop en dr dre zeer vooruitstrevend waren in die tijd (liever uitstekend gejat en goed in elkaar gemixt dan slecht gejat ) maximaal aantal sterren of wat er hier ook gegeven wordt. De plaat verdiend het gewoon.

petros1979 schreef:

Daarin was deze plaat niet bepaald de eerste.

avatar van gweah
Inderdaad niet de enige hiphop LP die massaal door the white kids werd gekocht. NWA daarvoor ook al en erna gebeurde hetzelfde met 2Pac, Wu-Tang, 50 Cent en noem maar op.

Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om.
Feit is dat bijna alle nummers klinken als klassiekers.
Echt een tijdloos album.
Fantastische Dre beats het hele album door en een Snoop die hier nog echt hongerig flowt.

En degenen die klagen over de inhoud begrijpen de hiphop cultuur en de context natuurlijk helemaal niet. Laten we daar maar niet teveel op ingaan.

Raekwon the chef
Dat is natuurlijk de makkelijkste uitweg: "Jullie begrijpen het niet", het blijven geen hoogstaande teksten, hoe je het nu wendt of keert.

avatar van gweah
Ik wil van Snoop ook geen hoogstaande teksten horen!

Iedere MC z'n eigen ding. Het zou niet werken als Snoop ging rappen als Common (aan welke Jay-Z verse doet dit mij denken?). Snoop moet gewoon rappen over bitches & ho's en dit album is het ultieme hip-hop album over bitches & ho's & gangsters.

Je moet de ironie natuurlijk ook een beetje zien.

avatar van T.O.
Ik vond de muziek uit het begin van die "Gin and Juice" clip altijd gaaf, weet iemand of dit uit een bepaald nummer komt?

avatar van PaulieWalnuts
Backslap schreef:
Beste album wat dre geproduceerd heeft , classic

Veelal geproduceerd door Dat Nigga Daz (als ik de geruchten moet geloven).

avatar van royals
Ik zat jaren te wikken en wegen of ik deze of Raekwon's OBCL nou beter vondt. Maar deze heeft het gewonnen. Dr.Dre's beats waren nog expectioneel (nog steeds maar iets meer commercieël en gepollijst) en Snoop had nog een flow die nu een beetje verdwaald lijkt te zijn. Death Row records domineerde de scene toen en iedereen is aanwezig op het album. Kurupt, Daz, Nate Dogg, Rage. Ze maken er een gezellig en swingend potje van. De teksten zijn natuurlijk zwaar fout en gaan over bitches, weed en nog meer bitches maar ik zing altijd de catchy hooks mee. Snoop & Dre is pure magie. Gin & Juice en het zangende intro van Nate in Ain't no Fun zijn mijn favorieten. 'When I met you last night babyy...'. Ik herriner me nog dat voor muziekles we allemaal een cd mochten meenemen. En dat de leraar For All my bitches and Niggaz nog opzette, en de verbijsterde glazen blikken van de meisjes waren prijsloos. Ik wacht nu al jaren op een tweede cd van Snoop & Dre maar...

RedLightCityBoy
Detox hopelijk, aangezien Snoop meedoet en Dr.Dre een perfectionist is die alleen iets uitbrengt als het geniaal is.

@royals, ik vind The Chronic eigenlijk een Dre/Snoop album

@redligtcityboy, ik hoop niet dat Snoop meedoet, want hij is momenteel geen niveau hoger dan soulja boy

RedLightCityBoy
Dr.Dre laat alleen maar goede nummers toe op Detox, geloof mij nou maar. en over Snoop's rapniveau valt te discussiëren, ik vindt dat hij met Ego Trippin een nieuwe sound heeft laten zien.

avatar van Jorge-E
RedLightCityBoy schreef:
Dr.Dre laat alleen maar goede nummers toe op Detox.

Inderdaad, zo heeft DJ Quik laten weten dat Dre al zo'n 400 nummers heeft opgenomen.

En ik denk echt niet dat Dre een nummer gaat kiezen waar Snoop country gaat zingen. Er zullen wel beter liedjes zijn om uit te kiezen.

RedLightCityBoy
Ja, en ik hoorde ook dat van die 400 beats, de minste al heel erg goed was.
Die worden dan gebruikt voor Eminem, Lamont of andere aftermath projecten.

avatar van No Surrender
400 is juist niet goed. Hij kan zich beter concentreren om 30 echt goeie nummers te maken, dan 400 waar die minder aandacht aan besteed.

RedLightCityBoy
Nee hij heeft in deze 9 jaar gewoon 400 geniale beats gemaakt.

avatar van No Surrender
Hij is pas sinds 2004 bezig met Detox....

No Surrender schreef:
Hij is pas sinds 2004 bezig met Detox....

Nee.

avatar van Devoo
Vroeger was ik helemaal weg van dit album, heb nog eventjes uit nostalgische redenen dit album opnieuw beluisterd. En ik ben weer verkocht. Gewoon een lekkere schijf, met geweldige nummers en geinige teksten.

Heb deze CD voor een euro bij de kringloop gescoord. Dat je dit weg doet, dit is echte masterlijkheid. Geluid vind ik tijdloos, stuk voor stuk klassiekers. Gin & Juice vind ik het best. Combineerd goed met chillen deze muziek.

Grappig dat altijd Dre's Chronic als momentum wordt genoemd, terwijl dit eigenlijk zijn Gfunk meesterwerk is. Op the Chronic staan hele goeie nummers maar ook mindere. Dit album is gewoon een groot feest. Een gangsterfilm in geluid, een conceptalbum zou dit in de rockwereld heten waarschijnlijk, een day in the Ghetto.

Net als ik hierboven ook al las, heb ik nooit begrepen dat Snoop hierna (ongeveer) zn magistrale luie flow is kwijt geraakt. Dat ie mindere producties kreeg van onder meer MasterP had daar toch niets aan mogen doen. Nu is hij inderdaad meer een soort Image als een Rapper. Hopen dat Dre hem maar weer eens strak aan de dogleash gaat leggen voor Detox!

In ieder geval; ein fumpf!*****

RedLightCityBoy
Voor de liefhebbers, er zijn nummer gevonden van Snoop Dogg voor Doggystyle en The Chronic (in '91)

Klik

avatar van Jorge-E