Linkin Park - Minutes to Midnight (2007)

Label: Warner Bros.

1. Wake (1:40)
  2. Given Up (3:09)
  3. Leave Out All the Rest (3:29)
  4. Bleed It Out (2:44)
  5. Shadow of the Day (4:49)
  6. What I've Done (3:25)
  7. Hands Held High (3:53)
  8. No More Sorrow (3:41)
  9. Valentine's Day (3:16)
  10. In Between (3:16)
  11. In Pieces (3:38)
  12. The Little Things Give You Away (6:21)
  13. No Roads Left * (3:49)
  14. What I've Done [Distorted Remix] * (3:47)
  15. Given Up [Third Encore Session] * (3:10)
  16. What I've Done [Live at AOL Sessions] * (3:29)
  17. Breaking the Habit [Live at Soundcheck] * (4:25)
  18. What I've Done [Live at Soundcheck] * (3:24)
  19. No More Sorrow [Live at AOL Sessions] * (3:45)
  20. Faint [Live in Japan] * (2:46)
clutch
Dan kun je beter naar goeie rustige muziek luisteren waarvan je in slaap valt

The Deftone
Als het goede rustige muziek is val je er niet van in slaap. Tenminste ik niet.

Ferre
Rammetje* schreef:
Ik heb niet veel zin om hier naar te luisteren. Hun single What I've Done vind ik al niks, en ik denk dat ik een beetje depressief wordt als ik verder ga luisteren. Bovendien kan 't waarschijnlijk toch niet tippen aan Hybrid Theory en Meteora!

What I've Done is maar een nummer van de 12. Die andere 11 kun je beter vinden...

En Rick Rubin heeft LP gewoon een beetje om lopen praten. Ik weet zeker dat het album beter zou zijn als ze die gast niet hadden laten produceren.

The Deftone
Ik vind persoonlijk What I've done nog t beste, wat ik vante voren niet verwacht had. En volgens mij hebben Chester en co. zelf ook de dollar tekens wat te ver in hun kop, en ligt t niet alleen aan Rick Rubin.

avatar van frankvankesteren
Helemaal mee eens

ik vind het wel een aardig album,
maar het is geen linkin park meer:S
het is nu meer alsof je naar rick rubin luistert dan naar linkin park.
hun oude stijl was vele malen beter.
hoewel de nummers
"Given Up"
"No More Sorrow"
"In Pieces (vette gitaarsolo)"
"The Little Things Give You Away"
toch echt niet mis zijn!
maar zoals hands held high, de text is wel super, maar het is zo'n levenloos nummer, alsof het op een begravenis is

de betere puber metal komt dit jaar van Enter shikari!!!

0,5
Hier kun je naar mijn mening echt Rubin niet de schuld van geven. WEL de platenmaatschappij en LP zelf. Rubin kan echt wel rauw produceren. Denk maar aan een Toxicity of een Christ Illusion, die toch echt niet te gepolijst zijn.
Nee dit is echt de inbreng van LP.

avatar van Ralph_Mennes
Heel verse plaat vind ik zelf. Er wordt lekker geexperimenteerd en dat verdient wel enige waardering. Het is alleen zonde dat juist de klasse van linkin park, de rap gecombineerd met de zang en de zacht-hard verhouding, te niet is gedaan door nummers als leave out all the rest en shadow of the day. Ik vind het wel goede nummers, maar te monotoon en te popachtig voor LP.

Het is een goede poging van deze superband, maar beduidend minder dan Hybrid Theory en Meteora.

What I've Done en Given Up zijn btw superplaten en typisch LP.

chaser schreef:
"In Pieces (vette gitaarsolo)"

Vette gitaarsolo dude..

avatar van simple simon
Ik wou even iets zeggen over dit album en het is uitgelopen op een soort reviewtje. Het is mijn eerste dus wees niet te hard, maar (opbouwende) kritiek is zeker welkom.

Ik vind dit een heerlijk album! Gelijk gekocht op de dag dat het uitkwam, want ik wachtte er namelijk al jaren op. Het album beviel mij uitstekend. De nummers voelde niet als de nummers die ik van de oude cd's kende, maar wat waren het dan?

Prachtige rustige nummers als Shadow Of The Day, Valentine's Day en natuurlijk het prachtige (en waarschijnlijk veruit het beste) nummer The Little Things Give You Away waarbij de geweldige stem van Chester uitstekend tot zijn recht komt. Chester had voor mij bij live-opnames al bewezen een mooie stem te hebben voor rustige nummers (zoals bij Breaking The Habbit en Pushing Me Away) en nu wordt er een groot deel van het nieuwe album daaraan besteed. Fantastisch!

Niet alleen Chester laat op dit album meer van zich horen, maar ook Mike Shinoda laat nieuwe kanten van zich zien. Hands Held High en In Between zijn aangenaam om naar te luistere en ik heb geen enkele kritiek op de zang van Mike.

Maar niet alleen rustige nummers.. nee na de mooie intro (met de goed gekoze naam Wake) volgde het best wel leuke Given Up, even later het krachtige Bleed It Out, op een goed gekozen moment het ruigste nummer No More Sorrow en voor het laatste nummer het overtuigende (en een van mijn lievelingsnummers) In Pieces. Ik vind persoonlijke ook dat deze nummers vaak onderdoen voor de nummers van eerdere albums en dat Chester z'n stem soms geforceerd klinkt, maar het is niet per direct slecht.

Niet de oude Linkin Park, maar wel eindelijk een nieuw album met mooie nummers dacht ik! Maar vele dachten er anders over. Op het internet wordt dit album afgekraakt alsof het nooit had mogen bestaan. Wellicht is mijn verhaal hier iets te gekleurd maar er van mij nog wel een beetje respect worden opgebracht voor de heren.

Live verwachtte ik van Linkin Park enorm veel en het was werkelijk waar nog veel beter. De perfecte mix tussen goed en oud. Alles klonk goed, het zat vol met kracht en Mike Shinoda had er werkelijk plezier in.

Gewapend met hun oude en nieuwe nummer en met volgens mij een album in het vooruitzicht dat niet onder doet aan Hybrid Theory (luister naar nummers als qwerty) is Linkin Park volgens mij, in tegenstelling van wat de rest van de wereld denkt, nog lang niet dood.

bro
clutch schreef:
Vette gitaarsolo dude..

is inderdaad wel leuk solo'tje, al stelt het niet veel voor uiteraard. moet ook niet want anders zou het niet meer bij de muziek passen.
(en btw. met vette gitaarsolo worden niet altijd solo's bedoeld zoals metallica die maakt, 'k vind de solo's van metallica niet eens altijd echt zo bijster goed. technisch gezien zijn ze misschien hogstandjes maar muzikaal gezien is het soms niet meer dan 'simpelweg' snel wat noten na elkaar spelen)

a ja, best leuk nummer. moet het hele album eerst nog wat meer beluisteren

1,0
Voor mij was dit een tegenvaller...Ik ben teleurgesteld... Alleen Given Up en No More Sorrow zijn nog goed. De rest vind ik veel te soft voor Linkin Park. Ik vind de rest van de liedjes wel goed, maar niet voor Linkin Park. Ik denk dat ze hun stijl iets te veel veranderd hebben...

avatar van BStylezZ
Tjah.. na Hybrid Theory en Meteora is dit toch wel even héél wat anders.

Na het harde HT en het iets softere Meteora is dit wel even schrikken.
Maar toch bevalt de nieuwe Linkin Park-sound me wel.

Heerlijke gevoelige nummers zoals In Between, In Pieces, Valentine's Day etc. afgewisseld met wat hardere nummers die toch nog echt een beetje de old skool LP touch hebben, zoals Given Up en No More Sorrow.

Misschien een iets te grote ommezwaai zo plotseling, en hoewel het compleet anders is dan de voorgaande albums, vind ik dit album erg lekker in het gehoor liggen.

avatar van NovaStar
Dit album is voor mij ook een echte tegenvaller. Het klinkt veel te poppy naar mijn smaak en vergeleken met de oude albums.

Het nummer 'Bleed it out' vind ik een positieve uitschieter op het album. (Hoewel het ook een heel andere sound laat horen dan we gewend zijn van Linkin Park.)
Het is een opzwepend, poppy klinkend rapnummer met wat (niet erg originele) gitaarloopjes op de achtergrond. Niet echt een topnummer, maar ik vind het (dankzij het opzwepende tempo) zeker wel een lekker nummer om te draaien.

avatar van Mark DJ
vind het ook echt heel jammer dat ze zo van stijl zijn verwisseld... heb hybrid theory en meteora heel lang en vaak met plezier gedraaid en altijd uitgekeken naar hun volgende album... dan komen ze er eindelijk mee en dan is het zulke rotzooi...

het is gewoon geen linkin park meer zoals het was... helaas

2* (dus wel slecht, maar staan nog wel wat leuke nummertjes op)

bwah, reudachtige verandering.. anders schreeuwen ze hun liedjes, net of ze dan pepers in hun 'poep' (mag niets vuil zeggen) gestoken hebben. nu hoor ik rustige stemmen. het blijft mijn lievelingsgroep.

given up, bleed it out, the little things you gave away en what i've done zijn schandalig goed dus ik geef 5*

avatar van Nick4
Weinig toe te voegen aan de comment van BStylezZ, behalve dan dat (ik vind dat) Shadow of The Day het beste nummer van het album is!

avatar van T37king
ik vind het een top album en what i've done is een fijn liedje om voor te luisteren een dikke 4 van mij

clutch
ik heb eigenlijk nog nooit een stemverdeling op MuMe gezien zoals bij dit album, wat een wisselvalligheid

avatar van Mr. Rock
Logisch. Veel mensen die het oude werk van LP wel goed of redelijk (zoals ik) vonden, zullen dit album niet zo hoog beoordelen. Een neutraal persoon die niet per se van nu-metal houdt zal dit misschien wel aardig vinden, een lekker rustig soft-rock album. Dan heb je altijd nog die LP-fans die hoe dan ook 5* geven, als de naam Linkin Park maar op de voorkant staat, en de anti-stemmers, die dit soort muziek altijd 0,5 geven. Dan krijg je een grote verdeeldheid ja.

klopt helemaal

wat wordt eigenlijk de volgende single?

avatar van Cynthia83
No more sorrow dacht ik. Ik vind het nieuwe album trouwens wel goed hoor, vind het wel lekker weer wat rustigers. Als ik ruig wil doen haal ik SOAD wel weer uit de kast ofzo

Elvan
Jaa of je haalt de oude LP uit de kast

avatar van Cynthia83
ja idd maar System of a Down is harder.

avatar van Nick4
Ik heb mijn waardering voor album nu al twee keer herzien. Eerst vond ik alleen de eerste helft goed (en No More Sorrow) en gaf ik het 3,5*. Daarna begon ik Valentine's Day, en In Between goed te vinden en gaf ik het 4*. Nu vind ik eigenlijk alle nummer wel goed tot heel goed en staat het albm op nr. 6 in mijn top 10 met een waardering van 4,5*

@ clutch: Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar!
Als het No More Sorrow wordt vind ik dat geen slechte keus, maar het is geen goede vertegenwoordiger voor de rest van het album (omdat ie veel harder is dan de rest van de nummers)

0,5
ik ben 6 jaar lang een grote fan van LP geweest, maar dit stelt me diep teleur. vroeger hadde ze nog nu-metal. nu is het gewoon commerciele POP :S

clutch schreef:
klopt helemaal

wat wordt eigenlijk de volgende single?

Bleed it Out

illnino schreef:

ehh.. ze zijn altijd al commercieel geweest

The Deftone
Klopt, toen waren ze commerciele nu-metal en nu commerciele pop.