Linkin Park - Minutes to Midnight (2007)

Label: Warner Bros.

1. Wake (1:40)
  2. Given Up (3:09)
  3. Leave Out All the Rest (3:29)
  4. Bleed It Out (2:44)
  5. Shadow of the Day (4:49)
  6. What I've Done (3:25)
  7. Hands Held High (3:53)
  8. No More Sorrow (3:41)
  9. Valentine's Day (3:16)
  10. In Between (3:16)
  11. In Pieces (3:38)
  12. The Little Things Give You Away (6:21)
  13. No Roads Left * (3:49)
  14. What I've Done [Distorted Remix] * (3:47)
  15. Given Up [Third Encore Session] * (3:10)
  16. What I've Done [Live at AOL Sessions] * (3:29)
  17. Breaking the Habit [Live at Soundcheck] * (4:25)
  18. What I've Done [Live at Soundcheck] * (3:24)
  19. No More Sorrow [Live at AOL Sessions] * (3:45)
  20. Faint [Live in Japan] * (2:46)
DonDijk
Mn vriendin vindt dit leuk. En ja, ze is ouder dan 18.

avatar van frankvankesteren
Tja nu sta je echt voor een dilemma

avatar van Mark DJ
learn to love

ik trek dit niet. vorige 2 albums waren subliem maar dit is teveel TMF voor mij - i quit LP. 2*

avatar van james_cameron
Tegenvallend album, zeker na zo'n lange afwezigheid. Op zich zijn de songs per stuk niet eens zo verkeerd, maar als geheel is het album veel te bedeesd en te veilig. Ook opvallend is de geringe bijdrage van rapper Mike Shinoda, de minimale inbreng van gitaren en het ontbreken van echt sterke songs. Veel bands maken met producer Rick Rubin een sterke plaat, maar helaas, Linkin Park is de uitzondering die de regel bevestigd.

Elvan
Oke eerst vond ik het album wel meevallen maar nu ik 'm nog een keer heb geluisterd na een lange tijd, vind ik het ook niks meer. Hun vorige albums blijven me nog steeds boeien en dat blijft nog wel zo voor een tijdje. Maar dit vind ik niet kunnen, ze hadden een eigen stijl en iets speciaals en dat hebben ze gewoon weggegooid. Als ze zo door blijven gaan gaan ze veel fans verliezen inc. mij!!!

Elvan schreef:

ik denk dat je dat over een paar maandjes niet meer zult zeggen

avatar van Cynthia83
Elvan, jij weet ook niet wat je wil........

Elvan
Hoezo weet ik niet wat ik wil ?

avatar van kaztor
Elvan schreef:
ze hadden een eigen stijl en iets speciaals en dat hebben ze gewoon weggegooid

Wat er niet is kan men niet weggooien.

douwens schreef:
Ik zelf heb wel eens lichte kritiek geleverd op OK Computer en dan beginnen die mensen op dit forum die menen muziek uitgevonden te hebben weer te zeiken.

Nogmaals, ieder zijn ding.

Daar heb ik vooralsnog weinig last mee gehad.

okay,dit was niet hun beste album,ik geef dan ook een 4*,nu dan,het album begint egt te vervelen,hands held high is zo slecht dat je gaat beginnen wenen,hun volgende singel word bleed it out,ik had liever given up gezien maarja,kijken wat het word

Elvan
Weet iemand ook wanneer hun nieuwe single Bleed It Out komt ?

Ollie
Ik vind dit albumpje lekker klinken, persoonlijk veel beter dan de vorige albums, maar dat komt vast doordat ik niet van dat vreselijke geschreeuw hou, ondanks breaking the habbit en in the end en numb/encore top nummers waren, ik denk dat ze met dit album veel echte fans verliezen maar ook fans trekken die eerst de muziek totaal niks vonden maar het nu toch wel lekker vinden klinken aangezien het wat rustiger is..

Raekwon the chef
ja, dit vond ik vroeger ook helemaal geweldig, ik heb Hybrid Theory inmiddels al jaren niet meer gehoord en dat wil ik graag zo laten, nieuwe single van hun vind ik niks aan, zag ze gister nog live op tv en wat heb ik toch eigenlijk een hekel aan die mix van 'nu-metal', rap en pop.

Vorige albums waren top maar hier gaat het toch wat mis. Ik mis hier duidelijk Shinoda die echt een te geringe rol krijgt in songs die niet meer dan doorsnee poprock zijn.

avatar van douwens
Helemaal mee eens, de combinatie van beide leadsingers maakte Linkin Park juist een leuke interessante band. Dit wordt nu teniet gedaan, waardoor het allemaal wat vlakjes wordt.

avatar van laurensio
Ik ben al een hele tijd fan van LP en lid van de fanclub (LPU), en vond alle albums altijd erg goed, vooral meteora en hybrid theory. Maar dit album weet me helaas niet echt lang te boeien. Er zitten een paar nummers tussen die me echt weer dat gevoel geven dat LP mij altijd heeft gegeven, de energie die er vrij komt bij bijvoorbeeld given up is echt voor mij onbeschrijfbaar. Maar aangezien er maar 3 à 4 echt dit soort nummers opstaan maakt het album een redelijk energieloos album, maar energieloos betekent niet slecht ofzo hoor, Leave out all the rest is ook een mooi nummer maar gaat in mijn oren gewoon heel snel vervelen. Dit geld ook voor In pieces, leave out all the rest, valtentines day, In between, shadow of the day en Hands Held High.
Het zijn allemaal geen slechte nummers, maar ze zijn zo saai. Te rustig en te niet LP hoewel een andere sound niet erg is. Het album heeft idd ook veels te weinig Mike shinoda en keiharde gitaren. Ik vind het goed dat LP heeft geprobeerd iets nieuws te doen, maar het is niet echt geslaagd. Maar doorgaan op de rap/rock sound leek me ook niks dus ja, wat dan? Nou niet echt dit dus. Pop/rock. Ik hoop dat LP het volgende album weer iets anders probeerd, veel succes daarbij.
Ik geef het album uiteindelijk 3*, Er zitten maar een paar echt slechte nummers op het album, en ook maar een paar echte goede, maar die goede zoals given up en no more sorrow zijn dan ook metteen heerlijk (:D).

P.S Dat linkin-park.nl en gezeik, ik zit er zelf ook op (heb niks over die 'neppe' musicmeters gepost hoor zoals zij dat zeggen. Maar wat je wel heel erg merkt bij linkin park (ook bij de linkin park underground) is dat als je kritiek uit op linkin park je dat niet in dank word afgenomen. Iedereen denkt dat omdat het je favoriete band is je ook metteen alle nummers en albums die ze uitbrengen leuk moet vinden en moet kopen en niet mag afkraken. Dat is nogal zwak, net als ik al in de comments las, ik vind het album niet zo goed maar toch 5* want het is LP. Je mag heus wel kritiek hebben op je favoriete band

dat is nu eens een goeie uitleg

Ferre
De nieuwe video Bleed It Out is uit.

avatar van sjwolbrink
het album is minder als de andere meteora blijft nummer 1
Het is jammer dat ze de slome nummers niet aan fort minnor overgelaten hebben en dit album weer een echt rock album laten zijn
voor deze keer kan het er mee door maar het volgende album moet weer echt linkin park zijn
ps. bleed it out, now more sorrow en what ive done kunnen er wel mee door

avatar van Shinobi
Lekker album, ik moest alleen wel even wennen aan What I've Done, maar na wat luisterbeurten vind ik 'm wel lekker klinken.
Het album is ietwat onsamenhangend, er zitten best wel veel verschillende nummers op. Zo heb je Given Up en Bleed it Out in de stijl van Hybrid Theory, rustige nummers als: Leave Out All the Rest, Shadow of the Day en The Little Things Give You Away.
Het is trouwens wel raar om Mike soms niet te horen rappen op nummers, bijvoorbeeld op What I've Done zingt hij alleen maar: Na, na, na en op Hands Held High zingt hij wat overigens wel goed klinkt.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

avatar van My Addiction
Totaal mee eens met laurensio!
maar ik vind the little things give you away het enige saaie goede nummer
en mijn TOTAAL skipnummer is toch wel hands held high,
teveel rap gewoon
linkin park supergroep maar toch waren de andere een stuk beter *3.5*

avatar van kaztor
Als ik zo eens de reacties lees kom ik alleen maar tot de conclusie dat Linkin Park niets meer is dan een boyband die zich eerst maskeerde als metalact. En zoals altijd bij dit soort bands gaat altijd na 2 of 3 albums dat masker af (in LP's geval na het 1ste al).

clutch
Klopt, LP deed eerst allemaal 'stoer' toen nu-metal zo'n hype was, beetje meelifterij dus. Nu dat geen hype meer is veranderen ze ineens hun stijl, beetje verdacht..

avatar van frankvankesteren
Compleet gelul... als je een live-optreden van nu met dat van 5 jaar geleden vergelijkt kan je juist niet anders concluderen dan dat zij als het ware hun 'roots' vastgehouden hebben. Live wordt dit album trouwens heel goed uitgevoerd, waardoor ik zelfs dit studiowerk ben leren waarderen. De opmerking dat dit een boyband is, is gebaseerd op stereotypering en niet op een objectief oordeel. Linkin Park vlamt nog steeds als vanouds, al kan ik me voorstellen dat mensen na enkele nummers te luisteren van dit album zijn gaan afhaken...

Ik geef het dan ook 3* en ik beweer heus niet dat Linkin Park super hoogstaande muziek produceert, maar ik wil best even een protest maken tegen het stereotype plaatje dat nu-metal altijd krijgt opgehangen, Linkin Park is wat mij betreft veruit de beste in dit genre wat mij ook niet altijd heeft weten te bekoren

frankvankesteren schreef:
...Linkin Park is wat mij betreft veruit de beste in dit genre

ja, en Sugar Lee Hooper is een anorexia-patient..

Ga eens luisteren naar Deftones, dat is pas een goeie nu-metal band, terwijl de meeste van deze bands steeds hetzelfde trucje doen (zoals Linkin Park) experimenteren zij met muziek en proberen echt een originele, eigen sound te creeëren wat een prachtig resultaat heeft. Het mooie van Deftones is ook dat elk album van elkaar verschilt, alleen daarom zijn ze al beter dan LP.

Ik denk dat jij jezelf behoorlijk tegenspreekt. Eerst spreek je van stijlverandering en vervolgens zeg je dat LP steeds hetzelfde trucje uithaalt. Ik denk dat dit album wel degelijk (te) veel verschilt van zijn voorgangers.
Ik denk dat het probleem met dit album is, dat veel mensen niet objectief naar de muziek kunnen luisteren zonder erbij te denken dat het Linkin Park is. Leave Out All The Rest, Shadow of the Day etc zijn allemal mooie nummers, maar omdat LP t maakt zou t niet deugen? Ik zie ook liever de oude stijl, maar ik vind het goed dat een band eens wat anders probeert.

avatar van frankvankesteren
@ clutch: toevallig heb ik Deftones al een paar keer geprobeerd.. en hoe experimenteel ze ook zijn, die muziek staat me gewoon niet aan

clutch
@musicbox: ok, met Hybryd Theory en Meteora deden ze steeds hetzelfde trucje, moet ik nou alles voorkauwen? nu zijn ze eens een keer van stijl veranderd, want 3 keer achter elkaar precies hetzelfde doen zou de fans wel heel erg gaan vervelen, dat moet LP ook gezien hebben.

The Deftone
Ik denk dat LP van stijl is veranderd omdat nu-metal nu niet meer zo populair is, en ze nu dus met zoiets als dit meer geld kunnen vangen.