Kempi - Rap 'n Borie (2007)

Alternatieve titel: Mixtape 2: Rap 'n Borie

Label: Top Notch

1. Intro (1:27)
  2. Nigga (5:56)

met Winne en Feis

3. Gedachten (2:00)
  4. Coke Moet Gepusht Worden (2:27)
  5. Bel Me (2:48)
  6. De Zoon (1:41)
  7. Spring (2:47)

met Klemma

8. Zwart in Mijn Zakken (4:16)

met Rocks en Miss Sophie

9. Rap 'n Borie (5:25)
  10. Je Weet Nix (3:14)
  11. Lau / Irie (2:36)
  12. Chicks Vinden Ons Leuk (2:36)

met Manny & Cocoras

13. Kom Nie Hier (4:03)

met The Opposites

14. Tuignegers (3:32)
  15. Lay Low (3:07)
  16. Zet Um Op (Baby) (2:50)
  17. Kutsysteem (2:28)
  18. Zoveel Stress [Remix] (1:21)
  19. Chill Met Mij (1:47)

met Loupy

20. Zoveel Stress (4:22)
  21. Geen Blood Geen Crip (5:38)

met Bloedserieus

22. De Dopedealer (2:38)
  23. Familie Lobi (1:40)
  24. Al Sla Je Mu Dood (3:12)
  25. Mixtape 3 Preview (2:12)
waxs schreef:
Omdat Akonner op TV heeft gezien dat Doggystyle goed is.

op Tellsell. Maar wat is precies jouw probleem?

avatar van WeSSeL..
Als jij zo zielig bent om een album een ander aantal sterren te geven dan dat je het eigenlijk waard vind haal je eigenlijk de hele intentie van de site naar beneden. Nu niet alleen gericht naar jou maar ook naar iedereen die haatstemmen geeft op dit terwijl ze het niet geluisterd hebben.

Akonner
Maar ik beoordeel dit album op een andere manier dan bijv. Doggystyle. In het weekend vind ik dit album 5 * waard. En dan gaat het mij er niet om of de teksten goed zijn. Puur objectief beoordeeld zou ik het idd 3* geven.

als ik echt objectief ben:

edit. geef het album een 3,5*

Dank je

avatar van Osiris Apis
Akonner schreef:
In het weekend vind ik dit album 5 * waard.

Was je zeker dronken?

0,5
heb em laatst live gezien en ik moet toch eerlijk zeggen dat het me weinig deed allemaal, vond het zelfs saai worden, en kon zn wanksta gedrag ook niet echt waarderen ofzo.en van een afstandje leek het net alsof hij Lil'John wou zijn ofzo!

avatar van WeSSeL..
Akonner is dit album weer aan het luisteren mensen, het is weekend. Album is echt een 5 waard.

JustaRascal
Oh mijn god, nu geven zelfs sticks en bangbang props naar kempi. Waar gaat dit heen.

Maarten||
Ik heb dit album nog niet gehoord en ik ben het nog lang niet van plan om het ooit te luisteren. Zou liever geen geld hiervoor uit willen geven, zelfs geen download. Als ik de titels al zie dan weet ik al wat ik moet verwachten. Wou ik even mededelen, hopelijk volgen meer en laten we dit album gewoon stil in het achterhoofd liggen.

Maarten|| schreef:

Toch zou ik Nigga (Remix) een keer luisteren. Dat vinjd ik stiekem een heerlijke track.

KSPR
21. Geen Blood Geen Crip
met Bloedserieus

Bodemloze put. Is het het waard om dit verder te luisteren?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Nee, dat is het eigenlijk niet. Verspil je tijd dan ook maar aan iets anders

raffael77
Dat deze gast nog zoveel stemmen krijg verbaast mij echt lol

Akonner
Het is gewoon lekkere muziek, niet hoogstaand met een trieste rapper. Maar het klinkt erg lekker. Dus die 2,87 snap ik wel.

avatar van BoordAppel
Tering zeg, dit is toch wel erg slecht. Goedkope dirty south beats en ongelofelijk slappe prutteksten. Ik vraag me af of ik dit een keer in zijn geheel kan beluisteren.

Dr.Greenthump
Kempi is mijn ''guilty pleassure'' ofja wat zeg ik ?! Vind hem eigenlijk wel dope

Ik bedoel, het is makkelijk om te liegen

Eerlijk gezegd, rapper ik vind je nep
Eigenlijk ben je geen vers waardig
Maar vandaag is de dag de oordeels
Dus maak ik van jou voor elke rapper een voorbeeld

sjongejonge zeg,een kind van 6 schrijft nog betere teksten!

XxJoshxX schreef:
sjongejonge zeg,een kind van 6 schrijft nog betere teksten!

Jij vast niet. Laat staan dat je het goed kan rappen op de maat van een beat.

Dr.Greenthump
Achja, de best stuurlui staan aan wal zullen we maar zeggen ...

avatar van waxs
pascal83 schreef:
Jij vast niet. Laat staan dat je het goed kan rappen op de maat van een beat.

let·ter·lijk1 (bn.)
1 precies overeenstemmend met het geschrevene of het gezegde => naar de letter, tekstueel, woordelijk, woordgetrouw, woord voor woord; figuurlijk

fi·guur·lijk (bn.)
1 beeldspraak bevattend => metaforisch, oneigenlijk, overdrachtelijk; letterlijk

avatar van ewalk
Deze Kempi is gewoon een grap. ik snap die Kees wel hij denkt dit verkoopt tegenwoordig goed dus spekt hij zijn kas. Niet originele beats af en toe wat Too Short, natuurlijk ver boven deze Kempi staat en af en toe wat westcoast shit. Dat we hier niet met een lyricist te maken hebben wordt al gauw duidelijk. Recht van de straat zo in de studio. Geen natuurlijke kunstenaar maar meer een statusnajager. Doekoe's en vrouwen... Althans zo komt hij op mij over.

Wat wil hij nu vertellen? Neger uit de achterstandswijk....bloedserieus? ja,ja. Bedroevend gewoon.

1 ster voor de beats en 1 ster voor de teksten.

2 *

waxs schreef:
let·ter·lijk1 (bn.)

fi·guur·lijk (bn.)

En je punt is?
Met die tekst van Winne is niks mis, een goede tekst hoeft niet doorspekt te zijn met metaforen om goed te zijn.

Daarnaast krijgen kortzichtige, kinderachtige en domme reacties, een kinderachtige reactie terug.

pascal83 schreef:

En je punt is?

over kinderachtige reacties gesproken, wie reageerde er eerder als een klein kind dat zn zin niet krijgt op mijn reactie?niet iedereen heeft dezelfde mening jongen, live with it!

Social_Mask
Het is liVe with it (denk ik )
En Waxs zn punt was dat Josh het figuurlijk bedoelde.

Ikzelf vind niks aan deze Kempi. Echt een kut MC. Zn clipjes beluisterd en vindt het zo slecht. Vind niks goed aan hem. Ali B is nog beter(of mss niet) Maar mijn punt is dat ik hem verre van goed vind. Zijn flow ligt mij niet, zn stem vind ik ook 2 keer niks en over de teksten wil ik al niet beginnen. Ik denk dat als ik dit album zou gaan beluisteren, ik aan dit mijn laagste stem ooit zal geven.

avatar van luc011190
Het is ook geen complex stuk dat moet ik Josh nageven, maar ik vind het binnen die track echt heerlijk klinken. De referentie aan een kind van XxJoshxX is dan wel weer erg ironisch.

XxJoshxX schreef:

Ik refereer maar eens naar het tweede gedeelte van mijn eerder opmerking.
Een loze opmerking als "een kind van 6 schrijft nog betere teksten" is ook gewoon louter bedoeld om reacties uit te lokken. Ik zal de U2 teksten eens kritisch analyseren en het vervolgens als "kinderlijk" betitelen in een topic. Ook ik krijg dan reacties van hetzelfde niveau.

luc011190 schreef:
Het is ook geen complex stuk dat moet ik Josh nageven.

Het merendeel van de muziek met tekst heeft geen complexe teksten.

avatar van Timo710
Ik heb wat meer kempi geluisterd en vind hem eigenlijk ook wel kut, op sommige nummers na, daar is hij dan opeens wel goed.

KSPR

Hoe komt die B.E.R. er toch op. Echt een doordachte line.

MattDamon2
Zoveel STress

Ik voel die track gewoon, de rest vind ik saai en afgezaagd Zoveel Stress vind ik mooi en Zet Um Op kan ermee door.