Neal Peart schreef:
Ik vind DT zonder Portnoy ( veel) minder en dat zul je misschien niet met mij eens zijn. Oké ik zal het niet meer benoemen als jou dat irriteert. Trouwens dit album is wel veel beter als hun vorige dat was een gedrocht.
Of het nou Portnoy is of Mangini, feit is echter wel dat er een ander tijdperk aanbreekt met een andere drummer. Die tijdperken van Portnoy en Mangini moet je niet met elkaar vergelijken. De albums met Mangini klinken anders maar niet echt minder dan met Portnoy. Ben het ook wel eens dat Mangini wat te statisch drumt ,maar als het zijn stijl is so what??. Het gaat om het totaalplaatje, Neal Peart de (helaas) legendarische drummer van Rush kan je ook niet vergelijken met Mike Portnoy en Mike Mangini. AC/DC is een uitzondering op die regel, Phil Rudd is daar de drummer maar z'n opvolgers Simon Wright en vooral Chris Slade doen niet onder voor Phil Rudd, dit terzijde. Ook de Awake discussie, okay toegegeven Awake behoort ook tot mijn favorieten, maar Falling into infinity ook en de vraag is wat heeft Awake wat Falling into infinity niet heeft???. Zoals bekend heeft Portnoy niet stil gezeten naast Sons of Apollo heeft hij ook een gelegenheidsformatie opgericht naast Portnoy is dat Derek Sherinian, Billy Sheehan en Tony Macalpine, Top muzikanten dus die alleen maar instrumentale muziek speelden van o.a. Dream Theater. Tot slot over Mike Portnoy heb ik aangenaam nieuws : sinds 2023 is hij terug bij Dream Theater en op 7 februari 2025 komt Parasomnia album uit met Mike Portnoy weer op de drums. Ik ben benieuwd of ze weer een beetje naar de sound terug gaan van de nineties. Het Distance over time album heb ik nog niet beluistert, ga dat zeker eens doen en dat zal ook met meerdere luisterbeurten gaan.