Queens of the Stone Age - Era Vulgaris (2007)

Label: Interscope

1. Turning on the Screw (5:20)
  2. Sick, Sick, Sick (3:34)

met Julian Casablancas

3. I'm Designer (4:04)
  4. Into the Hollow (3:42)
  5. Misfit Love (5:39)
  6. Battery Acid (4:06)
  7. Make It Wit Chu (4:50)
  8. 3's & 7's (3:34)
  9. Suture Up Your Future (4:37)
  10. River in the Road (3:19)

met Mark Lanegan

11. Run Pig Run (4:39)
  12. Running Joke * (2:58)
  13. Christian Brothers * (4:22)
  14. Going Out West * (3:24)
  15. The Fun Machine Took a S*** and Died * (6:55)
  16. Era Vulgaris * (4:20)

met Trent Reznor

17. White Wedding * (3:48)
  18. Needles in the Camel's Eye * (3:21)
  19. Make It Wit Chu [Acoustic] * (4:50)
  20. I'm Designer [UNKLE Remix] * (6:11)
  21. Era Vulgaris [Richard File Remix] * (6:06)

met Trent Reznor

22. Monsters in the Parasol [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:34)
  23. Misfit Love [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (6:41)
  24. If Only [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:43)
  25. I Think I Lost My Headache [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (6:10)
  26. Into the Hollow [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (4:13)
  27. Go with the Flow [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:22)
  28. Regular John [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (10:59)
  29. Avon [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:18)
  30. Song for the Dead [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (7:13)
avatar van Mr. B
Gisteren weer eens opgezet na een lange tijd, wat blijft het toch een verdomd lekker plaatje.

EVANSHEWSON schreef:
Voorlopig blijft dit één van de bands die ik enkel ken van naam, gewoon door die naam in de boekskes en op internet zo vaak tegen te komen, ik heb geen idéé hoe of ze klinken ??? Want : ik denk nog nooit één noot van gehoord, echt niet.

Proberen waard

davidqotsa
Als QotSA fan van het eerste uur is deze plaat toch enigzins een tegenvaller. Na maanden zenuwen en nachtjes slapen aftellen weet bijna geen enkele track mij te bekoren. De stijl staat me niet aan het is meer een droge ongezonde muur van geluid op (vooral) de laatste tracks op de plaat (run pig run en river on the road). Dus ik denk ik luister deze gewoon grijs, zal wel een groeiplaat zijn. Niet dus. 3's and 7's riffje kon me nog in het begin blij maken, klinkt me nu irritant in de uren. Een van de weinige pluspunten is Misfit Love, deze heeft gelijk een plaats gevonden in mijn, zeg, top 7 van QotSA songs. Bij de ellenlange intro staat het kippenvel over mn armen en kan ik niet stil zitten. Kortweg een van de beste rocksongs dit jaar en zwaar onderschat. Mede door de fantastische song weet bij mij deze plaat nog steeds een 3,5* te scoren, maar ik hou mijn hart vast als ze deze lijn doorzetten in hun stijl...

Denk het niet. Misfits Love is briljant maar 3's & 7's vindt ik ook brak.

tuktak
Pantaviar schreef:
Na 5x luisteren:

fase 5 is waar ik een beetje blijf hangen momenteel, het luistert leuk weg dit plaatje. maar het pakt niet echt. het stoort echter ook niet.
echt een plaat die ik opzet en een uurtje later verwissel met een andere plaat en dan denk, goh wat heb ik ook alweer geluisterd...

avatar van cinefiel
Tweede QOTSA-plaat die ik beluister. Kreeg niet direct de beste kritieken, maar ze kunnen mij allemaal wat, dit is best een zeer goeie plaat. Geen blijvertje, maar zeker de moeite waard. De teksten trekken misschien soms nergens op, maar hey, luisteren we daarom naar Queens Of The Stone Age? Nee dus.
Zalige gitaarlicks met een best wel geweldige drum leveren een resem mooie rocksongs op, zoals bijvoorbeeld opener 'Turnin' On The Screw' (=geniale drum), 'Sick, Sick, Sick', 'Make It Wit Chu', '3's & 7's' en 'Into The Hollow'.
Eigenlijk allemaal zeer de moeite waard, maar deze springen er echt uit.
Als dit een van de mindere van de Queens is, dan kijk ik al uit om die andere te beluisteren.
Een goeie 3,5 sterren

cinefiel schreef:

Inderdaad. Die zogenaamd gerenomeerde criticasters uit de blaadjes vergelijken zich altijd suf met voorgaande werk en zeuren er een end op los. Mij kan het niks bommen: Ik ben er dus ook gewoon achter gekomen dat je hier de beste kritieken leest. Het is wel goed dat er nog een band bestaat die lekker ongegeneerd doordendert op hun eigen wijze!

avatar van Leonard91
Jammer, voor mij klinkt dit album als teveel van hetzelfde. Er zijn een paar nummers die ik prachtig vind zoals Make It Wit Chu en 3s & 7s maar er zijn ook nummers waar ik niks mee kan. Vooral aan het einde lijkt het album helemaal nergens meer heen te gaan. Toch nog een 3,5 omdat wat middelmatig is voor QOTSA gewoon best goed is vergeleken met andere bands.

Aardig album, maar meer ook niet. Zij kunnen veel beter.

avatar van Mr. B
Oh luister eens naar The Fun Machine Took a S*** and Died, beter kan echt niet. Fantastisch groezelig nummer, wat begint als een soort zompige jamsessie en verderop uitgroeit tot een zeer krachtig nummer met prachtig semi flamenco gitaargeluid. TOP!

Vier sterren voor deze verbazend kleurrijke plaat. Vind het heerlijk hoe deze plaat afwisseling biedt. Persoonlijk kan dit mij veel meer boeien dan Lullabies, maar de drempel van deze plaat ligt wel heel hoog, en zo'n aparte creatie moet altijd een paar luisterbeurten op mij inwerken.

Mr. B schreef:

Inderdaad een tof nummer, maar ik vind het zo jammer dat het overduidelijk anders is geproduceerd.

Ik ga QotSa op 28 februari in de HMH voor het eerst live zien, wordt trouwens zowiezo mijn eerste rockconcert ever. Goed begin, en voor mij is het gratis want dit groentje wordt dan bijna 16, en die kaartjes zijn mijn lieve moesjes cadeautje

Ik vind het echt verschrikkelijk jammer dat Nick QOTSA heeft verlaten, in Lullabies herkende ik het niveau dat op Songs for the Deaf en R al nauwelijks terug, hier is het nog erger.
Songs for the Deaf was zo lekker rauw maar toch retestrak. Dit is gewoon zompig, slordig. Helaas, QOTSA was toch eerst een van m'n favo bands, maar vooral sinds deze plaat komt het nauwelijks meer tot een luisterbeurt.

avatar van kaztor
Eerlijk gezegd denk ik dat Oliveri niet al te veel toevoegde. Zijn schreeuwnummertjes waren altijd wel leuk, hoor, maar luister en vergelijk maar eens bv. hun side-projects. Mondo Generator vind ik persoonlijk nergens meer op lijken, maar Eagles Of Death Metal klinkt zeker als een band met bestaansrecht. Ik denk gewoon dat de QOTSA-sound evolueert, en daar kan je in mee gaan of niet. Ik ga er met hartelust in mee!

Dat Oliveri er niet bij zit heeft ie m.i. volledig aan zichzelf te danken en hij is om dezelfde reden toendertijd ook al uit Kyuss geknikkerd: Hij blijkt nogal 'onmogelijk' te zijn.

tomtom137 schreef:

Kan mij niet zompig genoeg zijn...heerlijk...

avatar van kerstboom3
Ik snap zelf wel dat mensen vinden dat de echte 'rock 'n roll' vibe weg is, maar ik vind dit toch wel het beste album van ze ook al ken ik de self-titled niet aangezien m'n geld op is. Maar met nummers als Turnin' on the Screw, en Misfit Love kan ik toch niet echt stil blijven zitten. Geweldig!

kerstboom3 schreef:
ook al ken ik de self-titled niet aangezien m'n geld op is.

Blijf nog maar even sparen voor dat album!

avatar van Opschuiven
davidqotsa schreef:
3's and 7's riffje kon me nog in het begin blij maken, klinkt me nu irritant in de OREN!!!.

avatar van Max Payne
Ik hoor niemand over Run Pig Run ?

avatar van kaztor
Zeker een van de beste nummers hierop.

avatar van ken90
beste album van de queens, er staat gewoon geen slecht nummer op.
Run Pig Run is inderdaad ook één van mijn favorieten.

Baltasound
Die openingstrack is ook erg strak

avatar van Arno
Fijn album, maar lang niet het beste van QotSA. De opener en afsluiter (op mijn versie is dat The Fun Machine Took a S**! & Died) zijn wel twee heerlijke nummers, maar daar tussenin vind ik het wat flauwtjes. Track 7 en 8 doen het boeltje even weer opflakkeren, maar ook niet meer dan dat.
Een 3,5* is hier gepast me dunkt.

avatar van Kos

Battery Acid. .

fuckin' rocks.

I second that:

avatar van coldwarkids
Ach ik vind dat QOTSA nog nooit een mindere of een slechte album heeft gemaakt, en dat hoort toch zeker niet op Era Vulgaris thuis.

avatar van coldwarkids
D-ark schreef:

I second that:

3x scheepsrecht

Pinkpopbericht verplaatst naar Queens of the Stone Age

Timothebizkit
Ik heb vandaag de ''European Tour Edition'' in huis gehaald!! Een paar remixes, een akoestische versie van Make It Wit Chu en Last but Cértainly not least een live cd : Na het PinkPop optreden zeker wel een welkome toevoeging.