Velvet Revolver - Libertad (2007)

Label: RCA

1. Let It Roll (2:32)
  2. She Mine (3:24)
  3. Get Out the Door (3:14)
  4. She Build Quick Machines (4:03)
  5. The Last Fight (4:03)
  6. Pills, Demons & Etc (2:54)
  7. American Man (3:56)
  8. Mary Mary (4:33)
  9. Just Sixteen (3:58)
  10. Can't Get It Out of My Head (3:57)
  11. For a Brother (3:26)
  12. Spay (3:06)
  13. Gravedancer (4:38)
  14. Don't Drop That Dime * (4:00)
  15. Messages * (4:46)
  16. Psycho Killer * (4:17)
  17. Gas and a Dollar Laugh * (3:17)
Joy
geen id wat ik bedoel maar ik dacht op mtv echt een nummer gehoord te hebben dat libertad heet, je hebt volgens mij wel gelijk wat titel betreft

dat mtv zit tegenwoordig zo met overboidge rotzooi aan info op het scherm dat je nog maar amper ziet wie de muziek maakt en welke titel

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Velvet Revolver

avatar van Pater-jan
Ik persoonlijk vindt deze plaat wel een tegenvaller t.o.v. contraband.
't Is net alsof de meerderheid van de nummers even rap rap bijeen gepropt zijn om uiteindelijk een album te verkrijgen...

Jammer, maar 'k hoor de band nog altijd even graag aan't werk als voorheen!

Strakke rock 'n' roll.

Samen met Audioslave beschouw ik VR als een van de betere rockbands van de afgelopen 5/6 jaren. Topmuzikanten, nagenoeg perfecte techniek zowel live als op studioplaten.

Toppers hier vind ik:
Let it roll
Get out the door
American man

yEYo!
Wat een tegenvaller.
Enige wat een beetje wat is is het nummer : Pills,Demons & Etc.
De single : She Build Quick Machines vind ik afschuwelijk, alleen die clip zegt al genoeg.
2.5*

avatar van Gleto
Het is naar mijn mening wel weer iets anders vergeleken met Contraband, maar het viel mij zeker niet tegen. Deze cd heeft wel mooie pareltjes zoals: The last fight, American Man en She mine. Met de luxere editie is het nummer Messages ook een aanrader!

avatar van Desert
Messages is een pareltje. Eigenlijk had dat zeker op de standaardeditie moeten staan. Prachtig hoe Slash die whawha-pedal gebruikt!

Ook de akoestische ritme gitaar is heel goed, niet zoveel variatie in het spel (beperkt tot een zestal akkoorden dacht ik), maar toch luistert het lekker weg.

Mr_White
Desert schreef:

Helemaal mee eens. Schitterend nummer en vele malen beter dan de meeste nummers op dit album. Ik was vooral teleurgesteld in het feit dat echt lekkere rock tracks ontbreken, met name nadat ik daar helemaal zin in had na Let It Roll.

Rizz
Heb erg genoten van dit album. Nummers als Let it Roll, the Last Fight, Spay, Get Out the Door hebben zich vaak in mijn oren weten te rocken. Can't get it out of my head is na 2 luisterbeurten genoeg om 9/10 overgeslagen te worden.

Voor de rest een heerlijk album voor Gn'r fans en andere fans van echt, lekkere en goede rock!

avatar van james_cameron
Wat tegenvallend tweede (en laatste?) album, met een allegaartje aan simpele rocksongs. Hier en daar een aardig nummer, maar als geheel maakt het album niet echt indruk. Muzikaal zit de plaat degelijk in elkaar en het is allemaal goed geproduceerd. Tekstueel laat alles evenwel flink te wensen over.

Een erg goede cd, beter dan 'Contraband'.

Scott Weiland is een betere zanger dan Axl Rose, dus wat dat betreft is deze band al beter dan Gn'R. Maar de nummers zijn ook gewoon goed te noemen, vooral 'She Mine', 'She Builds Quick Machines', 'The Last Fight', 'Gravedancer' en 'Messages'. Dat is toch wel beter dan bagger zoals 'Novemver Rain', 'Perfect Crime' en noem maar op van Gn'R. Ik was dus erg blij met Velvet Revolver, maar helaas komt aan al het goede een eind. Scott Weiland vertrok en nu moet men een andere zanger zoeken. De vraag is alleen, wie moet Scott Weiland opvolgen.

james_cameron schreef:

Maar je kan de teksten van Axl Rose toch ook niet serieus nemen? Zoals die van dat verschrikkelijke 'November Rain'... Och, wat heeft Axl het zwaar en dat terwijl één van z'n ex-vriendinnen toch wel flinke klappen heeft gegeven. En dan die 'Illusion' cd's... Daar staan toch ook heel wat nietszeggende nummers op? 'Perfect Crime', "November Rain', 'You Ain't The First', 'Get In The Ring' en noem ze maar op. Nee, geef mij V.R. maar, i.p.v. Gn'R, alleen jammer dat er momenteel niets van hen vernomen wordt.

avatar van richiedoom
Ik vond deze eerst altijd wat tegenvallen. Contraband vond ik altijd een stuk beter. Maar wat blijkt na allebei de platen asinds heel lang weer gedraaid te hebben? Ik vind deze eigenlijk een stukkie beter dan contraband. Op contraband staat te veel herrie en onzinnige teksten met een hoop gescheld erin. Dat word dan wel weer goed gemaakt door een aantal geniale songs. Maar Libertad is gewoon heel degelijk. Er staan niet echt grote uitschieters op maar ik vind eigenlijk niet 1 nummer erg zwak.
Ben benieuwd wat deze band nog van plan is. Ik hoorde dat ze nog steeds aan t zoeken zijn naar een nieuwe zanger, maar ja slash komt ondertussen ook met een solo album. Zal nog wel even duren voor we iets nieuws van ze horen, als er al iets nieuws gaat komen.

Rizz
Ik vind deze wat lekkerder weg luisteren dan voorganger Contraband. Gewoon een leuke rock n roll plaat met als enige uitschieter voor mij The Last Fight.

Casino Boogie
Let It Roll, American Man en Just Sixteen vind ik de toppers van deze voor de rest heerlijke hardrock-plaat. Niet origineel, wel leuk om naar te luisteren.

avatar van Ducoz
Lekker zaterdag avond plaatje, klinkt prima.
Geen echte hoog vliegers, maar ook geen echte diepte punten.
De plaat blijft een beetje op het zelfde pitje doorbranden.
Het klinkt een beetje zoals Stone Temple Pilots' laatste album, je kan dus inderdaad zeggen dat dit een beetje een Scott plaat is, daar klaagde Slash laatst over, dat Scott een bepaald album in z'n hoofd had en alles had uitgewerkt en de plaat alleen deze manier wilde doen.

Op het moment hoor ik hem weer voor de eerste keer in 2 jaar, begon van de week weer eens met Contraband, die iets harder en feller is.
Dit is gewoon een volwassen plaat geworden die lekker in het gehoor ligt, geen overdreven irritante Scott, want dat kan hij nog als eens...

Voor mij de hoogte punten:
Let It Roll, Last Fight, Pills and Demons, Just Sixteen en Grave Dancer.
De laatste is mijn favoriete Velvet Ballad achtige song.

De bonus mag er ook zijn, ik heb alleen Don't Drop that Dime en vind ik een vervrissende afsluiter van dit algeheel aardige Velvet Revolver album.

Ik verhoog hem toch weer van een 3.5 naar een 4

avatar van Madjack71
Onversneden rock 'n' roll, niet pretentieus maar rauw uit de speakers. Het verzet geen bergen, maar luisterd prima weg.

avatar van BoyOnHeavenHill
Zo enthousiast als ik was over Contraband, zo'n afknapper is dit vervolg. En de reden lijkt me duidelijk: er staat nauwelijks een fatsoenlijke dan wel memorabele melodie op het album, ik moet echt hard zoeken om er drie favoriete nummers uit te pikken. You know you're in trouble when… de covers eigenlijk de beste nummers van het album zijn. Enorme compositorische armoede dus, en dan houdt alles op. Uitzonderingen: Gravedancer en de aardige (en verrassende) ELO-cover Can't get it out of my head.

avatar van Ronald5150
De stap voorwaarts van "Libertad" ten opzichte van voorganger "Contraband" is dat Velvet Revolver een iets meer eigen geluid heeft. Op "Contraband" vond ik de liedjes teveel inwisselbaar. Het nadeel op "Libertad" is echter dat ik Slash minder overtuigend vind. Er bestaat wat mij betreft geen discussie over kwaliteit van Slash als gitarist, maar hij komt op "Libertad" minder goed uit de verf. Ik krijg ook het idee dat zijn gitaargeluid wat overgeproduceerd is. Dat heeft hij niet nodig. Scott Weiland heb ik als zanger niet echt hoog zitten, en dan verandert ook niet als gevolg van "Libertad". De plaat kent zijn momenten, maar is over het geheel zelfs nog iets zwakker als "Contraband". Spijtig om te moeten vaststellen dat een groep meer dan getalenteerde muzikanten te weinig heeft gehaald uit het project Velvet Revolver.

avatar van gigage
Als Scott weiland wat schreuwerig zingt dan klinktie als Alice in Chains zanger Layne. Doet die dat niet dan klinktie nergens naar. Verder lijkt het of slash alleen de soloos heeft ingespeeld met een can't be bothered with the rest attitude. Dat doetie tegenwoordig toch iets energieker.

avatar van Brutus
Nog slechter dan het debuut. Het debuut vond ik ook al niet bijzonder. Niet mijn band.
Messages, Get out the Door en Gravedancer vindt ik de enige geslaagde nummers.

avatar van gigage
E.L.O. cover (#10) is best aardig mislukt ook.