Rihanna - Good Girl Gone Bad (2007)

Alternatieve titel: Good Girl Gone Bad: Reloaded

Barbados
Pop / R&B
Label: Def Jam

1. Umbrella (4:35)

met Jay-Z

2. Push Up on Me (3:15)
  3. Don't Stop the Music (4:27)
  4. Breakin' Dishes (3:20)
  5. Shut Up and Drive (3:33)
  6. Hate That I Love You (3:39)

met Ne-Yo

7. Say It (4:10)
  8. Sell Me Candy (2:45)
  9. Lemme Get That (3:41)
  10. Rehab (4:54)
  11. Question Existing (4:08)
  12. Good Girl Gone Bad (3:35)
  13. Cry * (3:53)
  14. Haunted * (4:08)
  15. Disturbia * (3:59)
  16. Take a Bow * (3:49)
  17. If I Never See Your Face Again * (3:18)

met Maroon 5

Deze shit is echt niet van de tv en de radio af te krijgen lijkt het wel, ik mis een beetje de orginaliteit.

SuusxLoves
Beter dan de vorige, en ook veel commercieeler omdat er geen
reggea nummers meer zijn.
Ik vind het wel een goed album, met lekkere nummers maar ook een paar stomme nummers.
Mijn favorieten:
-Good Girl Gone Bad
-Disturbia
-Cry
-Haunted
-lemme get that

Irritante nummers vind ik: Shut up and drive, say it en question existing vind ik ook niet veel aan.

zucht dit is nou moderne R&B. waar is de jazz en soul uit de jaren 70 gebleven

FOB
Het begin van push up on me vind ik op een ander ouder liedje (andere artiest) lijken, maar ik weet niet welke liedje dat is! weet iemand het misschien wel?

Rihanna is knettersgoed

Bij ons op het werk staat nu 24/7 Slam FM aan, dus ik zeg het maar even: Van mij mogen ze haar met een raket afschieten naar de maan!
Elke single klinkt ziellozer en haar stem hoef ik dus echt niet meer te horen!!
Op basis van die singles alleen al verdient dit een vette 0.5!!!!

avatar van NewYorkCityLight
, ik heb ook altijd Slam FM aan, die remix van Disturbia komt daar inderdaad wel heel erg vaak langs.

Afgelopen week is ze bijna ingestort tijdens een optreden, toen ze ''Paraplu'' zong. Gek hè? Als je singles released alsof het pakken melk zijn.

avatar van Paranoid Android
0,5
under my umbrella ella ella ella ella
shut up and drive drive drive drive....

en haar stem!

avatar van Fieke_28
Ik vond Rihanna altijd nog wel leuk, maar nu begint de Rihanna-moeheid flink toe te slaan... Het lijkt wel of deze meid elke week een nieuwe single uitbrengt!

Misterfool

ik moet eerlijk toegeven geen slechtere artiest te kennen dan rihanna. alles wat zij zingt is afschuwelijk.

1,0
Ik was al Rihanna-moe na enkele singles. De nummers "Umbrella" en "Don't Stop the Music" van dit album zouden ermee door kunnen, maar ik word agressief van haar stemgeluid.
Misterfool schreef:
zucht dit is nou moderne R&B. waar is de jazz en soul uit de jaren 70 gebleven
Dit is voor mij de voornaamste reden waarom ik de muziek in de jaren '60-'70 globaal meer weet te waarderen, toen waren er nog geen overgehypte maar talentloze sterren als Rihanna.

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, in het begin vond ik haar nog bést een aardige zangeres (puur de stem, ze gebruikt hem alleen helemaal verkeerd en wordt natuurlijk zo nep mogelijk bewerkt), maar je kan gewoon niet onder haar uit komen en nadat ik Don't Stop the Music maandenlang heb moeten aanhoren op voormalig collegiale radio kan ik het mens geen seconde meer aanhoren. Nee, niet leuk.

thejazzscène
0,5 zou ik hier nu niet aan geven. Dit scheert natuurlijk geen hoge toppen al is een zin als 'disturbia is like a darkness in the light' wel heel goed gevonden.

Stukje uit de tekst van Disturbia:

No more gas in the rig
Can't even get it started
Nothing heard, nothing said
Can't even speak about it
All my life on my head
Don't want to think about it
Feels like I'm going insane
Yeah

It's a thief in the night
To come and grab you
It can creep up inside you
And consume you
A disease of the mind
It can control you
It's too close for comfort

Throw on your break lights
We're in the city of wonder
Ain't gonna play nice
Watch out, you might just go under
Better think twice
Your train of thought will be altered
So if you must faulter be wise
Your mind is in disturbia
It's like the darkness is the light
Am I scaring you tonight
Your mind is in disturbia
Ain't used to what you like
Disturbia

Ze heeft het misschien niet zelf geschreven, maar ik vind dit toch wel aardige teksten voor iemand die ook dingen als 'Pon de Replay' en 'Please Don't Stop The Music' zong. Bovendien vond ik de teksten van Umbrella ook best aardig.

Lost Highway
Om er maar eens een one-liner tegen aan te gooien : Dit is de meest overschatte plaat uit de popgeschiedenis.

avatar van musicman13
Stukje uit de tekst van Disturbia:

Lost Highway
musicman13 schreef:

zij schrijft haar eigen teksten niet

Dat beseffen en dan nog 5*? Maar ik zie dat je aan The Killers begonnen bent, dus er is hoop.

avatar van dazzler
0804 / RIHANNA - Don't Stop the Music

Gestroomlijd imago en dito muziek ... zie hoes.
Rihanna is even professioneel en gestreken als Janet Jackson.

Ze rijgt moeiteloos hit na hit, maar Don't Stop the Music kan me niet boeien.
De goedkope sample van Michael Jacksons Wanna Be Startin' Somethin'
irriteert mateloos en ritmisch geraakt het nummer nauwelijks van de grond.
Naar mijn smaak een draak van een dansnummer.

musicman13 schreef:

Dat zei ik toch?

avatar van musicman13

Dat zei ik toch?

ja hahaha verkeerd gelezen

#10 is nu weer de volgende single....

Volgens mij is dit het eerste album waarvan alle nummers, inclusief de bonustracks, op singles zijn uitgebracht...
Of; Ik zit er in ieder geval niet ver naast...?

Ach... Wat zou het haar boeien.
Het geld stroomt immers met bakken tegelijk binnen en dat is dus duidelijk waar het hier om gaat.

dazzler schreef:
0804 / RIHANNA - Don't Stop the Music

Gestroomlijd imago en dito muziek ... zie hoes.
Rihanna is even professioneel en gestreken als Janet Jackson.

Ik kan best aannemen dat het professioneel in elkaar is gestoken, maar het is haar stemgeluid dat mij de radio doet afzetten als ik haar hoor.

avatar van Arrie
kaztor schreef:
#10 is nu weer de volgende single....

Of; Ik zit er in ieder geval niet ver naast...?

Ach... Wat zou het haar boeien.

Al 8 singles van 1 album, hoezo uitmelkerij...

Dn!S schreef:
Disturbia klinkt zeker leuk. Ik heb toch wel respect voor Rihanna's arbeidethos. Ze lijkt geen moment rust te nemen. Toch ben ik bang dat de wereld binnenkort Rihanna moe gaat worden. Wat dat betreft had Disturbia misschien beter voor het najaar bewaard kunnen blijven.

How wrong I was. Momenteel is ze weer met twee featurings overal te zien en te horen en ze blijft gewoon rustig door scoren. Nu ook het bericht dat er nog een single uitkomt van dit album. Terwijl de vorige albums maar respectievelijk 2 en 3 singles hadden.

avatar van Dutchi
Doe nou niet net of ze nou zo ongelofelijk slecht is omdat ze in de top 40 staat... ik vind haar zowiezo wel een goede stem hebben en ze ziet er ook niet bepaald slecht uit . Maar wel ben ik het er mee eens dat veel van haar nummers slecht zijn, maar ik vind niet alles slecht. Disturbia, Rehab en umbrella vind ik toch wel lekker klinken.

avatar van Arrie
Dutchi schreef:

Tweede ben ik het helemaal mee eens!
Maar een goede stem? Ik vind sommige liedjes van haar ook nog wel luisterbaar maar dat is niet vanwege haar stem...

Dutchi schreef:
Doe nou niet net of ze nou zo ongelofelijk slecht is omdat ze in de top 40 staat... ik vind haar zowiezo wel een goede stem hebben en ze ziet er ook niet bepaald slecht uit ..

laten we zo zeggen dat muziek ook een goede instrumentatie moet hebben en de doorsnee onstijgen. bovendien moet er variatie in de muziek zitten zonder dat je het thema uit het oog verliest. een goed ritme en/of opbouw is vaak er vaak ook bij. Bij rihanna missen ze alle drie. Wat krijg je dan mainstraim pulp. en niet alles (wel het merendeel)wat in de top 40 is slecht. zo vind viva la vida een topnummer van een topband.

1,0
Hier ben ik volledig eens met Misterfool.
Ik heb totaal niets tegen mainstream op zich - Abba en Fleetwood Mac in de jaren '70 en Amy MacDonald en Duffy nu zijn voor mij schoolvoorbeelden van goede mainstream - zolang er goede melodieën, emotie en/of sfeer, goede zang en bezieling aan te pas komt. En dat mis ik allemaal bij Rihanna.

avatar van sq
sq
Hmm, ik sta wel redelijk alleen als ´oudere´ voor mijn positief oordeel over deze plaat. Ik vind de meeste nummers van deze best goed. Rihanna mag dan wat traditionele bezieling missen, en dan is het natuurlijk geen beste als je het beluistert als soul.
Wat ik hierin mooi vind is dan ook iets anders. Rihanna heeft iets zalig decadents over zich, een eigen impressie van een nieuw soort ´femme fatale´, met composities die weliswaar kitscherig zijn maar ook met een mooie drive erin, effectief strak. Ik vind dat mooi bij elkaar passen. Voor mij krijgt dat eenzelfde aantrekkingskracht als sommige oude witte disco (zoals Poussez of Musique). Meer dan alleen hitparade R&B voor mij.

avatar van Dutchi
LucM schreef:
Hier ben ik volledig eens met Misterfool.

Mee eens, Amy mc donald is goed. De nrs op haar album zijn allemaal goed... en hebben inderdaad veriatie en opbouw etc. En ik zeg alleen maar dat ik maar 3 nrs mooi vindt van rihanna, vind haar ook niet super Wat dan wel weer triest is dat ze die nrs zelf niet schrijft dus heeft dat niks met rihanna zelf te maken. Die nrs die ik leuk vind hebben allemaal zo'n lekker flow zeg maar, en zijn ook alle 3e R&B .