menu

Bruce Springsteen - Western Stars (2019)

mijn stem
3,70 (293)
293 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Columbia

  1. Hitch Hikin' (3:37)
  2. The Wayfarer (4:18)
  3. Tucson Train (3:31)
  4. Western Stars (4:41)
  5. Sleepy Joe's Café (3:14)
  6. Drive Fast (The Stuntman) (4:16)
  7. Chasin' Wild Horses (5:03)
  8. Sundown (3:17)
  9. Somewhere North of Nashville (1:52)
  10. Stones (4:44)
  11. There Goes My Miracle (4:05)
  12. Hello Sunshine (3:56)
  13. Moonlight Motel (4:16)
totale tijdsduur: 50:50
zoeken in:
avatar van Wallie1985
5,0
Dat is snel! Om middernacht verschijnt de eerste single 'Sundown'!
Ben heel benieuwd!

Bruce Springsteen’s Western Stars, New Studio Album Out on Columbia Records June 14

Bruce Springsteen’s first new studio album in five years takes his music to a new place, drawing inspiration in part from the Southern California pop records of the late ‘60s and early ‘70s. The album was recorded primarily at Springsteen’s home studio in New Jersey, with additional recording in California and New York. Columbia Records will release Springsteen’s 19th studio album on June 14. Western Stars will be available for pre-order on Friday, April 26.

“This record is a return to my solo recordings featuring character driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements," says Springsteen. "It's a jewel box of a record."

The 13 tracks of Western Stars encompass a sweeping range of American themes, of highways and desert spaces, of isolation and community and the permanence of home and hope.

The song "Hello Sunshine" and a video will be released just after midnight ET tonight.

Ron Aniello produced the album with Springsteen and plays bass, keyboard, and other instruments. Patti Scialfa provides vocals and contributes vocal arrangements on four tracks. The musical arrangements include strings, horns, pedal steel and contributions from more than 20 other players including Jon Brion (who plays celeste, Moog, and farfisa), as well as guest appearances by David Sancious, Charlie Giordano, and Soozie Tyrell. The album was mixed by Tom Elmhirst.


Bruce Springsteen’s Western Stars, New Studio Album Out on Columbia Records June 14 | Shore Fire Media - shorefire.com

avatar van itchy
4,0
Over dit album heb ik meer high hopes dan zijn vorige, afgaande op de beschrijving:

“This record is a return to my solo recordings featuring character-driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements,” Springsteen says in a press release. “It’s a jewel box of a record.”

De songtitels maken me minder enthousiast (voor zo ver dat kan). De hoes is alvast spuuglelijk, met hetzelfde bruinfilter dat veel van zijn recentere plaathoezen teistert.

johannesA
Titels van de nummers wijzen op een country album.

bennerd
Wat het ook is. ik ben siked. Jawel.

avatar van Tony
3,5
johannesA schreef:
Titels van de nummers wijzen op een country album.

Ze hebben het qua inspiratie over de Southern California pop records of the late 60's and early 70's. Dan denk ik aan strandcultuur, countryrock en psychedelica alla Beach Boys, Byrds, CSN&Y, Moby Grape, Love, Mamas and papas, Little Feat, Fleetwood Mac, Jefferson Airplane, etc.

avatar van Edgar18
Ik ben niet bepaald een Springsteen fan maar de tracktitels maken me wel nieuwsgierig!

avatar van Ataloona
4,0
Hello Sunshine klinkt behoorlijk fijn. Beetje country (inderdaad wel redelijk 70's west coast geluid, al had het ook zo op Devils & Dust kunnen staan) met pedal steel gitaar en strijkers. Dat laatste is nog een klein beetje wennen, maar die stem blijft fijn; The Boss begint aardig als een oude cowboy te klinken. Fijne rustige eerste single. Alvast een pak beter dan 80% van het materiaal dat op High Hopes staat.

avatar van vielip
2,5
Ben nog niet zo heel enthousiast. Als ik op de muzikale indicaties en de hoes af ga tenminste. Het zal niet meevallen om met iets beters als High hopes op de proppen te komen. Maar ja, het is en blijft Bruce hè...Ik hoop alleen dat het niet iets (teveel) in de richting van Devils & dust of Seeger sessions wordt...

Edit; net een stuk van Hello sunshine gehoord en dat klinkt heel erg fijn! Mooie instrumentatie (Pedal steel!) en Bruce z'n stem klinkt erg mooi en sfeervol.

avatar van viking1
2,5
Gaat mij net zo vielip.
Ben geen groot country liefhebber. 'n ingetogen album als Nebraska of devils and dust of ghost of Tom joad zou ik fantastisch vinden. In tegenstelling tot vielip vond ik devils and dust wel mooi. Ik heb minder met het zo bewierookte "magic" en in mindere mate working on a dream. Kan niet wennen aan de dicht geplamuurde sound, tekstueel en Muziekaal is de boss altijd prima. Ben erg benieuwd naar dit nieuwe album..... Maar vrees dat niets voor mij wordt. Maar we houden hoop en misschien valt dik mee. De hoes is in elk geval erg verassend en erg on Bruce Springsteen de boss staat er zelf niet op, meestal schitterend hij op de hoes hahaha.
Als het zoals Tony schrijft, inspiratie southern California. Of late '60 early' 70 zou kunnen worden, zal leuk zijn. Maar vrees toch meer country georiënteerde muziek. Was ook al niet kapot van zijn Ierse folk album. Maar goed het zegt wel veel over bruce zijn veelzijdigheid als top artist. En we kunnen niet alles leuk of goed vinden..... Zelfs niet van de boss. Voor iedereen zit er wel een of meerdere geweldige albums bij bij het al zo uitgebreide en fantastische discografie. We gaan het beleven.

avatar van dix
dix
itchy schreef:
De hoes is alvast spuuglelijk.

Ik zeg: iconisch.

avatar van TomPSV
Hello Sunshine is sinds vandaag te beluisteren. Erg mooi nummer!

avatar van DargorDT
Prachtig, gevoelig eerste nummer. Schitterende hoes!

avatar van cosmic kid
4,5
cosmic kid (moderator)
gastheerg, wat weet jij meer dan wij dat je nu al vijf sterren hebt gegeven?

gastheerg
De hoes krijgt 5 sterren. Als de muziek tegenvalt stel ik bij naar 4 of misschien wel 3

Net al in een restaurant:
kom ik binnen en doen ze vriendelijk : een 10
Voorgerecht geweldig nog steeds een 10
Krijg ik vervolgens een taaie doorbakken biefstuk valt het omlaag naar een 6-
Sluiten ze af met een weergaloos grand dessert lap ik de score weer op naar een 7tje

Zelfs als ik een plaat wel gehoord heb kan de score door de jaren gaan wijzigen.

Zeker bij Springsteen. Ik ben bij Born In The Usa eigenlijk afgehaakt. Ik had z'n eerste 4 albums (wat ik ook de fijnste serie vind) al in de kast staan voor iemand in NL überhaupt wist wie hij was.
Toch heb ik latere albums als Tunnel of Love en GOTJ meer en meer gaan waarderen en kom ik gewoon een volle punt hoger uit dan een aantal jaar terug.

avatar van GrafGantz
3,5
gastheerg schreef:
De hoes krijgt 5 sterren. Als de muziek tegenvalt stel ik bij naar 4 of misschien wel 3


Leuk geprobeerd, maar zo werkt het hier niet. Graag alleen stemmen als je een album ook daadwerkelijk gehoord hebt.

avatar van Rudi S
hoesmeter.

avatar van dix
dix
Hello Sunshine is wel ietsje schatplichtig aan Everybody's Talkin' van Harry Nilsson.

avatar van Zwaagje
TomPSV schreef:
Hello Sunshine is sinds vandaag te beluisteren. Erg mooi nummer!

Mee eens. Mooi nummer met country invloeden. Daar ben ik op zich niet vies van, maar ben wel benieuwd of dit nummer een voorproefje is van het hele album of dat het op zichzelf staat.

avatar van TEQUILA SUNRISE
4,5
Hello Sunshine is prachtig!
Mooi nummer van The Boss vooral met die pedal steel.

avatar van jerome988
4,0
Gedrochtje?
Doet me denken aan Queen of the Supermarket.

There Goes My Miracle - YouTube

avatar van TomPSV
Echt? Ik vind ‘m eerlijk gezegd heerlijk en is echt een nummer dat in je hoofd blijft zitten.

avatar van vielip
2,5
Oei, dit lijkt toch een lichtelijke teleurstelling na het prachtige Hello sunshine. Deze stijl van muziek vind ik weinig aan. Van iedere andere artiest dan Bruce zou ik het niet eens een tweede keer afspelen. De zanglijnen in met name het refrein lopen naar mijn idee niet echt lekker. De coupletten gaan op zich wel. Nee, al met al vind ik het nogal suffig en weinig spannend. Jammer!

avatar van fish
4,0
Coupletten klinken geweldig, met een mooie orkestratie. Maar het refrein, Bruce doet Engelbert Humperdinck; ai!

avatar van ni slecht
3,5
Bruce, is that you?

avatar van Mastroianni
4,0
Oei! Hello Sunshine was fijn, maar dit gaat niet de goede kant op.

avatar van Germ
4,5
Germ (crew)
Lekker potje kitsch is de nieuwe single There Goes My Miracle, niets mis mee wat mij betreft.

avatar van itchy
4,0
Ik kan het alleen al waarderen dat hij een iets andere richting in slaat. Hello Sunshine is meer kuntrie en bij There Goed My Miracle spat het glazuur van mijn tanden, maar hij komt er net mee weg. Deed denken aan zijn inspiratiebron Roy Orbison (singing for the lonely). Beide songs vind ik best OK, alleen is het tekstueel allemaal wel heel pover. Benieuwd naar de hele plaat!

avatar van Poeha
De nieuwe single is wel beter dan Hello Sunshine. Ben van beide nummers nog niet echt overtuigd. Ik hoop dan ook nog steeds dat hij nog eens een Lucky Town en/of Human Touch voortbrengt. Maar dat zit er waarschijnlijk niet meer in. Dit klinkt allemaal wat gezapig. Maar van Bruce kan kan ik wat meer hebben.

Martial
Afgaande op de hoes moet The Boss vroeger wat met Black Beauty hebben gehad

avatar van Johnny Marr
4,0
Prachtige hoes, vind ik. Dat kan alvast niet meer stuk! There Goes My Miracle vind ik ook best een leuk nummer, niks speciaals maar gewoon lekker. Ik denk dat dit beter gaat meevallen dan voorganger High Hopes, maar dat kan haast niet anders want dat was een regelrechte ramp van een plaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:03 uur

geplaatst: vandaag om 11:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.