Blu & Exile - Below the Heavens (2007)

Label: Sound In Color

1. My World Is... (3:41)
  2. The Narrow Path (5:09)
  3. So(ul) Amazin' (Steel Blazin') (4:39)
  4. Juicen' Dranks (3:45)

met Ta'Raach

5. In Remembrance of Me (4:04)
  6. Blu Colla Workers (4:31)
  7. Dancing in the Rain (4:26)
  8. First Things First (3:50)

met Miguel

9. No Greater Love (4:15)
  10. Show Me the Good Life (5:23)

met Aloe Blacc en Joseph

11. Simply Amazin' (3:30)
  12. Cold Hearted (3:12)

met Miguel Jontel

13. The World Is (Below the Heavens..) (4:27)
  14. You Are Now in the Clouds With (The Koochie Monstas) (3:49)
  15. I Am... * (7:26)
  16. Unlisted Bonus Track * (3:00)
  17. Bonus Beat (In Exile) * (4:26)
avatar van MJ_DA_MAN
Dat is tweedehands. Er zijn platen die al jaren out of print zijn, die tegenwoordig boven de 1000 eurie/dollar kosten.

avatar van Silky & Smooth
Jezus gaat mij net een beetje te ver

avatar van MAS
MAS
Show Me The Goodlife vind ik echt een van beste nummers ooit gemaakt!

avatar van zulumani
MJ_DA_MAN schreef:

was niet tweedehands. tweedehands was slechts 140 of 150 geloof ik

avatar van Silky & Smooth
Na elke luisterbeurt ontdek ik nieuwe leuk dingen op dit album. Soms bij de producties (dat Exile vaak het woord "Blu" in zijn beats verwerkt vind ik super!), maar voornamelijk bij de teksten van Blu. Die zijn stuk voor stuk geweldig. Hij verteld alles zo mooi zonder het ingewikkeld te maken. Ik weet dat bijna alle rapteksten gedichten zijn, maar hier voelt dat ook echt zo. Show Me The Good Life en The World Is (Below The Heavens) zijn de eerste nummer die mij zo te binnen schieten. Hoe Blu verteld over zijn angst om vader te worden is echt mooi verwoord. En het is ook wel eens leuk om een rapper te horen die niet zegt dat hij alles wat hij heeft bereikt dankt aan god. Wederom prachtig verteld in My World Is.

Heb hem inmiddels in mijn top10 (+ een halfje omhoog) geplaatst, want ik vindt alles gewoon echt goed aan dit album. De cover is prachtig, de beats zijn heerlijk en Blu is gewoon fijn om te horen. Hij lijkt mij echt een coole gast.

(spijtig dat dit album zo duur is... )

avatar van thgryda
Ik moest dit checken aangezien ik een erg grote fan ben van boy meets world van Fashawn. Vooral de producties van exile in combinatie met een uitstekende mc lagen me wel. Dat is op dit album niet anders na een luisterbeurt of drie weet ik al, dat ik iets gemist heb met dit album... 4 sterren , kunnen er meer worden

avatar van Silky & Smooth

Dit is een van favoriete albums geworden inmiddels, mede door de producties van Exile. Is dat album wat jij noemt ongeveer hetzelfde?

avatar van Chrisseh
Fashawn klinkt wel anders dan Blu, maar Boy Meets World wordt ook geproduceerd door Exile.

avatar van Silky & Smooth
Jaa i had al even gekeken, maar creëert Exile daar een soortgelijke sfeer?

avatar van Niek
Nee

avatar van Rhythm & Poetry
Inderdaad, alleen vind ik Exile op het album van Fashawn het ook erg verdienstelijk doen. Daar gaat hij namelijk een stuk eenvoudiger maar wel erg doeltreffend te werk.

avatar van Silky & Smooth
Okee bedankt. Heb youtube even gecheckt en ik denk dat het mij wel bevalt

avatar van thgryda
Boy meets world is echt wel top hoor, ik vind fashawn toch net een betere mc als blu. Ik vind net dat exile wel een uniforme sfeer creeert op het album van fashawn net als hier. Zoals R&P al zegt doet hij het daar iets eenvoudiger maar toch erg sterk, ik vind beide albums gelijkwaardig...

avatar van thgryda
Vraagje ik ken die sample en de beat van so amazing erg goed, van waar... ???

avatar van tovast
thgryda schreef:
Vraagje ik ken die sample en de beat van so amazing erg goed, van waar... ???

YouTube - The Blackbyrds - The Mother, Son Bedroom Talk

avatar van thgryda
Thx tovast dat is inderdaad het originele nummer maar wie gebruikt die sample nog... Ik ken hem van ergens anders

avatar van thgryda
Ik zit er dicht bij, in die track wat ik zeg : komt volgens mij ook de lijn : i dont write rhymes, i write checks met scratches erover als hook

edit : laat maar deed me blijkbaar denken aan cant hold the torch van busta om de een of andere duistere reden

avatar van Silky & Smooth
Die line zit volgens mij in Dilated Peoples - Back Again. Precies zoals jij omschrijft.

avatar van Stapler
Klopt.

Klopt inderdaad ja

avatar van nega
Die beat van Blu Colla Workers is echt vet.

avatar van Flipm0de
Een van de betere albums dit decennium!

Echt een hele verassing toen deze uit kwam. Blu is een MC waar veel mensen zich in kunnen verplaatsen.

Producties van Exile zijn genieten.

Draai deze plaat sinds zijn uitkomst wekelijks meerdere keren.

avatar van Flipm0de
Dancing In The Rain en The World Is (Below the Heavens...)

wereldtracks!

avatar van J.M.
Zwaar overdreven gemiddeld imo. Goed album verder hoor maar is dit nou zo bijzonder? Vind het allemaal veels te standaard en eigenlijk kan ik na vele luisterbeurten nog steeds geen track opnoemen waarvan ik denk damn! Maar goed, wel een dikke voldoende natuurlijk.

avatar van Silky & Smooth
Het bijzondere vind ik de perfecte samenwerking tussen Exile en Blu. Exile heeft erg leuke sampletjes verwerkt tot vrolijke en speelse beats die niet alleen gewoon erg goed zijn, maar ook nog eens gewoon alleen bij Blu kunnen horen. Hij heeft ze heel persoonlijk weten te maken. En over persoonlijk gesproken... Blu legt op dit album zijn hele levensverhaal en -visie bloot zonder onduidelijk te worden door veel omwegen en metaforen te gebruiken. Hij vertelt gewoon simpel en erg mooi zijn verhaal. Neem alleen Show Me the Good Life als voorbeeld. Zo mooi!

avatar van Srananbloke
Een tijdje geleden alweer dat ik kennismaakte met de lyrics van Blu en beats van Exile die inderdaad goed op elkaar zijn ingespeeld. Na elke luisterbeurt begon ik het album steeds beter te vinden. Een auto ongeluk heeft er echter voor gezorgd dat ik het album een tijdje links heb laten liggen.

2 maanden geleden genoot ik op een vrijdagavond van de wereld below the heavens...ongeveer een uurtje later lagen mijn vriendin en ik in shock in de berm, de auto van mijn vriendin was iets verderop in de sloot terecht gekomen nadat ze de macht over het stuur verloor. Gedurende de shock na het ongeluk en tijdens het verwerkingsproces dwaalden alle nummers van dit album door mijn hoofd, logisch ook als je ze nog maar net had beluisterd. Ik ging dit album automatisch met dat ongeluk associëren en besloot een tijdje niet meer te beluisteren voor mijn eigen bestwil.

Nu, 2 maanden later, kan ik de wereld below the heavens weer waarderen voor wat het is. Strakke beats, goede samples en nog betere lyrics. Alle nare herinneringen heb ik kunnen scheiden van dit geweldige album en dat was in mijn beleving hard nodig. Het is lang geleden dat ik zo'n geweldige klik had met een hip-hop album, en die klik wilde ik gewoon niet laten verpesten door zoiets. Mijn geest is weer vrij, en dit album is heerlijk

avatar van -marco-
Ben bezig dit album te verkrijgen, maar de onderhandelingen lopen stroef

Niet zo gek, blijft een limited cd'tje dit. Maar wil hem o zo graag in mijn collectie douwe!!

avatar van -marco-
Album aangeschaft via amazone. Nu hopen dat die uberhaupt en snel aankomt. You never know!

avatar van MJ_DA_MAN
Hopen dat ie aankomt Marco, maar eerlijk gezegd is het een beetje niets toevoegend om bij elk album neer te zetten of je hem gaat bestellen of graag wil hebben, daar hebben we namelijk niet veel aan. Beetje overbodige/non info.

MJ_DA_MAN schreef:

Is me anthousiasme, maar your right, zal het proberen te beperken