Blu & Exile - Below the Heavens (2007)

Label: Sound In Color

1. My World Is... (3:41)
  2. The Narrow Path (5:09)
  3. So(ul) Amazin' (Steel Blazin') (4:39)
  4. Juicen' Dranks (3:45)

met Ta'Raach

5. In Remembrance of Me (4:04)
  6. Blu Colla Workers (4:31)
  7. Dancing in the Rain (4:26)
  8. First Things First (3:50)

met Miguel

9. No Greater Love (4:15)
  10. Show Me the Good Life (5:23)

met Aloe Blacc en Joseph

11. Simply Amazin' (3:30)
  12. Cold Hearted (3:12)

met Miguel Jontel

13. The World Is (Below the Heavens..) (4:27)
  14. You Are Now in the Clouds With (The Koochie Monstas) (3:49)
  15. I Am... * (7:26)
  16. Unlisted Bonus Track * (3:00)
  17. Bonus Beat (In Exile) * (4:26)
avatar van Niek
Blu is een sterk MC, Exile een bekwame producer. Samen maken ze een prima plaat welke te weinig verrast om tot een echt hoge waardering te komen.

MAS
Voor de mensne die hem echt heel graag willen. Hij staat op discogs voor 75 euro.. Blu (2) & Exile (6) - Below The Heavens: In Hell Happy With Your New Imaginary Friend... - CD, Album for sale at Discogs

avatar van BZN
BZN
ik vind dit een van de betere hiphop albums!
rustige hiphop, hou ik van
geef dit album een 4,5

avatar van Osiris Apis
BZN schreef:
rustige hiphop, hou ik van
Vandaar Onyx in je top 10.

X-man
Dit album heeft me destijds verrast. Uit het niets (ik heb in ieder geval weinig promotie gezien) kwam er een album genaamd Below The Heavens. De cover was prachtig met een mooi kleurgebruik en de titels waren ook wel redelijk aanmoedigend om het een keer te luisteren.

Wat ik hoorde heeft me echt verbaasd, Exile, een producer waarvan ik nog nooit had gehoord, zet hier een fantastische plaat neer samen met Blu, die in mijn ogen echt een heel goede MC is. Zijn teksten zijn op bijna elk nummer gewoon perfect.

avatar van Jurrien
Ik luister dit album de laaste tijd weer heel erg veel en hij blijft genieten. Vooral Cold Hearted wordt grijs gedraaid.

kan je ook nergens meer kopen lol

avatar van hiphopisntdead
Jawel, op discogs voor 75 euro

avatar van kemm
Ben ik de enige die niet gruwelt van 'Juicen Dranks'? Er zijn betere tracks, maar die is toch ook niet mis hoor. Het heeft wel een heel andere feel dan de rest van dit heerlijke album, en valt daarmee een beetje buiten de boot, maar op zich is hij erg goed.

avatar van Outblasty
Lekker album! Lekkere melodieuze beats en Blu is gewoon een chille rapper. Niet heel erg spetterend vind ik maar een 7 is het zeker wel waard.

Mijn favoriete tracks zijn Soul Amazin, Dancing in the rain en Show me the good life.

avatar van thomjeej
Wat een heerlijk album! Alleen Juicen' Dranks en You Are Now In The Clouds zijn skippers, ook al heb ik ook wel eens geen zin in de bonus beats.
Producties zijn erg fijn, de beats hebben vaak goede samples en Blu heeft zich met dit album als één van mijn favoriete MC's bewezen.
Dit is echt Hip Hop hoe het hoort te zijn voor mij persoonlijk. Blu heeft echt wat te vertellen en weet dat ook op de goede manier te doen. Daarnaast hij heeft een lekkere flow en stem. Hierdoor komt de focus voor mij gemakkelijk op de lyrics te liggen met de beats als goede begeleiding. De beat en lyrics matchen ook goed qua stemming vind ik. Het is echt muziek waar je wat uit kan halen en die wat met je gemoedstoestand doet.
Zo fietste ik laatst terug van school, helemaal chagrijnig omdat ik een examenproject nogal verpest had en begon het ook nog te plensen. Maar toen kwam 'Dancing In The Rain' langs op shuffle en had Blu helemaal gelijk met zijn: I'm splashing in puddles like fuck a struggle I'm dancing in the rain.
Dat vind ik dus fijn aan goede Hip Hop, Blu deelt heel hier de wijsheden die hij in zijn leven heeft opgedaan, waar ik als 17-jarige natuurlijk nog wat van leren kan.
Wat ook een plus is, is dat het album een echt geheel is. Ik luister het dan ook graag als album, ook al heb ik het helaas niet in mijn bezit. Wat mij betreft is dit het beste Hip Hop album van de laatste jaren. Ik kijk echt uit naar Blu zijn solo album, als dat er aan komt.

^veel geluk als je hem wilt kopen

avatar van josbosvos
heel leuk album, Exile brengt mooie producties en Blu zijn raps zijn erg sterk op het album, ben daarentegen niet heel erg fan van de laatste 3 bonusnummers, 3,5 ster.

avatar van Booyo
Te vette hoes.. Zou ik als poster willen hebben! Heerlijke plaat verder, met So Amazing als uitschieter.

Ik vind The World Is veruit het beste nummer van het album.

avatar van thtboz
Ik vind het een prachtig album Blu en Exile passen goed bijelkaar. Exiles producties passen naar mijn mening perfect bij Exiles flow... Niks op aan te merken, behalve Juicen Dranks alleen toch vind ik het geen slecht liedje maar alleen wat minder dan de rest.

MAS
Weet iemand of deze op vinyl is verschenen?

Denk het niet.

Volgens Discogs is hij alleen uitgekomen op CD en een promo versie van die CD.

Gisteren was hij er nog eens te koop, voor maar 45 euro. Is wel al weg nu ://///

MAS
Dat had ik gezien maar ik vond 45 euro niet "maar" 45 euro. Ik kon me er vaag iets van herinneren dat ik een tijd geleden op discogs zag dat er ook een vinyl versie was maar misschien heb ik fout.

Booyo schreef:

Dat dacht ik ook al. Alleen het feit dat hij lachend voorop staat is al cool. Zegt voor mij meestal al heel veel over een album. En de rest van het design is natuurlijk ook heel mooi. Net als het album trouwens. Precies mijn muziek. Exile en Blu vullen elkaar mooi aan. Een goede producer met relaxte beats en een toch wel zeer goede rapper met een rustige flow. Ik geniet echt van deze plaat! Wel apart/leuk dat The World Is en You Are In The Clouds Now als twee aparte nummer staan vermeld.

(als je een poster hebt gevonden wil je dat dan melden? Anders bestel ik hem gewoon als foto zo groot mogelijk... lijkt me wel vet om aan de muur te hebben!)

Osiris Apis schreef:
Vandaar Onyx in je top 10.

Het één sluit het ander niet uit .

thtboz schreef:

Tsja, behalve dan dat het Blu's flow is hè, maarja dat zijn enkel details .

avatar van Niek
Tsja, wat moet ik hier over zeggen?

Laat ik positief beginnen: Exile is een topproducer, of tenminste: de producties van Exile op deze plaat zijn top! Hoewel mij naarmate de plaat vordert wel het gevoel bekruipt van een bepaald trucje dat steeds iets anders wordt uitgevoerd, doet Exile dat wel dermate goed, dat dit niet uitmaakt. Die schokkende geluiden die hij vaak gebruikt doen het bij mij erg goed en het samplegebruik is (hoewel hier en daar iets te veel op safe gespeeld) sterk.

Dan Blu: wat mij betreft beperkt hij zich tot het produceren; dat doet ie echt beter. Er is niets aanwijsbaar slecht aan zijn manier van rappen maar het onderscheid zich gewoon niet/amper. Ik kan ook niets noemen om hem te typeren. Nou ja; zijn fletsheid. Hij rapt heel gedegen en zijn raps zitten technisch prima in elkaar, maar hij pakt de aandacht niet. Ik heb niet het gevoel dat er een sterke persoonlijkheid achter de mic staat; slechts iemand die zijn uiterste beste doet om een voldoende te halen.
Enfin, misschien is het wel gewoon een stijl die mij niet ligt, maar het zorgt er wel voor dat ik uiteindelijk moeilijk de hele plaat kan uitluisteren omdat ik/hij me gewoon verveel(t).

Niettemin gewoon een dikke voldoende voor in ieder geval één van de best geproduceerde hiphopplaten van de laatste jaren.

Dancing in the Rain

avatar van VanDeGriend
Wat slowchat verwijderd

Track 16 is bij mij 3 minuten stilte

avatar van Silky & Smooth
Die bonus beat zal wel een hidden track zijn.

avatar van Silky & Smooth
Trouwens, die beat van In Remembrance of Me...

avatar van Outblasty
Ben ik de enige die Juicen' Dranks een vervelend nummer vind? nee toch. Ta'Raach rapt me daar echt iets te vaag, en ook Blu (of is dat Exile?) kan die beat niet redden, is me toch iets te abstract.

Verder natuurlijk wel een lekker album met een paar hele goede nummers en eigenlijk verder geen matige nummers.

avatar van Silky & Smooth
Mooi stukje tekst van Blu in My World...! De rest ook maar deze valt mij toch elke keer weer op!

avatar van zulumani
nog gewoon te krijgen via amazon.com hoor..
wel even 190 dollar neerleggen
ik download em liever paar nummertjes geluisterd op youtube, klinkt heeel erg chill.

avatar van Silky & Smooth
Vanwaar zo'n prijs Lees wel vaker hier dat cd's ontzettend veel kosten...