Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen (2019)

Australiƫ
Pop / Electronic
Label: Bad Seed

1. Spinning Song (4:43)
  2. Bright Horses (4:52)
  3. Waiting for You (3:54)
  4. Night Raid (5:07)
  5. Sun Forest (6:46)
  6. Galleon Ship (4:14)
  7. Ghosteen Speaks (4:02)
  8. Leviathan (4:47)
  9. Ghosteen (12:10)
  10. Fireflies (3:23)
  11. Hollywood (14:12)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
En nog zo'n release waar de handen voor op elkaar kunnen! Wat een feest dit jaar!

avatar van ArthurDZ
De meest on-Nick Cavese hoes die ik ooit gezien heb, maar ik ben niettemin benieuwd!

ArthurDZ schreef:
De meest on-Nick Cavese hoes die ik ooit gezien heb,...

Om niet te zeggen, pure new-age kitsch. Er staan nog net geen dolfijnen en eenhoorns op.

avatar van Shffl
Nick zegt: "Part 1 comprises of eight songs (children). Part 2 consists of two long songs, linked by a spoken word piece (parents)." ik ben heel erg benieuwd naar Part 2.

avatar van vinylbeleving
ArthurDZ schreef:

Edelkitch van het kaliber jehova illustratie.

avatar van aminam19
Zo! Zag dit niet aankomen, top nieuws. Nog geen singles uit zeker?

avatar van ZAP!
ArthurDZ schreef:
De meest on-Nick Cavese hoes die ik ooit gezien heb
Die leeuw heeft dat lammetje al in de smiezen hoor. En Jehova's hebben niks met roze flamingo's...

coldwarkids schreef:
Hopelijk is deze beter dan zn vorige twee!

Nóg beter lijkt me haast ondoenbaar

Dat hoesje

Mijn dag kan nietmeer stuk

avatar van Barney Rubble
Draak van een hoes; muziek zal gelukkig een stuk beter zijn. Althans dat vermoed ik.

avatar van mr-mucho
"It seems probable that the album’s title refers to Arthur Cave, Nick’s late son, who died at age 15 after falling from a cliff in Brighton."

Misschien probeert Nick Cave met de hoes een (positieve) draai te geven aan de dood van zijn zoon? Hij had immers een LSD trip... Het ziet er trippy en hemels uit. Maar je zou het ook als kitch kunnen beschouwen.

Ben heel benieuwd naar het geluid.

Hoes doet denken aan Marianne Faithfull - Horses and High Heels

Ik weet niet wat ik van het spoken word gedeelte moet vinden (ik heb daar niet zo veel mee).

avatar van Kaaasgaaf
Hopelijk is deze beter dan zn vorige twee! Ben benieuwd!
Ik vond de vorige twee juist bij z'n allerbeste werk behoren, maar dat is nu juist het mooie van deze artiest: iedereen heeft in dat onmetelijk rijke oeuvre weer andere favorieten. Afgaande op titel en hoes denk ik dat deze qua thematiek wel op de vorige aan zal sluiten, dat natuurlijk in het teken stond van zijn tragische verlies, hoewel die plaat grotendeels daarvóór al geschreven was. Ditmaal zal hij er wellicht echt op reflecteren, hoewel het natuurlijk nooit snel (en gelukkig maar) eenduidig wordt bij hem. In die zin verwacht ik zeker niet zomaar een rouwplaat. En hoe dat muzikaal allemaal zal klinken is natuurlijk al helemaal een raadsel. Nog elf nachtjes slapen en dan weten we 't. Wat een heerlijke verrassing ieder geval, had echt niet verwacht zo snel weer nieuw werk en dat terwijl hij zo druk is met z'n conversations-tour, the red hand files, etc. Waar hebben we dat allemaal toch eigenlijk aan verdiend?

Dat is haast onmogelijk

avatar van Slowgaze

avatar van Kronos
Ik zie als genre folk / rock staan. Volgens mij wordt het een vervelende zeurplaat.

avatar van Rudi S
Ah, dan is de genre aanduiding in ieder geval correct

Kronos schreef:

Net als zn vorige twee dus! Hopelijk niet zeg!!!!

avatar van Arrie
Van mij mag ie ook best weer eens losgaan. Al begreep ik dat er ook een derde Grinderman aankomt, dus laat Nick zich daar dan maar lekker op uitleven.

Slowgaze schreef:

Wie?

avatar van Venceremos
Als het op schilderen aan komt, vast niet.

avatar van jurado

Nóg beter? Wow! ?

avatar van mattman
Een slecht Nick Cave plaat heb ik nog niet gehoord. En de vorige 2 waren meesterwerken.

Om maar niet te zeggen: hier heb ik zin in.

avatar van dix
dix

dixlesie?

avatar van koosknook
dix schreef:
Ik las gootsteen

ja, kon je natuurlijk op wachten!

Jan uit Berlijn
Slowgaze schreef:

Dát is humor .

avatar van Mjuman
Jan uit Berlijn schreef:

Dát is humor .

In het geval van sloomblik eerder een retorische vraag

Wrathchild1
dix schreef:
Ik las gootsteen
Ik in eerste instantie ook .... . Laten we hoen dat de muziek niet van dat niveau is , maar normaal gesproken niet.