The Kinks - Are the Village Green Preservation Society (1968)

Alternatieve titel: The Kinks Are the Village Green Preservation Society

Rock / Pop
Label: Pye

1. The Village Green Preservation Society (2:54)
  2. Do You Remember Walter? (2:28)
  3. Picture Book (2:36)
  4. Johnny Thunder (2:30)
  5. Last of the Steam-Powered Trains (4:12)
  6. Big Sky (2:52)
  7. Sitting by the Riverside (2:25)
  8. Animal Farm (3:03)
  9. Village Green (2:13)
  10. Starstruck (2:30)
  11. Phenomenal Cat (2:40)
  12. All of My Friends Were There (2:26)
  13. Wicked Annabella (2:45)
  14. Monica (2:20)
  15. People Take Pictures of Each Other (2:18)
  16. The Village Green Preservation Society [Stereo Mix] * (2:49)
  17. Do You Remember Walter [Stereo Mix] * (2:28)
  18. Picture Book [Stereo Mix] * (2:38)
  19. Johnny Thunder [Stereo Mix] * (2:34)
  20. Monica [Stereo Mix] * (2:16)
  21. Days [Stereo Mix] * (2:56)
  22. Village Green [Stereo Mix] * (2:11)
  23. Mr. Songbird [Stereo Mix] * (2:28)
  24. Wicked Annabella [Stereo Mix] * (2:44)
  25. Starstruck [Stereo Mix] * (2:22)
  26. Phenomenal Cat [Stereo Mix] * (2:39)
  27. People Take Pictures of Each Other [Stereo Mix] * (2:26)
  28. Days [Mono Single] * (2:52)
avatar van Zachary Glass
Toen ik ooit stelde dat The Kinks "een zwaar onderschatte groep" waren - lokte dat reacties uit in de trant van:

"Onderschat? Ben je van je lotje getikt? "Waterloo Sunset", "Lola", "Dandy", "Dedicated follower of fashion", ... allemaal wereldhits! En jij zegt dat ze "onderschat" zijn? "

Inderdaad - bovenstaande nummers zijn gegrift in het geheugen van menige medemens

De langspelers van The Kinks zijn echter een minder gunstig lot toebedeeld. Deze plaat haalde zelfs de top 100 niet in Groot-Brittanië. Construeer zelf een zin met vergeten - promotie - waardeloos Pye-label

De misvatting dat The Kinks een "singlesgroep" waren, is een steek door m'n hart

Neem - deze plaat - een "conceptplaat" (vreest niet, onversaagde medemens - er worden hier geen van-de-put-gerukte verhalen over diepzeeduiken, vismayonaise & dol geworden penguïns in tanks in songs gegoten ) over de samenleving.

Music-hall, variété, blues, ... allemaal te vinden op deze plaat.

"Do you remember Walter?" een prachtig nummer over een nobody die denkt dat hij een heuse somebody is.

Kijk - daar zat Walter vroeger op z'n kruk bij de bar, belerend leuterend over de "waardeloze & zakkenvullende politiekers", "het krasselend nationaal voetbalelftal", enz ... en nu groeit er gras op z'n buik. We willen hem wel missen - maar sja ...

400 Belgische frankskes gekost ... een goede investering

Yeah, the kinks rule!

Zachary Glass schreef:

400 Belgische frankskes gekost ... een goede investering

ook net gekocht, inderdaad schitterend album.
Heb ook "Something else" mee, maar nog niet geluisterd.

Als ik deze goed vind, heb je nog aanraders (van The Kinks of aanverwanten?)

Tonyvdb schreef:

Als ik deze goed vind, heb je nog aanraders (van The Kinks of aanverwanten?)

Euh ... Muswell Hillbillies (kijk 'ns naar de hoes ).

Face to Face bevat een paar gruwelijk mooie liedjes: "Too Much On My Mind", "This Is Where I Belong", "Fancy", "Little Miss Queen of Darkness", ... de rest is ook van puike kwaliteit

En "Arthur or the decline ..." klinkt ook puik. "Yes Sir, No Sir", "Shangri-La's", ... maar die moet ik maar 'ns in zijn geheel beluisteren

avatar van Music4ever
Gisteren de 'Pye Album Collection' ontvangen, echt een prachtcollectie bestaande uit 10 Kinks cd's tussen '64' en '71'.
Ik had niet verwacht dat The Kinks zóveel goede (onbekende) nummers hebben gemaakt. Iedereen kent de hitjes van ze natuurlijk wel maar er is erg weinig over hun albums bekend.....................absoluut ten onrechte. Neem dit album bijvoorbeeld........echt alle (!) nummers zijn goed. Over alle melodieën is nagedacht en die stem is echt prachtig. Ik vind het dan ook moeilijk om een 'favoriet' te noemen. Waarschijnlijk ga ik toch voor 'Mr. Songbird' omdat het schitterend mooi is om die fluit samen met die gitaar en piano (prachtige gezongen ook) te horen.
Dit is -denk ik- waarschijnlijk hun beste maar ik vind de anderen ook top en weinig onderdoen voor de deze plaat. Waar ik eerst nog niet helemaal zeker van was weet ik het nu (na aanschaffen van collectie) zeker: The Kinks zijn een beetje ondergesneeuwd door The Beatles en The Rolling Stones................onterecht!!!

avatar van avdj
Vandaag geluisterd in z'n geheel. Mooi album. 4* Ik denk dat ik overweeg de Pye Album Collection dit jaar aan te schaffen.

avdj schreef:

Daar zul je absoluut geen spijt van krijgen!

avatar van John Doe
Tenzij hij daardoor de maandelijkse stereo-aflossing niet meer rondkrijgt. Wel heb je dan nog te eten, tenminste als ze die taart er echt bijleveren.

avatar van avdj
Ach...is een prima verjaardagscadeau denk ik
Jammer genoeg zijn de hoezen van slap karton.

avatar van John Doe
Taart ook altijd in slap karton dus dat zit wel snor, alleen niet op gaan zitten in de bus en kaarsjes voortijdig inslaan

Waarom heet het inhemelsnaam de ''Pye''-collectie?

John Doe schreef:

Waarom heet het inhemelsnaam de ''Pye''-collectie?

Omdat het label dat The Kinks huisvestte "Pye" heette

avatar van avdj
Inderdaad. Het zijn alle albums onder het label Pye. Wel grappig dat ze onder andere Chinese hoezen gebruikt hebben. Het LP effect is wel erg versterkt. Ook de CD afdrukken zijn namelijk zolals bij de oude LP.

avatar van John Doe
Aah, dus een traditie met die taart Veel smulplezier toegewenst iig avdj.

Een album voor goede nummers. Echt prachtige melodietjes bij, "Do You Remember Walter", "The Village Green", "The Village Green Preservation Society"... en mijn favoriet, het wondermooie "All Of My Friends Were There": eerst zo vrolijk, en dan zo'n mooie ontroerende dalende melodie...

"Last of the Steam-Powered Trains" en "People Take Pictures of Each Other" zijn de enige echte tegenvallers.
Een album met niveau. 4,5*

Ik vind the Kinks een geweldige ontroerende band, omdat ze in hun nummers weemoedig hunkeren naar een Engeland dat volgens mij nooit heeft bestaat. Deze plaat krijgt van mij *****

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de lp "The Village Green" destijds alleen gekocht heb omdat ik in een ver verleden "Starstruck" op single had en die weer wilde hebben. Ik heb de lp nog nooit helemaal gedraaid. Moet er tóch eens van komen.

luked45 schreef:

Zal ik dan maar snel doe als ik jou was.
Dit is echt een juweel van een album.

avatar van Brain Stew
Wat is dit toch een prachtige, melodieuze, enthausisaste, sarcastische, nostaligische, bijtende, liefe, heerlijke plaat naar mn hart.

[Martin Gaus modus uit/]

mmja misschien toch maar een plaatsje in mn top 10

Brian Stew

Dat zou geweldig zijn!
Deze plaat verdiend aandacht.

Inderdaad.
21 stemmen is gewoon absurd.
Ik weet zeker dan tientallen, nee, honderden mensen op MuMe deze plaat zullen waarderen. Verplicht voer, zeker voor '60 fans.

avatar van Toon1
Ik ga hem ook even plaatsen in de top-10

Mega goed album dit. Ik heb het pas leren kennen.
Echt super vrolijke melodietjes die in je hoofd blijven hangen.
Ik kan steeds niet wachten om deze plaat weer op te zetten.

5 sterren

avatar van avdj
Jippie, hij staat in de Top 250!

avatar van Music4ever
Gisteren bij het concert van Ray Davies geweest in de Oosterpoort, Groningen. Was echt fenomenaal goed, wat kan die gast gitaarspelen zeg! Zeer goede live nummers, was klasse gisteravond! Daarom heb ik nu dit album weer eens opgezet, het is en blijft één van de beste albums ooit. Natuurlijk niet te vergelijken met die muziek die tegenwoordig gemaakt wordt, jammer maar helaas. Ben ik even blij dat ik dit album in huis heb. Muziek zoals het gespeeld dient te worden, geniaal!

Bob Cremers
Lijkt me leuk Musicmeter !

avatar van IMPULS
Zelden zo een constante plaat gehoord. Alle Composities hebben fijne, pakkende melodiëen. Never a dull moment, echt een heerlijke plaat. Songsmederij van de hoogste orde, met teksten die zo superherkenbaar zijn (de kleinburgelijkheid in Do You Remember Walter !).
Wie deze plaat niet kent...

avatar van Music4ever
...................die heeft het beste popalbum ooit niet in zijn kast staan. Aanrader voor alle muziekliefhebber.

avatar van IMPULS
"Het beste popalbum..." vind ik nou ook weer zo groots. Maar ongeacht wie zou zich aan deze britse pop uit de sixties kunnen verlekkeren. Weet ieder meteen waar vele Britpop bands van nu en eerder de mosterd vandaan hebben gehaald.

avatar van HiLL
Heb de plaat dan eindelijk beluisterd Music4ever. Wat vind ik ervan? Leuk, lekker...maar niet echt top. Ik heb hem natuurlijk pas 1 keer beluisterd maar weet wel dat ik dit nooit als beste popalbum zal bestempelen (Zijn de Beatles niet ).
Voor nu een 3,5*

avatar van Music4ever
Hmmmmmm......wat moet ik hier op zeggen?
Vind het vreemd dat jij dit niet hoger waardeer.
Voor mij zeker het beste popalbum ooit. (of toch Rubber Soul )
Ik geef je één wijze raad: laat de zoektocht niet stoppen naar Kinks albums.
Probeer Arthur eens: Een geweldig rock/pop opera met één van de beste riffs ooit: Mr Churchill Says.
Of Something Else: Heerlijk popalbum inclusief klassiekers als David Watts, Death Of A Clown en Waterloo Sunset.
Ook zou ik Lola vs Powerman en Muswell Hillbillies eens proberen, zie maar welke je neem.
Maar ga in ieder geval meer van The Kinks ontdekken, ze hebben zoveel te bieden. Deze raad wil ik elke gebruiker meegeven.