50 Cent - Curtis (2007)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:51)
  2. My Gun Go Off (3:12)
  3. Man Down (2:50)
  4. I'll Still Kill (3:41)

met Akon

met Justin Timberlake en Timbaland

8. Follow My Lead (3:18)

met Robin Thicke

9. Movin' on Up (3:24)
  10. Straight to the Bank (3:11)

met Tony Yayo

11. Amusement Park (3:09)
  12. Fully Loaded Clip (3:14)
  13. Peep Show (3:52)

met Mary J. Blige

16. Curtis 187 (3:58)
  17. Touch the Sky (3:10)

met Tony Yayo

18. Hustler's Ambition * (3:57)
  19. Smile (I'm Leavin') * (4:29)
  20. I Get Money [Forbes 1, 2, 3 Remix] * (4:33)

met Diddy en Jay-Z

Kga em waarschijnlijk downloaden, geld verspil ik hier niet aan

2nd Chamber schreef:
Kga em waarschijnlijk downloaden, geld verspil ik hier niet aan

Foei, dat ga ik maar eens repporten bij Stichting BREIN.

tuktak
Knap hoe romanticus 50cent op deze plaat toch elke keer de gevoelige snaar weet te raken als hij weer een tirade houdt tegen al het onrecht in de wereld. Hij raakt me het meest als hij het op onovertroffen wijze kritiek uit op de oneerlijke handelsverdragen die 3e wereldlanden in een houdgreep houden, en de schending van de kinderrechten waardoor kleine curtisjes moeten werken voor een hongerloon onder erbarmelijke omstandigheden. Ik moet een traantje wegpinken.

avatar van Weirdo Wizzy
Gelukkig rapt hij daar juist niet over, maar lekker ouderwets over bitches, money, cars en gangstershit.

Niet sarcastisch bedoeld trouwens.

Chrisseh schreef:
Hij staat nu al in je top10? Je hebt 'm net één dag!

Tjah, ik weet niet of ik hier wel aan ga beginnen.

Heerlijk objectief.

ice_cube
Het hele album klinkt wel redelijk tot goed maar er zitten geen grote hits tussen maar wel een paar goede nummers Touch The Sky supper nummer. Fire, I'il Still Kill, Curtis en nog een paar nummers klinken toch wel goed.

tuktak
Het is allemaal zwaar overgeproduceerd. Experimenten heb ik dan ook niet weten te vinden. 'Het klinkt allemaal zo vet', ach dat valt ook allemaal wel weer mee. Een zware bassline met een agressief geproduceerde melodielijn maakt nog geen goed nummer.
De finesse is er wel vanaf. Je hoeft dus absoluut geen verfijndheid te verwachten van dit album. (Niet dat überhaupt iemand dat had verwacht van dit album denk ik...)
Als je een imago belangrijker vind dan de kwaliteit ervan, dan is dit album misschien een aanrader. Hij kijkt immers weer behoorlijk stoer op de albumhoes.
Zoals eerder gezegd, om de teksten hoef je het ook al niet te doen. Wat overblijft is instant gangsterhippop met inspiratieloze beats die echter wel goed geproduceerd zijn.

j.b.b.l schreef:
@ferdi2307 ik weet,iedereen heeft zijn eigen mening,maar je moet ook vooral niet vergeten dat ze RAPPERS ZIJN.het gaat dus om de lyrics,en de beats op curtis zijn aardig,maar vergeet niet,50 CENT heeft ze niet gemaakt.het kon dus ook mc hammer zijn die curtis dropt.wat ik wil zeggen is dat 50 cent zijn talenten(als hij die heeft) totaal niet heeft gebruikt,want lyrics op deze album zijn te simpel,iedereen kon ze schrijven.maar goed zo als ik al zij iedereen zijn mening.wel een compliment voor de producers voor de sterke beats.

ik vrees dat je gelijk hebt, met name de productie.. Maar ik vind de flow van 50 nu eenmaal goed.. Misschien ben ik een commerciele hip-hop luisteraar, als ik muziek luister kan ik in 20 sec zeggen of ik et goed vind of niet. Helaas voor iedereen die 50 niet hoog heb zitten, klinken de dingen die hij brengt op dit album (en vorige ook), mij nu eenmaal goed in de oren.
En ja ik luister em nu non-stop, en er is maar 1 nr wat mij niks doet, (fully loaded clip), dus hij verdient een plek in mijn top 10, the massacre over troffen.
en ik herhaal, tekst is voor MIJ niet belangrijk, ik ga voor ritme, beat en vooral flow.

IIB
Kanye overklast hem toch met Graduation !

Jammer dat hij niet meer gaat verkopen

Berichten verwijderd.

[hippie]Laat we elkaar wel een beetje met respect behandelen.[/hippie]

avatar van j.b.b.l
probeer eerst graduation te luisteren dan curtis.je hoort een grote kwaliteits verschil,heb mijn cijfer verlaagt van een 2 naar een 1,5

Gekkenhuis
Album is nog niet eens uit en al 4 video's. Nog even en ik kan het hele album op youtube bekijken.

avatar van j.b.b.l
dr.dre beat van fire vind ik wel heel goed,maar 50 cent komt wel heel slecht,young buck komt nog slechter,vraag me af hoe dit nummer zou klinken als nicole alleen erin zingt

mes-one
Best aardig album. De meeste tracks zijn gewoon wat je van 50 mag verwachten, harde lyrics, harde beats en pakkende hooks.

De rest is:
- Te soft (Amusement Park, Follow my Lead)
- Samen met Akon (Still Will Kill)
- Nietszeggend (Straight to the Bank)
- Geproduceerd door Eminem (Peep Show)
- Gewoon erg slecht (Fully loaded Clip)

0,5
meest sneue mannetje van de hedendaagse muziek...........

avatar van Weirdo Wizzy
...zei iemand die Jannes 5 ster geeft.

sterling schreef:
meest sneue mannetje van de hedendaagse muziek...........

en dat is haatstem nr 2.. erg jammer.. vraag me af of je ook maar 5 nrs volledig heb geluisterd..

zojuist de Explicit album binnen, klinkt echt een stuk beter dan the massacre.. album luisterd heel relaxt weg..
1 minpunt.. Fully Loaded Clip.. waardeloos nr

C.J. Slob

1 minpunt.. Fully Loaded Clip.. waardeloos nr[/quote]

avatar van MJ_DA_MAN
Eenmaal beluister, nu al verruit 50's slechtste plaat. Wát een niveau, echt treurig. Weer erg goed voor het genre, dit.

KSPR
MJ_DA_MAN schreef:

Helemaal mee eens, het valt tegen, zelfs met de erg lage verwachtingen die ik had.

1.5 ster.

avatar van waxs
Niet alles is negatief aan dit album, zoals de clip van "Ayo Technology" bijvoorbeeld, met dat godsgruwelijk lekker wijf.

C.J. Slob
waxs schreef:

Held!

C.J. Slob schreef:

1 minpunt.. Fully Loaded Clip.. waardeloos nr

Jij bent totaal niet serieus te nemen. Ik was er na namelijk na 3 nummers al achter dat dit album totaal niet deugd.[/quote]

Hij is eerder serieus te nemen dan jou. Jij basseert je beoordeling dus na 3 nummers geluisterd te hebben? Dat slaat toch ook nergens op. Ferdi geeft tenminste ook nog aan waarom hij het een leuk album vindt.

My lips are sealed

Weirdo Wizzy schreef:

Heeft hij gestemt dan?

avatar van psychonaatje
Dat Ayo Technology is best een lekker nummer, alleen jammer dat 50 er in zit.

avatar van Conway Twitty
Voor nummers 2, 5, 7 en 10 toch nog een zeer krappe 3*.
Verder wat redelijke nummers, maar uiteraard ook enorme troep als Amusement Park en Follow My Lead (ik val ervan in slaap).

avatar van RJR
RJR
Gekkenhuis schreef:

Dat zou me niks verbazen, aangezien je ook al alle nummers van The Massacre op Youtube kan bekijken (21 in totaal).

waxs schreef:

Heeft hij gestemt dan?

Je kan ook een album beoordelen zonder te stemmen. Als je zegt dat het een kutalbum dan is dat toch al een vorm van beoordeling?

Allemaal jaloerse mensen hierzo 50 cent staat symbool voor geld hij maakt het met goede nummers al gaan die soms wel nergens over. Toch heeft hij vele fans dus hij zal dus toch blijkbaar wel iets goed doen he jongens;)