Na het album zo een 8 keer te horen kan ik nu beter beschrijven wat ik hoor.
Eerste maal was ik behoorlijk omver geblazen want veel nummers beginnen best furieus. En dat is direct de eerste link naar ouder werk. Fans van Adrenaline, Around The Fur en de Self-titled mogen verheugd zijn. Genesis, Error, Pompeji en zeker This Link is Dead zijn knetterhard. Daar vind je echt dat oude gevoel terug.
Het mooie is dat ook in die songs het dromerige atmosferische gevoel rondwaart. Vooral in de zang dan die echt switcht van screams naar, shout out naar
Thekillers87327, gevoelige en breekbare zang. Zie ook Radiant City. Constant die verandering van hard/zacht.
Chino is hier in topvorm en dat hoor je. De teksten ga ik nog meer analyseren voor ik daarover mijn mening geef. Het gaat puur over de sound en delivery nu. Maar bij Genesis lees/hoor ik een soort woede over de stortvloed van info die via alle mogelijke kanalen over ons wordt uitgestort. Later meer van mijn kant daarover.
Er zitten ook enorm veel goede Riffs doorheen het hele album. Heel aanwezig en toch niet te veel vooruit gemixt. De productie is echt on point.
Ik vind enkel Gore een misser op dat vlak wat me nog meer overtuigd van het feit dat er gewoon minder goeie songs op die plaat staan.
De productie van Saturday Night Wrist, Koi No Yokan en Diamond Eyes was ook fantastisch en die waren alle 3 zonder Terry Date. Leuk dat ie terug is maar ze konden het ook zonder hem
The Spell of Mathematics en Headless vind ik gelijkaardige songs. Klinkt best hard maar beide hebben een grote invloed van Frank Delgado die hier echt duidelijk veel mag toevoegen. Fans van de breakdown in Korea of de effecten in When Girls telephone Boys mogen dus blij zijn want het middenstuk van TSOM is prachtig.
Ohms is de perfecte afsluiter. Als single al heel goed, in het geheel van het album bekeken een hoogtepunt.
Met Ceremony en Urantia heb ik het minst voeling tot nu. Goed maar niet de beste songs op deze plaat. Kan evolueren.
Conclusie. Mijn 4* blijft en die zie ik nog groeien.
Dit is een liefdesbaby van (vul zelf je favoriete albums in...)
De agressieve en gevoelige Deftones hebben met deze Ohms een perfect uitgebalanceerd album gemaakt en zijn herboren.
Balanced.......
Reborn......