Don Cappuccino schreef:
Als eerste is Deftones als band compleet niet logisch. Vooral Chino Moreno en Stephen Carpenter zijn enorme tegenpolen van elkaar. Stephen Carpenter is gewoon een metalgast die houdt van riffs (anders heb je niet voor niets nu een negensnarige gitaar), terwijl Chino Moreno juist van jaren '80 synthpop/newwave/post-punk en allerlei andere niet-metalstijlen houdt (zie ook zijn zijprojecten). Aangezien zij ook vaak de hoofdsongwriters zijn creëert dat een ongelofelijke spanning, wat ze ook allebei in interviews wel hebben gezegd.
Ja, ik dacht ook altijd wel dat dat een beetje de rolverdeling in Deftones was, maar dan kijk ik dan toch wel weer op als ik
hier lees dat 'Carpenter has said that during the time they were recording
Around the Fur he had Depeche Mode's then-new album
Ultra on "24-hour repeat."' Dat gaat er wel netjes mee door dat 'Moreno, meanwhile, stated that his intake of metal was minimal', maar met alle respect, ik vermoed dat het allemaal echt niet zo zwartwit verdeeld is als zij het misschien ook laten voorkomen in interviews. Moreno doet immers ook regelmatig mee op albums van andere metalbands. Die mix van stijlen is natuurlijk ook wel een beetje hun USP - om het cynisch te zeggen - dus ik kan me wel voorstellen dat ze dat ook wel lekker aanzetten in interviews.