Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

14. Contact (2:39)
  15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
LOL

Dan vind je vast alle kunst kut, aangezien elke stukje kunst de mening of het gevoel van de artiest reflecteert.

Social_Mask
Je mening geven is iets serieus,

tuktak
kunst is een artistieke uitvoering van een visie. het is de visie die ik mis bij de teksten van typhoon. het is allemaal leuk ingelijst met teksten, maar als het onderwerp niet helder is, kan de lijst zelfs van goud zijn zonder dat het resultaat goed wordt.
maargoed, zonder de mening van typhoon zelf erbij is zulke discussie opzich zinloos.

handsome_devil
En waarom zou het onderwerp helder moeten zijn? De mogelijkheid tot eigen interpretatie vind ik één van de leukste dingen van kunst.

It is the spectator, and not life, that art really mirrors.

handsome_devil schreef:

Juist, en het is altijd interessant om te weten hoe andere bepaalde dingen interpreteren. Zo kan je bepaalde dingen van verschillende punten bekijken.

tuktak
niks moet natuurlijk. als typhoon jou aan het denken zet, dan heeft hij jou bereikt. bij mij lukt hem dat niet. bij andere kunstenaars zal dat andersom kunnen zijn.

Social_Mask
Met zulke vage teksten ga je toch vanzelf nadenken

Relax
Kijk de wolken zijn de golven van de zee, dus ik moet zwemmen om te zorgen dat ik leef....

In mijn ogen zie ik dit dus zo: De wolken reflecteren op de zee.. dus gaat hij zwemmen zodat hij in de hemel komt.

avatar van MJ_DA_MAN
Daar zit wel wát in.

handsome_devil
Ik vind em erg mooi bedacht.

Nu ik er zo over nadenk zie ik dat zinnetje meer als 'ik moet tegenslag kennen en kunnen handlen om gelukkig te kunnen zijn'

Relax schreef:

Of ik heb zojuist een diep iets gecreeerd

Hehe,, ik denk eerder dat jij iets diep heb gecreerd. Maar hij zegt; Om te zorgen dat ik leef. Niet; om te zorgen dat ik BETER(of goed) leef. Want alleen als je een goed hebt geleefd, dan komt je in de hemel.
Begrijp je..?

avatar van Chrisseh
Relax schreef:

Of ik heb zojuist een diep iets gecreeerd

Ha, door zijn uitleg heb ik 'm volgens mij.

De golven reflecteren in de wolken (zoals Relax zei), de wolken symboliseren de hemel/de dood, en aangezien hij wil leven, zwemt hij juist (ik bedoel, als je in de zee niet zwemt, verdrink je).

Zoiets... ?

Maar misschien heeft het wel gewoon... geen betekenis

tuktak
je verdrinkt ook als je niet zwemt, en er geen wolkje aan de lucht is hoor

avatar van Chrisseh
Ach joh, ik geef 't op.

Relax
Hehe dit word nog leuk ook nog

Uit het nr Nieuw Leven:

Laten we verder gaan waar we niet waren gebleven..

Hoe zien jullie die line?

avatar van MJ_DA_MAN
Social_Mask schreef:
Laten we verder gaan waar we niet waren gebleven..

Niet zo moelijk lijkt me toch? Hij zegt dat we gewoon kut bezig zijn en op een nieuwe en betere manier verder moeten gaan.

Social_Mask
Jah, zo zie ik het ook, maar ik dacht misschien andere niet...

avatar van Jochempie
Wel een aardig album. Ik ben niet echt een rap fan maar dit is toch wel 1 van de beste Nederhop albums die ik heb gehoord. De flow vind ik wat matig en het klinkt niet echt lekker. De teksten zijn van hoger niveau dan alle andere Nederhop die ik heb gehoord maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De muziek eromheen vind ik eigenlijk het enige echt pluspunt aan het album. Leuke psychedlische effecten enzo, dus wel een 3 voor de muziek rondom de raps.

avatar van Kos
Kos
Social_Mask schreef:

Laten we verder gaan waar we niet waren gebleven..

Hoe zien jullie die line?
Als niet zo goed verzonnen.

, omdat?

En nog steeds even later verbazen over onze omgeving, zoals Jayden in de vorm van een baby, kijkt maar spreekt niet, observeert egelloos, het lijkt levenloos maar ik weet dat hij van ons hier het meest ziet - Nieuw Leven

, mijn favoriete stukje tekst van het album !

1,0
Met pijn proberen door te komen, maar nee, het is het niet. Verre van dat zelfs. Zijn stemgeluid is vervelend en zijn flow lijkt op een jongere kloon van Sticks, die dan ook niet heel goed is. De beats zijn karig en halen nergens het niveau van een, pak hem beet, Opgezwolle. DuvelDuvel had destijds toch gelijk deze 'scene' is 'nep', ik houd het voor gezien. Wel 'props' voor de hoes trouwens, erg stijlvol.

1.0*

Relax
Huh ? wat is er nep aan als je graag filosofisch rapt ?

1,0
Oh, was het filosofisch? Ik dacht iets met sinterklaas en kinderboederijen.

Ik vond het gewoon een verschrikkelijk geluid hebben en dan ga ik echt geen moeite doen om er verder in proberen te duiken. Daarbij is er niets mis met filosofisch, ik ben een groot fan van Sixtoo en Eyedea, maar het kwam gewoon niet bij mij door in Typhoons geval.

avatar van levenvergeten
bramruiter schreef:

1.0*

Terwijl die gozer van 'pak 'em beet'-Opgezwolle hier toch een aantal tracks heeft geproduceerd

avatar van BoordAppel
Contact en Vlieger zijn van Delic.

1,0
Nou vond ik Eigen Wereld ook minder houdbaar dan zijn twee voorgangers, dus dat kan kloppen. Nogal uitgekeken op deze Nederhop stroming.

avatar van dikke dame
IK VIND M VET(H)

rico-bballer
Vind het toch elke keer leuk om dit te luisteren ook al is het om een beetje met die teksten te spelen, en je eigen gedachtes erachter te zetten.

avatar van MurryMusic
ja idd, vind zn txte idd wel diep en je kan er over nadenken

BALLEN TOT WEL VALLE IK WIL JE K*T VANAVOND!!!

...snappie?