Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

14. Contact (2:39)
  15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
Tag
Typhoon zet je werkelijk goed aan het denken en z'n lines zijn sterk op een bepaalde manier die moeilijk te omschrijven is vind ik. Als ik z'n tracks luister zie ik bij elke track weer een andere omgeving voor me. Hij verwoord z'n mening erg goed maar ook erg raadselachtig, kortom, een top album!!

avatar van dusso
Top album. Typhoon gaat erg diep, en heeft op deze manier echt bewezen dat hij de terechte winnaar is van de grote prijs van 2004. Al hadden er van mij wat meer bangers in mogen komen. De enige echte banger is Los Zand, waar broer Blaxtar ook hard komt.

Maar Typhoon gaat echt te ver met z'n lyrics, wat gaat die gast diep zeg!

Eigenlijk vind ik het hele album dope. maar de mindere numers vind ik dan: hotel beschaving, volle maan en contact. 4,5*

Oke, ben helemaal om, in het begin moest ik er niet zoveel van hebben, maar naarmate hij vaker langskomt in mijn playlist wordt het een prachtige cd. Ik kan het steeds beter volgen en de teksten kunnen inderdaad direct op een wandtegeltje. 4*

avatar van levenvergeten
Ik vind ook het intro erg tof.

P-DawG
dusso schreef:
De enige echte banger is Los Zand, waar broer Blaxtar ook hard komt.
Dat vind ik dus het iritanste nr van deze cd die stem van Blaxtar is egt niet om aan te horen zn lyrics zijn soms wel goed maar als je zon stem hebt is het feest al snel voorbij...

avatar van dusso
P-DawG schreef:

Kwestie van smaak, want ik vind z'n stem best dope.
Live vind ik Blaxtar misschien nog het beste van de hele zwolle klik. (na Jawat! dan.)

Blaxtar machtsmisbruik.

avatar van MurryMusic
ey man hard stuk, thnx voor de link

C.J. Slob
Typhoon gaat wat mij betreft veels TE diep qua teksten. Ik heb het idee dat hij soms totaal niet weet waar hij het over heeft, maar gewoon erg interessant over probeert te komen door zijn grote vocabulaire aan zijn luisteraard te showen.
Daarnaast vind ik hem ook nooit flowen en praat hij maar wat snel in het rond, over dingen die over het algemeen erg oninteressant zijn. Jullie moeten begrijpen dat ik absoluut wel houd van interessante teksten, maar Typhoon probeert naar mijn mening vooral erg 'filosofisch' over te komen, terwijl er uiteindelijk totaal geen boodschap inj schuikt.
Producties vind ik bovengemiddeld, Wind Waait is mijn mijn persoonlijke favoriet van dit album. De rest kan me weinig tot niet bekoren: 2.5*

avatar van levenvergeten
Ik vind die teksten echt niet zo ingewikkeld als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Leonard Cohen, Bob Dylan of Jeff Magnum. Dat gaat allemaal veel dieper, en dat is ook veel cryptischer.

avatar van T.O.
Hé, Kees de Koning in de clip van Brand Los. Lang geleden dat ik die gezien heb

avatar van levenvergeten
Hij zat ook in de clip van Voorjekijkendoorlopen van De Jeugd, helemaal aan het eind. Als medewerker van de Bond Tegen Het Vloeken.

avatar van T.O.
Ja, maar dan in de gedaante van Vieze Fur toch?

avatar van levenvergeten
Inderdaad, in de gedaante van Vieze Fur.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Grappig optreden gisteren van deze man in de Plato in Zwolle. Omdat het een klein winkeltje is, was de sfeer best wel apart, maar Typhoon deed zijn ding en deed zijn ding goed en zelfs Sticks was niet de beroerdste en deed even een nummer mee!

puike plaat

avatar van VforVictor
Na wat nummer gehoord te hebben vond ik het allemaal maar wat matig en te zweverig, sinds vandaag heb ik het hele album en moet ik m'n mening toch ff wat bijschaven, de beats zijn vet (vooral Brand Los) de teksten zijn origineel (wel veel van hetzelfde...) en het album vormt een mooi 1 geheel, de uitschieter is voor mij Zo Niet Mij, wat een geweldig nummer vol met emotie, ja dit album is goed, het enige minpunt vindik de gastoptredens van Rico en Sticks, ze komen te makkelijk en niet echt diepgaand, had meer van ze verwacht....(zelfde als ik kijk naar Stick's Fakkelteit) Dit album geef ik nu een 4, mooie plaat

Spijtoptant
Mooie hoes.

Maarten||
Als je geen zin krijgt in LowLands, wanneer je de clip Brand Los kijkt, dan weet ik het ook niet meer .

avatar van oruiz
plekje in mijn top 10? wie weet wat de tijd leert (ohnee nummer van zijn broer)

Sven Bersee

avatar van oruiz
Sven Bersee schreef:
Na lang aandringen eindelijk binnengesleept. Waar iedereen hem al kapot gedraaid heeft, klinkt hij bij mij in de oren nog fris. Jullie zijn jaloers en sommigen onder u zullen dat ontkennen. Zou mij strelen. Geestelijk, maar vooral fysiek. Danku.

u probeert grappig uit de hoek te komen. het zou u sieren als u in uw hoek zou blijven, en toch grappen zou maken maar vanuit die hoek dus.

Sven Bersee
Ja, en of. Maar dat niet hier.

avatar van J.M.
Dit album nou 4X geluisterd en het valt me toch wat tegen. De teksten zijn erg origineel en diep, daarom zal ik hem nog wel wat meer luisterbeurten gunnen. Maar ik vind vooral zijn stem en flow erg matig, zijn stemgeluid is nou niet bepaald fijn om naar te luisteren vind ik.
Op dit album staat wel de beste verse van Sticks naar mijn mening, ik krijg er gewoon kippenvel van en ik weet niet waarom. Ik denk voornamelijk om hoe hij het brengt, geniaal gewoon . Er zitten natuurlijk nog wel erg goede nummers tussen en misschien moet ik wel gewoon wennen aan zijn stem, maar voor nu zou ik niet boven de 3,5* uitkomen, en dan voornamelijk voor zijn teksten en de beats.
hopelijk ga ik zijn stem nog wat beter vinden.

avatar van levenvergeten
Grappig, ik vind Typhoon een veel fijnere rapper dan Sticks. Mede door zijn stemgeluid. Overigens was dit wel een album dat naar deze hoge score toe moest 'groeien'.

avatar van Chrisseh
Ikzelf vind Sticks hier echt belabberd komen, alsof hij er zich een beetje makkelijk van af maakt. 'mijn schat weet je wat het is ik ben twisted'. Tjah, ik weet niet. Over het algemeen vind ik Sticks (en ook Rico) wél harder dan Typhoon, vooral omdat ik Typhoon toch vooral (niet altijd) over opgeblazen lucht vind rappen. Ik vind 'Hotel Beschaving' wel goed (qua inhoud), maar dan als refrein weer 'ik voel me rustig als een Afrikaanse kabbelende beek. Komop nou, wat kan men dáár nou weer mee? Dat soort dingtjes maken Typhoon (hij heeft dat soort trekjes wel vaker) voor mij toch niet dé MC, alhoewel hij wel kan rappen.

avatar van Conway Twitty
Chrisseh schreef:
'ik voel me rustig als een Afrikaanse kabbelende beek

Niks mis mee.

avatar van Chrisseh
Och, ik vind het... overdreven, op een of andere manier. Najah, meningen verschillen.

avatar van Conway Twitty
Chrisseh schreef:
Och, ik vind het... overdreven, op een of andere manier.

Ja daar heeft Ty een beetje patent op, kan me er alleen totaal niet aan ergeren aangezien hij ook echt een van de eerste is. (zeker van Nederlandse bodem)

rico-bballer
Dat van die Afrikaanse kabbelende beek vond ik ook irritant. Maar voor de rest heb ik er geen last van.

P-DawG
rico-bballer schreef: