Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
avatar van KILLERBEE99
Applaus en Zo Niet Mij

Typhoon altijd leuk om na te luisteren, heb deze CD gistereren binnen gekregen van bol.com, z'n andere releases ook eens checken en misschien wel kopen :}

avatar van jordidj1
Dries Bijlsma had ik een keer in een workshop :$

avatar van tovast
wat heeft hij eigenlijk nogmeer geproduced behalve dit album?

dion_odinot
tovast schreef:
wat heeft hij eigenlijk nogmeer geproduced behalve dit album?

de track DubDip van rico op fakkelteitgroep volume 1.

verder heeft hij een bijdrage in de nummers:

vergeet de track "Oefenen" niet

dion_odinot
raafmau schreef:
vergeet de track "Oefenen" niet

die is toch van kubus, die staat zelfs op het album van kubus.
en ty zegt daar zelfs nog.

"kubus laat die beat maar lopen, dan kunnnen ze oefenen op dit"

of bedoel je dat dries gietaar heeft ingespeeld, lijkt me ook niet, want ik hoor helemaal geen gietaar in dat nummer

avatar van -ZN-
Is het stukje wat je aan het einde van 'Brand Los' hoort een live-stukje van dit nummer?

avatar van Timo710
dion_odinot schreef:

de track DubDip van rico op fakkelteitgroep volume 1.

verder heeft hij een bijdrage in de nummers:
fakkelbrigade - kosmos
fakkelbrigade - corazon
fakkelbrigade - karavaan

daarnaast zit hij nog in de zwolse band 'combo di conjo'

Dion Odinot, ben jij toevallig Dion47?

avatar van MAS
MAS
Ik wilde bewerken maar ik quote per ongeluk. Dit bericht kan verwijderd worden.

avatar van MAS
MAS
-ZN- schreef:

Ja. Aan het eind van het nummer zelf hoor je een live stukje van Brand Los. Daarna een stukje van Jawat - Duidelijk en daarna een stukje van Los Zand.

avatar van TheLegacy
Komt deze man nog een keer met een nieuw album?

avatar van Arrie
Dat is te hopen. Maar hij is redelijk perfectionistisch, voor zover ik weet. Over dit album had hij ook heel lang gedaan.

avatar van Flipm0de
Het beste wat de nederlandse hip hop te bieden heeft!

Typhoon gaat heel diep en gebruikt veel metaforen wat je echt aan het denken zet.

+ dope producties

= Classic 5*

avatar van Snoeperd
interesseer me niet heel erg in nederhop. Alleen de echte classics kan ik waarderen. Maar dit album vind ik wel een goeie, hij raakte me echt. Ik vind het trouwens wel tijd worden voor een nieuw album van hem

FightForMore
Ik ben niet zo voor literatuur, maar als een rapper literatuur gebruikt, boeit me dit meer dan een mc die willekeurige dingen dropt. Typhoon behoort daarom bij m'n top 10 Nederlandse rappers en dit album staat daarom ook zo hoog bij m'n top Nederlandse albums. Ik geef het even een 4,5, misschien verhoog ik dit later naar een vijf.

avatar van Shelter
Soms vind ik Typhoon wel wat te lange zinnen gebruiken, dan flowt het ff wat minder omdat die moet hakkelen om een beetje binnen de lijnen te blijven. Maar overall echt respect naar deze man die veel te zeggen heeft zonder schuttingtaal of cliche teksten.
Typhoon, Opgezwolle, Duvel Duvel en Winne zijn voor mij de creme de la creme van nederlandse hiphop.
Excellent heeft eigenlijk een damn lekkere flow entekstueel kan die echt briljant uit de hoek komen, maar die albums van hem zijn verschrikkelijk middelmatig tot zelfs slecht.

toris
Deze cd is denk ik niet echt mijn ding.
Vooral de stem van typhoon stoort me

FightForMore
Dit had ik ook in het begin, maar na een tijdje wen je er aan.

avatar van 'State Of Mind'
Niets is minder waar! Gewoon doorluisteren xD

toris
hmm, ik zal me er dan nog maar eens aan wagen

avatar van Carolaah
Ja inderdaad, Ty verdiend de tijd om te wennen aan zijn stemgeluid..
Ook ik vond zijn stemgeluid en vooral het duidelijke articuleren irritant in het begin.. Tegenwoordig stoort het me totaal niet meer..

avatar van MJ_DA_MAN
Carolaah schreef:
Ja inderdaad, Ty verdiend de tijd om te wennen aan zijn stemgeluid..
Drie jaar is voor mij lang genoeg geweest .

avatar van Carolaah
MJ_DA_MAN schreef:
Drie jaar is voor mij lang genoeg geweest .

Tja, het zal niet voor iedereen werken inderdaad.. maar ik denk dat een groot deel van de mensen nog wel kan bekeren

Typhoon is een poeet op muziek met diepe gevoelige teksten c.q. gedichten. Sterke cd die zich sterk onderscheidt van de andere Nederlandstalige rap en hiphop. Wind Waait is mijn favoriet.

Vier sterren.

Skinny Fists
Ik ga met je mee, Nazareth. Mijn eerste Hiphop album, het is heel anders dan al die Ali B troep die niemand trekt. Het is even wennen, maar de diepe teksten en vette beats zijn zeker de moeite waard.

jammer dat bommenwerper zo kort is, die beat is zo goed niet normaal

Skinny Fists
Ben vooral te spreken over de beat van Sprokkeldagen.

avatar van InnerFreedomInt
Typhoon is een dichter in zijn geheel,en dan zou je zeggen dat alle rappers dichters zijn maar typhoon zou zelfs zonder beat harde en diep doordachte lyrics kunnen schrijfen ik vind typhoon echt een van de beste acts wat nederhop te geven heeft,
Top 3
Wind waait ft Sticks
Zo niet mij
Zendeghi ft Dinopha

Filosofisch, poëtisch en gruwelijk hard. Typhoon is echt heel goed en vernieuwend. Ongelooflijk dat rap, natuur en filosofie zo goed samen kan gaan. Big up for Ty!