Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

14. Contact (2:39)
  15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
bro
prachtig hoe hij zelf zijn eigen luisteraars beanalyseerd.

Ik krijg props
Er wordt betaald voor mijn emoties
Hoe ziek kan iets lopen
Dus wie zegt mij dat liefde niet te koop is
Luister je dan naar muziek als aanvulling of door gebrek?
Hoeveel mc's willen het ook maar komen niet zo ver

En dan vind ik Contact niet eens een van de uitschieters op dit album

avatar van niels94
Ondanks het feit dat ik een groot hip-hop liefhebber ben kan ik Nederhop zelden waarderen. Zwart Licht vond ik wel gaan, mooie producties maar ik vind gewoon die Nederlandse taal lelijk. Toch dit album maar geprobeerd, ben nu bezig met mijn eerste luisterbeurt, en ik moet zeggen... misschien komt er dan toch een Nederlandstalig hip-hop album wat echt een hoog cijfer kan krijgen! Ik stoor me niet eens echt aan de taal (hoewel ik het nog steeds niet mooi vind klinken), maar die teksten zijn gruwelijk, ik ken weinig rappers (Internationaal) met zulke mooie teksten.

avatar van Snoeperd
Ik luister dit album al sinds de zomervakantie, en was na eerste luisterbeurten heel enthousiast, daarna tijdje niet meer geluisterd maar deze week ben ik me weer gaan verdiepen in hiphop en wat een geweldig album is dit! Ik zit te denken aan een top 10-notering.
Hotel Beschaving, Zo Niet Mij, Drieluik, Nieuw leven, Wind Waait, Vollemaan, Zendeghi, Bommenwerper en Vlieger, wat een geweldige tracks en teksten

SSS
De jeugd pikt dit album dus ook op, het is ook wel een album die je over 50 jaar nog steeds kan luisteren.... of is dat het niet?

avatar van jordkaka
Ik schaam me verschrikkelijk dat ik dit album nog nooit goed heb beluisterd, ga ik deze week maar ff doen.

avatar van Carolaah
SSS schreef:

Vrij begrijpelijk dat de jeugd dit oppikt toch? Hij heeft het zelf immers op 20(?)-jarige leeftijd gemaakt. Vind het juist verrassender dat de wat ouderen het oppikken, wel een goed teken over het algemeen lijkt me .

Ik denk dat het zeker een duurzaam album zal zijn, als in, het gaat zeker wel wat jaren mee. Misschien wel oneindig.

avatar van MAS
MAS
Het grootste gedeelte van het Typhoon publiek bestaat uit jeugd. Dat is tenminste wat ik de laatste jaren heb gezien op concerten en internet. Door zijn werk met NCC zijn er misschien wat ouderen bijgekomen maar zijn publiek bestaat grotendeels uit jeugd. Dat geld overigens voor bijna alle Nederlandse hiphop.

avatar van niels94
Voor hip-hop in het algemeen, toch wel.

avatar van Snoeperd
Daarom verkoopt nederhop ook niet goed omdat over het algemeen het grootste deel niet echt cd's koopt

FightForMore
Dit blijft een geweldig album, nieuwe favoriet erbij, namelijk 'Wind' Waait'. De verse van Sticks doet hem hem helemaal!

avatar van schizodeclown
Dit is een prachtig album, maar op 1 of andere manier komen er altijd nare gedachtes bij me op als ik deze luister, niet prettig en dat is jammer want daarvoor kan ik hem niet vaak beluisteren. Maar aan de kwaliteit valt niks op te merken, geweldig!

bro
Die nare gedachten herken ik ook. Maar ik vind het juist soms opluchtend, omdat er emoties loskwamen die anders vast bleven zitten.

Hoe stom kan ik zijn, of had ik oogkleppen op?
Voor mij het aanzettende zinnetje om me te laten gaan.

avatar van Snowblood
Elke keer dat ik dit album hoor wordt ie beter, en heb hem al zeker 50 keer gedraaid... waanzinnig goed..

SSS
Carolaah schreef:

Ik bedoelde meer de 16 jarige van nu die in 2007 12-13 jaar waren en dit album (of hiphop in z'n algemeen) niet kende.

Ik draai 'm nog steeds meerdere keren per week, ben benieuwd naar het 2de album, weet niet of daar al iets over bekend is?

avatar van vork666
Jammer van die Neske Beks in Sprokkeldagen, vind het niet echt passen. Verder: wat een geweldig album Diepe teksten en etherische beats die zelfs in de tekstueel wat conventionelere nummers (Applaus, Brand Los) niet helemaal met beide benen op de grond blijven. Ik mik hier maar eens een 4.5* neer

avatar van TheLegacy
Ik juist wel dat geeft het nummer een hele duistere sfeer!

avatar van kobe bryant fan
Heb nu al ongeveer 10 nummers beluisterd en dit is nog een stap hoger vind ik dan Opgezwolle.Die lyrics en die fantastische beats

Heb het ff aangepast FFM was ff niet goed aan het opletten geloof ik

FightForMore
??

avatar van kobe bryant fan
Een van de beste Nederhop albums die ik al gehoord heb alleen Eigen Wereld van Opgezwolle is iets beter want dit is na 1 luisterbeurt top!Ik zou echt een 4.25* willen geven als deze nog beter wordt en dat ik merk dat het een groeier is zou hij wel Eigen Wereld kunnen evenaren,want wat een sfeer hangt hier nummers als:Wind Waait en Volle Maan hebben zo geniale producties.Dat rappers en producers het in Amerika soms niet hte niveau als hier kunnen halen.

avatar van Harderwiek
Inderdaad een van de beste Nederhop albums, deze jongens weten waar ze mee bezig zijn! Toch paar minder nummers tussen. Moet nog even paar keer goed luisteren...

avatar van Harderwiek
Zelf ben ik niet echt van de Nederhop en komt het nooit echt goed bij mij binnen. Ook hier was dit het geval toen ik op de helft van dit album was. Maar toen ik over de helft had merkte ik dat dit album erg goed een geheel vormt. De producties vind ik echt sterk en zijn erg goed met de muzikale beats en het viooltje die af en toen langs komt. Ben eigenlijk in Nederhop alleen echt bekend met Opgezwolle en DuvelDuvel. Maar vindt Typhoon hier minder flowe dan Opgezwolle. De producties zijn hier wel beter, die zijn echt super. Wat natuurlijk niet uitsluit dat Typhoon hier erg goed flowt. Ook zijn de lyrics erg sterk en is deze jonge inderdaad zoals mensen het hier al noemen een echte dichter. 4* tot nu toe.

avatar van kobe bryant fan
Typhoon blijkt uit het interview van Thomas wel een leuke gast te zijn(dat hij dezelfde naam als mij heeft doet er niet veel aan ) in Nederhop zitten soms wel een paar pareltjes tussen,en dat dit het beste Nederhop album is in de hiphop top 50 hier,is ook totaal terecht.

Typhoon maakt poetische teksten,met beats waar sommige producers in de V.S van dromen.
Ook op zijn flow is er niets op aan te merken,hij flowt soms wat rustig:Zendeghi en soms hoor je dat hij zijn verhaal wilt delen:Zo Niet Mij.Sommige teksten moet je veel horen om ze goed te snappen,meestal gebruikt hij uitdrukkingen over de golven van de zee,een track waar hij gebruikt maakt uit zulke soort uitdrukkingen is:Sprokkeldagen met Neske Beks die trouwens haar stuk ondermaats brengt gelukkig redt,Typhoon het.

Songs zoals Wind Waait hebben meesterlijke producties het is gewoon geniaal hoe je de wind in die song kunt horen blaazen,Typhoon zet gewoon zijn vers meesterlijk neer en ook Sticks brengt een van zijn beste bijdragen van de laatste jaren.Vlieger:brengt ook een geniale productie met een Typhoon die elke song zijn grenzen opnieuw verlegt.

Applaus:start ook leuk,en heeft een energieke beat waar je direct met je hoofd begint te bewegen.En de grote topper is natuurlijk:Zo Niet Mij, Typhoon brengt hier een vers die we in Nederhop nog niet veel gehoord hebben,en een productie om niet te vergeten.

Dus dit is een topper van formaat!Met geniale producties en teksten van ongekend niveau in Nederland,dus ik kijk uit naar zijn volgende.4.5*

avatar van jordkaka
Leuke recensie, maar doe gewoon spaties na leestekens.
Ik ga steeds zeker vaker zoeken naar aanbiedingen bij winkels, zaterdag Buitenwesten voor €1, nu deze voor 5, geen geld, en wat een CD.

avatar van Arrie
Jep, geweldig album. Zelfs m'n vader, die helemaal niks met hip-hop heeft, kon dit waarderen.

avatar van jordkaka
Haha, die van mij ook, Zo Niet Mij kun je eigenlijk niet slecht vinden.

jordkaka schreef:
Haha, die van mij ook, Zo Niet Mij kun je eigenlijk niet slecht vinden.

Nou, ik heb een vriendin, die kan soms de mooiste Hip Hop nummers niks vinden. Maar dat komt vanzelf

jordkaka schreef:
Leuke recensie, maar doe gewoon spaties na leestekens.
_

Bedankt voor dat maar dat was nog niet echt een recensie
Ik zal er ook op letten voor mijn spaties na leestekens.

avatar van jordidj1
Geweldig album!
Gewoon genieten als je deze man zijn muziek luistert!

avatar van Murdoc023
Schitterend album. De beats zijn waanzinnig goed, net zo goed als Opgezwolle. De teksten van Typhoon zijn zelfs nog beter. Het lijkt wel een filosoof. Waren er maar meer van dit soort rappers. Tijdens en na het beluisteren ga ik zelf ook opeens nadenken over dingen, waar ik normaal niet over nadenk. Live zou mij dit ook wel erg dope lijken. Vooral Brand Los met een fantastische intro en outro.
Ik luisterde dit album een tijdje geleden af en toe en vond het wel vet, maar op de een of andere manier heb ik het daarna nooit meer beluisterd. Net weer beluisterd en zit nu zelfs te denken aan een top-10 notering.

avatar van Harderwiek
En een half uur later staat die er zelfs in