AC/DC - Power Up (2020)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Realize (3:37)
  2. Rejection (4:06)
  3. Shot in the Dark (3:05)
  4. Through the Mists of Time (3:32)
  5. Kick You When You're Down (3:10)
  6. Witch's Spell (3:42)
  7. Demon Fire (3:30)
  8. Wild Reputation (2:54)
  9. No Man's Land (3:39)
  10. Systems Down (3:12)
  11. Money Shot (3:05)
  12. Code Red (3:31)
avatar van gigage
Oh wow, 13 november al.

avatar van gaucho
Eerste single staat sinds vandaag op YouTube: AC/DC - Shot In The Dark (Official Audio) - YouTube

Niks nieuws onder de zon. Maar classic AC/DC als je het mij vraagt.

Ik heb een correctie ingediend voor de titel. Ik word doodmoe van al die ten onrechte volledig in hoofdletters geschreven albumtitels en groepsnamen. Dat hoeft hier ook niet: Power up is gewoon een zin die uit twee normale woorden bestaat, geen afkorting ofzo. De groepsnaam is, als een van de weinige uitzonderingen, natuurlijk wel een naam die in hoofdletters moet

Voor de vinyl liefhebbers, nu limited te bestellen op Opaque Red Vinyl:

avatar van coldwarkids
gaucho schreef:

Niks nieuws onder de zon. Maar classic AC/DC als je het mij vraagt.

Zeg dat dan iets over jou of de artiest?

coldwarkids schreef:
Zeg dat dan iets over jou of de artiest?

Vast en zeker over mij, al snap ik niet helemaal waar je precies op doelt. Maar is dat erg?

avatar van Von Helsing
Ik heb hem in de bestelling staan, maar zelf ben ik niet zo onder de indruk van dit nummer. Uiteraard op en top AC/DC maar dan als zijnde een mindere studio track op één van de vorige drie albums.

avatar van jailhouserocker1
Ik moet zeggen dat ik ook niet echt onderste boven ben van de single. Het doet me het ergste vrezen voor het album, want meestal weten ze de single wel goed uit kiezen en is deze vaak het beste nummer van het album. Maar wat ik begrepen heb zijn alle nummers gebaseerd op riffs van Malcolm die nog ergens op de plank lagen. Dat kunnen dan ook bijna geen topnummers zijn, anders waren die wel op eerdere albums gebruikt lijkt me. Zou jammer zijn, want dit lijkt me toch wel echt het laatste album te zijn van hen, gezien de leeftijd van met name Brain.

avatar van KingMetal
gaucho schreef:

Niks nieuws onder de zon. Maar classic AC/DC als je het mij vraagt.

Volgens mij is de titel PWR/UP

avatar van Mr. Rock
Tja, wat moet je zeggen van de nieuwe single. Had op elk ander AC/DC-album van de afgelopen dertig jaar kunnen staan. Het heeft bij deze band ook niet zo gek veel zin om losse nummers te beoordelen, daarvoor lijken ze te veel op elkaar. Pas na een heel album kan ik meestal bepalen of het als geheel een betere of mindere indruk maakt dan andere platen.

avatar van KingMetal
Ben erg benieuwd naar dit album, alleen wanneer het zo verschrikkelijk gehyped wordt kan het alleen maar tegenvallen.

We zullen zien.

Eerste single klinkt voor mij al goed.

avatar van gigage
Mr. Rock schreef:

Dat zijn er vier. En dan klopt het wel redelijk.

avatar van De buurman
Tis een aardig nummer, en natuurlijk is het weer leuk om te vernemen dat ze er weer zijn. Maar al sinds de jaren ‘80 is hun single ook de beste albumtrack. Verwachting is dan ook niet bijzonder hoog gespannen.

De plaat heet PWR/UP volgens mij.

De buurman schreef:
De plaat heet PWR/UP volgens mij.

Daar kon je wel eens gelijk in hebben. Ik zie het bij nadere bestyudering van de hoes ook zo op die flightcases staan. Er is zelfs een speciale website voor opgezet: AC/DC | PWRUP - pwrup.acdc.com Gek genoeg meldt die dan weer als eerste regel op de homepage: 'Power Up out November 13th'.

Ik zie dat PWR/UP her en der al vaker gebruikt worden op internet. Maar ook 'Power Up' komt nog steeds veelvuldig voor. Ik wacht nog ff af voordat ik een nieuwe correctie indien...

avatar van ricardo
Alle albums van iesiediesie heb ik in huis vanaf High Voltage 1975 tot en met Rock Or Bust uit 2014. Heb de single van dit album net even beluisterd, en klinkt goed maar uiteraard niets nieuws onder de zon. Erg benieuwd ben ik ook niet naar deze, maar ga hem tzt natuurlijk wel een keer beluisteren

avatar van Poles Apart
Is dit de definitieve hoes? Het lijkt wel zo'n temporary placeholder ding... Maar goed, AC/DC nooit echt veel werk gemaakt van hun hoezen.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Net zoals bij hun vorige twee platen zie ik een bandnaam en een albumtitel, dus ik denk dat je je eigen vraag hebt beantwoord .

avatar van Banjo
Te gek dat er een nieuwe plaat uit komt van hun en in de toekomst hopelijk een concert in Nederland!.
Die staat nog in mijn concert (must) top 3

avatar van the viking
Vertrouwd geluid weinig verrassingen dus! Realize en Rejection bevallen mij het best na de eerste luisterbeurt.

avatar van JVT
JVT
Typische AC/DC plaat, niks nieuws onder de zon. En dat hoeft ook niet. Klinkt vertrouwd en lekker, ik kan me er wel ff mee vermaken. Hij is in ieder geval beter dan hun vorige, Rock or Bust.

avatar van De buurman
Waar kan ik de plaat horen? Komt toch pas de 13e uit?

avatar van Broem
De buurman schreef:
Waar kan ik de plaat horen? Komt toch pas de 13e uit?

Gelekt op ‘t www.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
En zo ziet de "Limited Edition Deluxe" eruit: YouTube.

Dat valt helemaal niet tegen. Lekker hoor!

Dit zou wel eens het beste AC/DC album sinds The Razors Edge kunnen zijn. Er staan vrijwel alleen maar (erg) goede songs op, die natuurlijk geweldig worden neergezet. En opvallend sterk is de productie: het klinkt echt als een klok.

avatar van Lighthouse
Toch maar even beluisterd. Vind het eigenlijk net erg tegenvallen. Geen probleem dat een band aan hun sound vasthoudt, maar dit is wel heel erg copy/paste. Dezelfde melodielijntjes, riffjes, akkoordjes, soorten refreintjes,... Het mocht toch net iets meer zijn allemaal. Merk dat het een moeilijke zit is, deze plaat helemaal uitluisteren.

Wel eens met de opmerking over de productie: die is fantastisch.

avatar van Poeha
Die eerste single is aardig, maar wat een gave hoes

Na 6 jaar is er dan toch weer een nieuw AC/DC album: Power Up. De titel is gelijk veelzeggend en een goed advies. Op Power Up lijkt het wel of Angus Young voor twee speelt, nu broer Malcolm er niet meer is. Malcolm overleed in 2017 en dit album is een eerbetoon aan hem, zegt broer Angus. Wat speelt hij fantastisch op deze plaat. Brian Johnson en zijn stem zijn terug van weg geweest en is ouderwets op dreef. Ook Phil Rudd is na zijn contacten met justitie en maanden huisarrest weer achter de drums terug te vinden en dit klinkt vertrouwd, net als Cliff Williams die de bas weer oppakt.

Er staan alleen maar hele aardige tot erg goede songs op Power Up. Het album start uitstekend met Realize & Rejection. Single Shot In The Dark is goed, maar niet eens het beste van dit album. Verderop staan prima nummers als Kick You When You're Down, Demon Fire, Money Shot en Code Red. De productie klinkt glashelder en de band speelt weer ijzersterk. Echt een prima album dit Power Up. AC/DC is gelukkig terug van weg geweest!

avatar van Ducoz
Klinkt zeker wel weer lekker en het is een beetje een dooddoener, want het is een inkoppertje voor open goal; hoeveel dezelfde platen kan je maken? Voor de een is er nooit genoeg, voor de ander begint het toch allemaal een beetje voor elkaar inwisselbaar te worden.